خوشبختی یعنی خدا خلق کند و تو به دنیا بیاری...
اهواز - ایرنا - 16 اردیبهشت مصادف با پنجم ماه می میلادی با عنوان روز جهانی ماما نامگذاری شده تا بار دیگر عشق، فداکاری و زحمات بیدریغ آنها را در زمینی شدن انسانها به یاد آوریم.
ماما با عشق کار میکند و با یاد خدا به دنیا میآورد و این برای او نهایت خوشحالی است...
شیندن صدای گریه نوزاد و خنده مادر و پدر که بهترین لحظه زندگیشان رقم میخورد همان لحظهای است که گویی دنیا را به ماما دادهاند که توانسته کاری با این ارزش را انجام دهد.
یکی از ماماهای بیمارستان رازی اهواز روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: یکی از شاخصهای سلامت جامعه، سلامت مادران بادار است اما از زمان شیوع ویروس کرونا با وجود اینکه حضو ما اختیاری بود اما همه همکاران در کنار بیماران ماندند.
فاطمه فرهادی افزود: در بخشهای عفونی، اورژانس، داخلی، و آی سی نیز فعالیت کردم و هم اکنون در بخش زنان و زایشگاه، از بیماران کرونا مثبت یا مشکوک مراقبت میشود و تمام تلاش خود را برای سلامت مادران انجام میدهیم.
وی با تقدیر از همکاران خود که هیچگاه خستگی به خود راه ندادند بیان کرد: چند مورد زایمان مادر مشکوک به کرونا و کرونا مثبت با موفقیت انجام شد.
مامایی عشق است
این مامای بیمارستان رازی اهوازادامه داد: ما همگی این رشته را با عشق انتخاب کردیم و عاشقانه کار زایمان مادران را انجام میدهیم.
وی اضافه کرد: از مردم میخواهم اصول بهداشتی را رعایت کنند، تا حد امکان در خانه بمانند تا ویروس کرونا را شکست دهیم و به دوران خوب گذشته برگردیم چون ما نیز مدتی است خانواده خود را ندیدهایم.
فرهادی به بیان خاطرهای از دوران فعالیت خود پرداخت و گفت: پس از فعالیت دوباره در بخش زایشگاه چون بیمار کمی مراجعه میکرد، با همکاران در خصوص اینکه ای کاش دوباره مورد زایمان داشته باشیم صحبت میکردیم.
این ماما ادامه داد: در این زمان ناگهان یک زن باردار از اورژانس برای انجام زایمان مراجعه کرد و همگی آنقدر ذوق زده شدیم که هر یک از همکاران میخواست خودش کار را انجام دهد.
وی افزود: خوشبختی یعنی خدا خلق کند و تو به دنیا بیاری و این یعنی لمس دستان خدا!
رییس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز گفت: سال 2020 به نام سال پرستار و ماما نامگذاری شده و شعار روز جهانی ماما با عنوان ما ماماها در کنار زنان خرسندیم، پرتوان و پویا برای سلامتی آنها همگام و همراه میشویم.
مژگان کیانی افزود: با شروع بحران کرونا همکاران توانمند مامایی دوشادوش و همقدم با سایر ردههای بیمارستانی و درمانی وارد میدان عمل شدند و اقدامات زیادی در این خصوص به عمل آمد و ستاد معاونت درمان، بهداشت، دانشکده پرستاری و مامایی و سازمان نظام پزشکی هر کدام به سهم خود وارد عمل شدند.
وی در خصوص اقدامات اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه نیز گفت: نشستهای تخصصی با گروه زنان دانشگاه و تخصیص بخشی از بیمارستان رازی اهواز برای مادران مبتلا و مشکوک به کرونا از جمله فعالیتها بود.
کیانی بیان کرد: با همکاری مرکز معاونت دانشگاه و ستاد رهای دانشگاه، دستورالعملهای نحوه انتقال و اعزام مادران باردار بیمار از سایر بیمارستانها و مراکز بهداشتی 16 ساعته به بیمارستان رازی اهواز طراحی و تنظیم شد و در اختیار کلیه بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه قرار داده شد.
