چهارشنبه 9 آبان 1403

خطر سالمندی جمعیت برای جامعه تبیین شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خطر سالمندی جمعیت برای جامعه تبیین شود

قم - ایرنا - عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: خطرات سالمندی جمعیت را باید برای جامعه امروز به‌خصوص نسل جوان تبیین و تشریح کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی روز یکشنبه در نشست استانی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجتمع پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم - سالن شهید یخچالی، افزود: گفته می‌شود اگر روند کنونی کاهش جمعیت ادامه یابد، 30 سال دیگر 30 درصد جمعیت کشور سالمند خواهند بود، بنابراین باید ریشه‌های عدم ازدواج و فرزندآوری را به‌درستی شناخت، مورد تحلیل و بررسی قرار داد و راهکار برای رفع آن‌ها ارائه کرد.

وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر مساله ازدواج آسان تاکید کرده‌اند، موضوعی که می‌تواند به فرزندآوری و افزایش جمعیت منجر شود.

وی با بیان این‌که کاهش رسم و رسومات بیهوده در زمینه ازدواج امری ضروری است، گفت: برای کاهش طلاق هم باید اقدامات فرهنگی و اجتماعی کافی صورت بگیرد و از ظهور فرهنگ‌های غلطی همچون برگزاری جشن طلاق و زندگی مجردی جلوگیری کرد.

رفیعی ادامه داد: کاهش تمایل به فرزندآوری مشکل دیگری است که بعد از ازدواج شاهد آن هستیم که باید برای آن فکری شده و زمینه‌های ارتقاء اقتصادی خانواده‌ها فراهم شود.

وی به دیگر موانع فرزندآوری و افزایش جمعیت اشاره و ابراز کرد: اشتغال و تحصیل بانوان مانع فرزندآوری و تربیت کودک نیست، بلکه باید تعادلی بین آن برقرار شود و زنان همه وقت خود را برای تحصیل و کار اختصاص ندهند.

وی اضافه کرد: آیات و روایات فراوانی در مورد ازدواج و فرزندآوری وجود دارد و مسلمانان از این نگرانی نهی شده‌اند که به خاطر مسائل اقتصادی، از آوردن فرزند جلوگیری کنند.

رفیعی ایجاد انگیزه دینی با توجه به مذهبی بودن جامعه ایران را یکی از راهکارهای افزایش جمعیت دانست و گفت: در کنار این مساله باید مشوق‌های اقتصادی و رفاهی هم برای خانواده‌ها به‌خصوص مادران در نظر گرفت.

عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه افزود: مرخصی طولانی مدت زایمان برای زنان و مردان، در بسیاری از کشورهای پیشرفته غربی در نظر گرفته شده و علاوه بر این کمک‌هزینه فرزندآوری هم به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد.

وی ادامه داد: مبلغان و سخنرانان مذهبی باید در زمینه فرهنگ‌سازی برای ازدواج و فرزندآوری به هنگام پیشگام باشند و در کنار آن‌ها، مسئولان امر نیز توسعه اقتصادی و ارتقاء وضعیت رفاهی جامعه را مدنظر قرار دهند.

وی تاثیر سریال‌های تلویزیونی در جامعه را مورد توجه قرار داد و گفت: در فیلم‌ها و آثار نمایشی باید اهتمام ویژه‌ای به مساله ازدواج و فرزندآوری صورت بگیرد، چه اینکه می‌بینیم در سینمای هالیوود، این نکته را رعایت و مسائل مذهبی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را در قالب فیلم‌هایشان به مخاطب القا می‌کنند.

رفیعی تصریح کرد: همچنین باید از دیگر رسانه‌ها به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی هم استفاده کرد و خطرات سالمندی جمعیت را برای جامعه امروز به‌خصوص نسل جوان تبیین و تشریح کرد.

وی به نقش برجسته پزشکان و مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی در افزایش جمعیت اشاره و ابراز کرد: توسعه بهداشت و درمان و ارائه خدمات به اقشار مختلف مردم در اقصی نقاط کشور، می‌تواند زمینه‌ساز فرزندآوری بیشتر شود.

وی ادامه داد: برجسته‌سازی جایگاه مادری برای زنان، یکی دیگر از راهکارهای اساسی برای افزایش جمعیت به شمار می‌رود.

نخستین همایش اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به میزبانی استان قم در سالن شهید یخچالی پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم و به‌صورت مجازی برگزار شد؛ در این نشست کمال حیدری معاون بهداشتی وزارت بهداشت، سید حامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امیرحسین بانکی پور رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی و ناصر سیم‌فروش عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی سخنرانی خواهند کرد.

برچسب‌ها