دارنده مدال برنز بازیهای آسیایی هانگژو: بعد از مصدومیت حتی یک مسؤول استانی سراغم را نگرفت!
خبرگزاری فارس مازندران مهدی رضی |این روزها در ورزش استان مازندران و حتی کشور روز به روز بر تعداد باشگاههای رزمی مختص خانمها و نیز تعداد علاقهمندان به یادگیری مهارتهای رزمی افزایش پیدا میکند، پرطرفدارترین آنها تکواندو و کاراته است اما چرا تعداد زنان رزمیکار روز به روز در حال افزایش است؟
بدون شک سلامت و شادابی افراد جامعه از طریق تقویت جسمانی و روحی آنها میسر میشود و پرداختن به ورزش به صورت اصولی و علمی تحولاتی در افراد جامعه ایجاد میکند که دگرگونیهای مثبتی بر شخصیت افراد فراهم میآورد. زنان با بالا بردن تواناییهای ذهنی و جسمی میتوانند به رؤیاهای خود جامعه عمل بپوشانند، این گونه زنان سلامت فیزیکی و روانی خود را کنترل میکنند و کمتر احساس آسیبپذیری خواهند داشت و همچنین این عوامل احساس استقلال آنها را بالا میبرد.
موضوع دیگر تاثیرگذار بر تعداد خانمهای رزمیکار اهمیت دفاع از خود برای خانمها است، انتشار فیلمهای کیفقاپی و بعضا ایجاد مزاحمت توسط اراذل و اوباش برای خانمها یکی از عوامل انگیزشی برای رفتن به سمت یادگیری رشتهها و فنون رزمی شده است. به عبارت دیگر یادگیری هنرهای رزمی برای بانوان یکی از الزامات زندگی امروزی است چرا که در عصر حاضر زنان بیشتر از گذشته در اجتماع حضور دارند و همین امر گرایش بانوان را به یادگیری هنرهای رزمی افزایش داده است، چون آنها با یادگیری فنون هنرهای رزمی میتوانند در موقعیتهای مختلف و خشونتهای که علیه آنها صورت میگیرد از خود دفاع و محافظت بیشتری کنند.
به همین بهانه به سراغ «فاطمه سعادتی» دارنده مدال برنز مسابقات کاراته بازیهای آسیایی هانگژو از دختران پرتلاش ورزش مازندران است رفتیم که این روزها و بعد از عمل جراحیاش با مصدومیت دست و پنجه نرم میکند.
دختری که از لرستان به مازندران آمده
دختری که سالهاست از لرستان به مازندران آمده تا در مهد ورزش ایران تمرین کند و رشد و پیشرفت داشته باشد. او سالهاست با خانواده در مازندران حضور دارد و زیر نظر مربیان مازندرانی تمرین میکند و به افتخارات خوبی هم رسیده و حالا دیگر خودش را یک مازندرانی میداند.
دختری که حالا کاراته ایران به او میبالد و روی مدالش در رویدادهای مختلف حساب باز میکند. دختری قهرمان که در ادامه گفتوگوی خبرگزاری فارس با این بانوی برنزی بازیهای آسیایی هانگژو را میخوانید.
اوضاع من رو به بهبود است
فارس: در ابتدا از اوضاع خودتان برای ما صحبت کنید، عمل جراحی رضایت بخش بود؟
سعادتی: شکر خدا برای هرورزشکار حرفهای خیلی اتفاق تلخ و سختیه که به خاطر آسیب، دور از تمرین و مسابقه باشه ولی خدا را شکر اوضاع من رو به بهبود است و عملم رضایت بخش بود.
فارس: چه مدت باید از مسابقات دور باشید و طول درمان چند وقت طول میکشد؟
سعادتی: حدودا 6 تا 7 ماه باید دور باشم.