رییس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز اضافه کرد: توانمندسازی کارکنان بیمارستانی و برگزاری نشستها و دورههای آموزشی برای توانمندسازی گروههای عفونی و پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت نیز صورت گرفت.
وی گفت: همکاران سازمان نظام پزشکی و دانشکده پرستاری و مامایی با خط تلفنی و فعالیت در فضای مجازی پاسخگوی مادران باردار بودند.
سرتعظیم فرود میآوریم
کیانی ادامه داد: به شاهکار همکاران مامایی در بیمارستانها و مراکز بهداشتی سرتعظیم فرود میآوریم، چون خدمت رسانی به صورت مستقیم با بیماران، اصل کار است که با پوشش مخصوص و در این هوای گرم طاقت فرسا فعالیت میکنند.
رییس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز افزود: ماماها در همه بیمارستانها از جمله رازی و سینا علاوه بر مدیریت مادران پرخطر دوشادوش سایر ردههای درمانی یاریگر هستند.
شناسایی 18 مورد قطعی کرونا در مادران باردار
وی توضیح داد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 63 مادر مشکوک به این بیماری در خوزستان شناسایی شده که تعدادی از آنها مثبت بود که با درمان ختم به خیر شد و یک مورد مرگ مادر باردار نیز گزارش شد.
کیانی به مادران باردار توصیه کرد: تا آنجا که مقدور است اصل محدویت را رعایت کنند و در صورت خروج از خانه برای ضرورت حتما ماسک بزنید، اصول بهداشتی را رعایت کنند و دست های خود را مرتب شست و شو دهند.
رییس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز افزود: مادران باردار اگر بنا به دلایلی مجبور شوند از منازل خود خارج شوند فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند و به مکانهای خلوت برای خرید مراجعه کنند و در تجمعهای فامیلی شرکت نکنند.
مادران باردار به دلیل ترس از کرونا از مراجعه به بیمارستان سرباز نزنند
وی گفت: مادران باردار نگران نباشند چون ترس ایجاد شده در مادران باردار در خصوص آلوده بودن بیمارستانها وجود دارد و برخی از آنها اگر دچار مشکل شوند به بیمارستان مراجعه نمیکنند اما غیر از بیمارستان رازی اهواز که مرکز مادران مبتلا و مشکوک به کرونا است سایر بیمارستان ها آمادگی پذیرش مادران باردار را دارند و اگر مشکلی داشتند به دلیل ترس از کرونا نباید از مراجعه به بیمارستان سر باز بزنند.
کیانی، در خصوص خطرات کرونا برای جنین بیان کرد: خطرات بستگی به میزان درگیر بودن مادر در این مساله دارد ممکن است با توجه به شرایط مادر، زایمان زودرس اتفاق افتد که عوارضی را به همراه دارد.
رییس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز افزود: هم اکنون 54 نیروی مامایی در بیمارستان رازی اهواز فعال هستند و 2 نفر از کارکنان مامایی در مرکز رازی اهواز به کرونا مبتلا شدند که وضعیت عمومی آنها خوب است.
وی به یک خاطره تلخ از دوران کرونا اشاره کرد و گفت: فوت مادر باردار جوان مبتلا به کرونا که بسیار بدحال به بیمارستان رازی مراجعه کرد بسیار غم انگیز بود.
کیانی ادامه داد: بلافاصله گروه آنلاین کشوری شامل متخصصان قلب، بیهوشی و متخصص زنان و اساتید دانشگاه اهواز تشکیل شد و وضعیت مادر رصد میشد اما متاسفانه با وجود تمام تلاش ها مادر فوت شد و به دلیل سن پایین حاملگی جنین نیز از دست رفت.
ویروس کرونا نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از 200 کشور سرایت کرده است که سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*