دادگاه کیفری یک تهران برای متهمان پرونده "گروهک تروریستی منافقین" وکیل تسخیری تعیین میکند
معاون امور بینالملل قوه قضاییه از محاکمه اعضای منافقین در دادگاه کیفری یک استان تهران خبر داد و گفت: دادگاه برای متهمان پرونده وکیل تسخیری تعیین میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کاظم غریبآبادی؛ معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در مصاحبهای به مناسبت روز ملی مبارزه با تروریسم اظهار کرد: تلاش جدی ما بر این است که از تمامی ظرفیتها برای مقابله با تروریستها بهویژه گروهک تروریستی منافقین استفاده کنیم که دستشان به خون هزاران ایرانی بیگناه آلوده است.
غریبآبادی در ادامه با اشاره به رسیدگی به پرونده اعضای گروهک تروریستی منافقین در دادگاه کیفری یک استان تهران گفت: با وجود جنایات شدید اعضای این گروهک تروریستی دادگاه کیفری یک استان تهران به منظور رعایت حقوق قانونی متهمان، از طریق انتشار آگهی به آنها اعلام کرد تا نسبت به معرفی وکیل اقدام کنند.
دادگاه کیفری یک تهران از منافقین خواست برای دفاع از خود وکیل معرفی کنندمعاون امور بینالملل قوه قضاییه تصریح کرد: با وجود گذشت مهلت تعیین شده، تاکنون وکیلی از سوی آنان معرفی نشده است؛ بنابراین رئیس دادگاه رسیدگیکننده مطابق ماده 384 قانون آیین کیفری، روزهای آتی دستور تعیین وکیل تسخیری را برای متهمان صادر خواهد کرد.
وی همچنین تأکید کرد: بر این باوریم که دنیا باید از شر گروهکهای تروریستی از جمله گروهک تروریستی منافقین خلاص شود و در این راه، تمامی اقدامات لازم برای محاکمه اعضای این گروهک تروریستی را به کار خواهیم گرفت.
بنا بر گزارش تسنیم؛ هفتم مردادماه امسال اعلام شد؛ دادگاه کیفری یک تهران با انتشار آگهی عمومی در روزنامههای کثیرالانتشار از منافقین خواسته تا برای دفاع از خود در دادگاه وکیل معرفی کنند. بهدلیل عدم معرفی وکیل از سوی متهمان پرونده، دستگاه قضا بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری که دفاع وکیل در پروندههای جنایی را الزامی معرفی کرده است، برای متهمان وکیل تسخیری معرفی خواهد کرد.
در پرونده گروهک تروریستی منافقین که در دادگاه کیفری یک استان تهران مورد رسیدگی قرار میگیرد، 104 نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق معروف به منافقین بهعنوان متهم محاکمه میشوند.
از جمله اسامی متهمین حاضر در این پرونده که از آنها خواسته شده است وکیلی را به دادگاه معرفی کنند میتوان به مسعود رجوی، مریم قجر عضدانلو (معروف به مریم رجوی)، مهدی ابریشمچی، فهیمه اروانی، زهرا مریخی آهنگرکلایی، صدیقه حسینی، ژیلا دیهیم، محمود عطایی کاریزی، جمیله ابریشمچی، محمود قجر عضدانلو، فرهاد الفت، صالح رجوی، محمود فخارزاده، علیرضا امامجمعه، زهره عطریانفر، حسن نظامالملکی، اللهکرم هوشنگی و... اشاره کرد.
کیفرخواست 107 نفر از اعضای منافقین به دادگاه ارسال شداین خبر میافزاید، کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران پیش از این و در نشست خبری تشریح برنامههای "هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی" (4 تیر امسال) از انجام اقدامات قضایی علیه "گروهک منافقین" خبر داده بود.
پس از آن حجتالاسلام منتظری؛ دادستان وقت کل کشور هم از تشکیل پرونده علیه اعضای سازمان مجاهدین و برگزاری دادگاه آنها در آیندهای نزدیک خبر داده بود. منتظری در مراسم سالگرد انفجار هفتم تیر گفته بود؛ با همکاری دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و قضایی اکنون بر علیه این سازمان خبیث تروریستی 700 کیفرخواست همراه با لیستی از اسامی تروریستهای این سازمان در دستگاه قضایی تشکیل شده و به دادگاه فرستاده شد و به زودی دادگاه بینالمللی مجازات این جانیان برگزار خواهد شد.
از نظر قوانین داخلی و آیین دادرسی و نیز بر اساس رویههای قضایی بینالمللی، ایران میتواند در دادگاه بینالمللی خود علیه شخصیتهای حقیقی و حقوقی خارجی طرح دعوی کند. این پروندهها به شعبه55دادگاه حقوقی (بینالملل) سپرده میشود.