نتوانستم روی تاتامی بروم
فارس: اصلاً چه شد که مصدوم شدید و کجا این اتفاق براتون افتاد؟ الان مشغول تمرینات فیزیوتراپی هستید یا استراحت میکنید؟
سعادتی: سال سختی بود و مسابقات آسیایی بازیهای جهانی پشت سر هم بود. مسابقات جهانی بازی پنجم در چهار ثانیه آخر این اتفاق برام افتاد. با اینکه بازی خودم بردم ولی برای بازی ردهبندی و کسب مدال برنز نتوانستم روی تاتامی بروم. الان هم هر روز فیزیوتراپی میروم و مراحل درمان را طی میکنم.
شیرینی کسب مدال آسیایی
فارس: یک مقدار از افتخارات خودتان بگویید، این سالها حسابی درخشیدید و مدالهای خوش رنگ زیادی بهدست آوردید، از این افتخارات برای ما بگویید.
سعادتی: امسال خدا را شکر سال خوبی برایم بود. در مسابقات آسیایی و بازیهای آسیایی توانستم مدال بگیرم که این خیلی برام شیرین بود.
فارس: برگردیم به عقب، به سالهایی که تازه میخواستید ورزش مورد علاقه خودتان را انتخاب کنید، از چند سالگی ورزش حرفهای را شروع کردید و اصلا چه شد که به کاراته روی آوردید؟
سعادتی: من از 9 سالگی کاراته را زیر نظر خانم رحیمی و محمدی در استان لرستان شروع کردم. چون اصالتاً اهل کوهدشت لرستان هستم ولی برای پیشرفت ورزشیم در سن 16 سالگی به شمال آمدم و زیر نظر خانم چالاکی تمریناتم را ادامه دادم.
فارس: در خانواده چه کسی بیشتر از همه از شما حمایت میکند؟
سعادتی: در خانواده خواهر بزرگترم همیشه من را حمایت کرده و همیشه باعث انگیزه و ادامه دادن من بوده است.
خانواده همیشه تشویقم کردند
فارس: قبل از اینکه بازیکن ملی شوید و افتخاراتی را کسب کنید، اصلا شده بود تو خانواده به شما بگویند بیخیال ورزش و ادامه ندید؟
سعادتی: نه اصلاً خانواده من همیشه تشویقم کردن حتی زمانی که ناامید بودم آنها پشت من بودند.
تلاش و پشتکار کار را آسان میکند
فارس: شرایط ورزش برای بانوان همیشه سخت بوده، فاطمه سعادتی چگونه با این سختیها مقابله کرده و توانسته الان به یک قهرمان تبدیل شود؟
سعادتی: درسته ورزش قهرمانی برای دختران سختتر از آقایون است ولی تلاش و پشتکار و هدفی که دختران سرزمینم و من داریم، بیشک راه سخت برایمان آسان خواهد کرد.
حجاب اسلامی برای ما اولویت اصلی است
فارس: از حجاب هم برای ما بگویید. بالا بردن پرچم کشور با حجاب اسلامی چه مزهای دارد؟ از حس خودتان بگویید.
سعادتی: حس عالی ما در کشور مسلمان زندگی میکنیم و حجاب اسلامی برای ما اولویت اصلی است و کشورهای دیگه هم ما را با این حجاب پذیرفتند، خیلی از کشورهای مسلمان روی سکو با حجاب هستند و حجاب باعث نمیشود ما محدودیت داشته باشیم.
فارس: شده در بازیهای مختلف در کشورهای مختلفی که میروید، ورزشکاران آن کشورها واکنشی نسبت به حجاب شما داشته باشند؟
سعادتی: نه اصلا برای من که پیش نیامده است.
وقتی از سکو میام پایین آن مدال فراموش میکنم
فارس: قشنگترین حس لحظه کسب مدال و آن وقتی که روی سکو میروید، چه چیزی است و به چه چیزی فکر میکنید؟
سعادتی: وقتی روی سکو میروم تمام سختیهایی که کشیدم تا آن مدال را به دست بیاورم را به یاد میارم و وقتی از سکو میام پایین آن مدال فراموش میکنم و برای مدال بعدی میجنگم.
