دام اعتیاد هر روز گستردهتر از دیروز / 63 درصد معتادان متأهل هستند
اگر تا دیروز بزرگترهای فامیل ازدواج را راه حل فرار از اعتیاد میدانستند و در جامعه معتادان را تنها مجرد میپنداشتند، اما اکنون اعتیاد بنیان خانوادهها را هدف قرار داده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، قدیمها هر زمان که یک معتاد را در گوشه و کنار خیابان میدیدیم، بزرگترها بین خودشان میگفتند این اگر زن داشت، معتاد نمیشد. اگر بچه داشت به خاطر بچه ترک میکرد.
میدیدیم، بزرگترها بین خودشان میگفتند این اگر زن داشت، معتاد نمیشد. اگر بچه داشت به خاطر بچه ترک میکرد.
این تفکر طوری در اذهان جامعه نشسته بود که همگان تصور میکردند اعتیاد مختص مجردهاست و متاهلان خیلی کم به دامان اعتیاد کشیده میشوند.
برای همین نخستین فکری که برای ترک دادن یک جوان به ذهنشان میرسید این بود که برای او آستینها را بالا بزنند شاید به خاطر زن و بچه مجبور به ترک شود.
اما متأسفانه چند سالی است که اعتیاد به داخل خانوادهها نفوذ کرده و بنیان آن را نشانه گرفته استبه طوری که حتی اگر گوشه و کنار شهر سنندج، پارک ها و میدان های اصلی شهر را بنگریم گویا همانند همیشه میزبان مهمانان ناخوانده است. در گوشه و کنار شهر، معتادان مواد مخدر حضور پررنگ دارند. افراد بیسرپناهی که همانند یک سال گذشته سکوتقرنطینه خیابانهای شهر را شکسته و از سیمایشان هویدا است که در گودال اعتیاد به مواد مخدر گیر افتادهاند.
آمار دقیقی از تعداد معتادان استان وجود ندارد
استاندار کردستان گفت: لازم است کمیته ای برای غربالگری و شناسایی تعداد معتادان تشکیل شود تا بتوان در خصوص راهکارهای لازم برای بهبود و درمان آنها اقدام کرد.
بهمن مرادنیا با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد معتادان استان وجود ندارد افزود: افرادی تحت عنوان معتاد بصورت مداوم وارد کمپ های ترک اعتیاد می شوند اما کماکان اعتیاد خود را ترک نمی کنند، لذا ضروری است برای آنان تصمیمات دیگری اتخاذ شود.
وی ادامه داد: برخی از خانواده های معتادین متجاهر دارای تمکن مالی هستند بر همین اساس باید خود بخشی از هزینه درمان آنان را متقبل شوند و افرادی نیز که تمکن مالی ندارند راباید دولت حمایت کند تا از بلای خانمانسوز اعتیاد رهایی پیدا کنند.
استاندار کردستان استفاده از تجربیات مدیران کمپ های ترک اعتیاد برای اتخاذ تصمیم گیری های درست را لازم دانست و افزود: همه دستگاهها و از جمله شورای شهر و شهرداری سنندج برای همکاری در مبارزه با مواد مخدر و پاکسازی چهره شهر عزم راسخ دارند.
وی با بیان اینکه دستگاههای فرهنگی آنگونه که لازم است در جهت مبارزه با مواد مخدر و آگاه سازی جامعه پررنگ ظاهر نشده اند، اضافه کرد: اعتیاد یک مشکل همگانی است و از عوارض آن کسی در امان نیست، لذا باید نهادهای فرهنگی نقش جدی خود را در آگاهی بخشی به جامعه و خانواده ها ایفا کنند.
جمعآوری 337 معتاد در کردستان
فرمانده انتظامی کردستان گفت: 337 نفرمعتاد در سه ماهه نخست امسال در سطح استان جمعآوری و به کمپهای ترک اعتیاد تحویل داده شدهاند.
سردار علی آزادی اضافه کرد: از ابتدای سالجاری تا کنون 337 نفر معتاد در سطح استان جمعآوری و به کمپهای ترک اعتیاد تحویل داده شدهاند.
وی از اعتیاد به عنوان ریشه بسیاری از جرائم در جامعه نام برد و گفت: باید گامهای موثری در مسیر آموزش و آگاهسازی همگانی در مورد آسیبهای مصرف مواد مخدر به ویژه در بین جوانان برداشته شود.
فرمانده انتظامی کردستان اضافه کرد: مصرف مواد مخدر علاوه بر تأثیری که بر افزایش میزان جرایم و در نتیجه کاهش امنیت در جامعه دارد، همه ساله بخش قابل توجهی از منابع انسانی و اقتصادی جوامع به صورت مستقیم و غیر مستقیم را به خود اختصاص میدهد.
بیش از 16 هزار معتاد در کردستان تحت پوشش مراکز درمانی هستند
رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: 16 هزار و 43 نفر معتاد تحت پوشش درمان سوء مصرف مواد مخدر (MMT) هستند و از سیستم بهداشتی درمانی دانشگاه متادون دریافت میکنند.
فاروق وفایی با اشاره به اهمیت آموزشهای عمومی در سطح جامعه برای پیشگیری اولیه از اعتیاد به مواد مخدر، اظهار کرد: بر اساس آخرین پیمایش ملی سلامت روان حدود 2/3 درصد جمعیت 15 تا 64 سال در کردستان مصرف کننده مواد مخدر هستند.
وی بیان کرد: از سال گذشته تا کنون پیشگیری سطح سه در قالب تیم سیار جهت کاهش آسیبهای اجتماعی در سنندج راهاندازی شده است که از این طریق سرنگ، پد الکلی و دیگر اقلام پیشگیری از بیماریهای واگیردار در اختیار فرد معتاد قرار میگیرد.
رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه 52/6 درصد معتادان استان شاغل هستند، گفت: از این تعداد 36/5 درصد شغل دولتی، 33/7 درصد مشاغل خصوصی و 18/3 درصد خویشفرما هستند.
وفایی به وضعیت تحصیلی مصرفکنندگان موادمخدر استان گریزی زد و افزود: در مجموع 64 درصد معتادین مدرک زیر دیپلم، 15 درصد کاردانی و 21 درصد مدرک لیسانس و بالاتر دارند.
رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: حدود 63 درصد معتادان کردستانی متأهل و 32 درصدآنان مجرد هستند.
وفایی با اشاره به اینکه موادمخدر جزو چهار بحران اصلی دنیاست، آگاهی بخشی را امری بسیار مهم در کاهش آمار معتادان نام برد. وی با اذعان به انواع مواد مخدر و درصد مبتلایان تصریح کرد: در کردستان 9/8 درصد به هروئین، 6/4 درصد به حشیش، 3/1 درصد قرص ایکس، 22/6 درصد به الکل، 55/2 درصد به تریاک، 26/2 درصد به شیشه و مواد صنعتی اعتیاد دارند.
رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: 12 تخت بیمارستانی در بیمارستان قدس سنندج برای درمان بیماران معتاد فعال است.
وفایی با بیان اینکه 16 هزار و 43 نفر معتاد در استان از سیستم بهداشتی و درمانی روزانه متادون دریافت میکنند، و تحت پوشش مراکز درمانی سوء مصرف مواد مخدر (MMT) هستند، افزود: شیوع اعتیاد در سنندج، قروه و کامیاران نسبت به دیگر شهرهای استان بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه 78 مرکزذدولتی متادون تراپی در استان فعال است، اضافه کرد: از این تعداد 41 مرکز در سنندج، 7 مرکز در زندانهای استان و بقیه در دیگر شهرستانها مستقر هستند.
به نظر میرسد معضل اعتیاد در کشور ما هر روز رنگ تازهای به خود میگیرد چرا که از یک سو از نظر فرهنگی تاکنون آموزش موثری در مورد خطرهای اعتیاد به نوجوانان و جوانان داده نشده و از طرف دیگر، مشکلهای اقتصادی و اجتماعی مزید بر علت شدهاند و باید بپذیریم که مقابله با اعتیاد، آن هم در میان قشر تحصیلکرده، به عزم جدی نیاز دارد.
انتهای پیام /