بازیهای آسیایی هانگژو
فارس: زندگی ورزشی و قهرمانی خودتان را مدیون چه کسی هستید؟
سعادتی: زندگی قهرمانی و ورزشی خودم را مدیون خانواده و مربی عزیزم، خانم چالاکی هستم؛ خانم چالاکی همیشه همراه و پشتیبان من بوده است.
فارس: سقف آرزوهای فاطمه سعادتی کجاست؟
سعادتی: هر ورزشکار برای ایستادن بر بام آسیا و جهان تمام تلاش میکند، منم بعد از دوران نقاهتم تمام توان خودم را میگذارم که خوش رنگترین مدالها را برای کشور عزیزم ایران بگیرم.
وقتی خسته و ناامید شدید ادامه بدهید
فارس: اگر بخواهید به هم سن و سالهای خودتان نصیحتی و باهاشون صحبت کنید، چه پیشنهادی به جوانان ایرانی میدهید!؟
سعادتی: مسلماً به هم سن و سالهای خودم نمیتونم نصیحتی کنم، چون به این سن که برسند هدف و راهشان را انتخاب کردن ولی به کوچکترها میتوانم بگم که اگر خیلی خسته و ناامید شدید و فکر کردید دیگه هیچ توانی نمانده، ادامه بدین و جا نرنید چون دقیقا همون موقع هست که رشد میکنید.
فارس: دیدار اخیر ورزشکاران با رهبر انقلاب؛ شما هم که به دلیل عملی جراحی که داشتید جا موندید، اگه بودید چه انتظاری داشتید؟
سعادتی: تقاضا دارم نگاه ویژهای به دخترای قهرمان ورزش حرفهای داشته باشند چون تلاش ما برای این است که پرچم کشورم مان را بالا ببریم، تقاضا دارم نگاه ویژهای نسبت به دختران قهرمان این سرزمین داشته باشند چون ما برای بالا بردن پرچم جمهوری اسلامی ایران در تمام دنیا از نوجوانی تا زمان ورزش حرفهای، از جون و دلمان مایع میگذاریم و از خیلی از تفریحات و کارهای دیگه صرف نظر میکنیم.
فارس: بیشتر ورزشکاران و قهرمانان موقع حضور در مسابقات به کسی متوسل میشوند، شما در رویدادهای مختلف وقتی وارد میدان میشوید، به چه کسی توسل میکنید؟
سعادتی: به خداوند چون اون شاهد تمام تلاشهای ما هست و همیشه میسپارم به خودش و تلاش میکنم.
بازیهای آسیایی هانگژو
ورزش حرفهای هزینه زیادی دارد
فارس: از ورزش بانوان گفتیم و دوست داریم از زبان شما مهمترین دغدغه و مشکل ورزش بانوان در حال حاضر رو بپرسیم، به نظر شما با وجود افتخارآفرینیهای زیاد بانوان، چه چیزی در ورزش بانوان مغفول مانده؟
سعادتی: حمایت از ورزشکاران! میدانید که ورزش حرفهای هزینه زیادی دارد و ما نمیتوانیم زمانیکه کل زمان در اردوها هستیم جایی سرکار برویم چون کل تمرکز ما برای مسابقات است. انتظار داریم حداقل از نظر مالی حمایت کنند.
انتظاری ندارم
فارس: به عنوان یک قهرمان چه انتظاری از مسؤولان دارید!؟
سعادتی: انتظاری ندارم وقتی آسیب دیدم و عمل کردم حتی یک مسؤول استان هم با من تماس نگرفت! اینا همه باعث دلسردی میشود، حتی تجلیل از مدالآوران بازیهای آسیایی شد حواله 30 تومنی به من دادند برای ماه قبل هنوز چیزی دریافت نکردم!
فارس: صحبت پایانی شما:
سعادتی: درسته خیلی حرفها زدم و خواستهها داشتم که امیدوارم انجام شود و با آرامش بهتر بتوانیم به راه مان ادامه دهیم و اگر هم تغییری نکرد قوی مثل گذشته به راهم ادامه خواهم داد، باز تشکر میکنم از تمام کسانی که کنارم بودند و هستند.
پایان پیام /86059/ م / ض