دانشجویان علوم پزشکی عضو تشکل ها آموزش مهارتی می بینند
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت از برگزاری دوره «طرح مدیریت فردا» و آموزش 22 مهارت عمومی مورد نیاز دانشجویان علوم پزشکی عضو انجمنهای علمی، تشکلهای سیاسی و کانونهای فرهنگی خبر داد.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت از برگزاری دوره «طرح مدیریت فردا» و آموزش 22 مهارت عمومی مورد نیاز دانشجویان علوم پزشکی عضو انجمنهای علمی، تشکلهای سیاسی و کانونهای فرهنگی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، دکتر حسن زائری لطف در دیدار با فعالان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره ارتباط انجمنهای علمی با سازمانهای مردم نهاد گفت: در این خصوص معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اصلا ورود پیدا نمیکند.
وی افزود: نکته اینکه دورههای آموزشی مختص انجمنهای علمی، تشکلهای سیاسی و کانونهای فرهنگی تدارک دیده شده است که اطلاع رسانی آن در هفته بعد انجام خواهد شد. دوره آموزشی خوبی تحت عنوان دوره «طرح مدیریت فردا» نیز برگزار خواهیم کرد که به 22 مهارت عمومی مورد نیاز دانشجویان خواهد پرداخت که این دوره با تدریس مدرسان کشوری از آبان ماه جاری آغاز خواهد شد.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در خصوص اهمیت ارتباط نماینده وزیر بهداشت با دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی اظهار داشت: تاکنون 11 نماینده وزیر در سطح دانشگاههای علوم پزشکی تغییر کرده است، این در حالی است که بسیاری از دانشگاهها، معاون فرهنگی و دانشجویی را به عنوان نماینده وزارت و هیأت نظارت معرفی میکنند.
وی افزود: معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خواستار شده است این موضوع اتفاق نیفتد و فردی از اعضای هیات علمی با پایه علمی بالا این مسؤولیت را بر عهده بگیرد. فردی که مورد اعتماد دانشجویان باشد و بتواند ارتباط خوبی با دانشجویان بگیرد که بر این اساس این موضوع را در این دانشگاهها نیز پیگیری میکنیم.
وی در پاسخ به چرایی سختگیری فعالیت تشکلهای دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: این موضوع را به هیچ عنوان تایید نمیکنم، البته در خصوص برگزاری برخی برنامهها از سوی تشکلهای دانشجویی سیاستهای وزارت بهداشت و معاونت فرهنگی و دانشجویی مشخص است که برای برگزاری این برنامهها چه اتفاقی باید بیفتد و بر اساس چه دستورالعملهایی باید باشد. در این خصوص اگر سخت گیری انجام میشود دلیل بر نوع نگاه خاص به تشکلی نیست، اما اگر مصداقی در این خصوص وجود داشته باشد با جدیت دنبال خواهد شد.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در خصوص نشریات دانشجویی و مشکلات عنوان شده، گفت: سامانه رتبهبندی نشریات راهاندازی شده است و کلیه نشریاتی که در دانشگاههای علوم پزشکی چاپ و منتشر میشود، بر اساس رتبهای که در این رتبهبندی کسب میکنند بدون استثنا حمایت مورد نظر را دریافت خواهند کرد؛ البته این موضوع مربوط به نهاد، انجمن و یا تشکل سیاسی نیست بلکه رتبه بندی کمی در دانشگاه و رتبه بندی کیفی توسط یک تیم داوری تخصصی در وزارت بهداشت انجام خواهد شد و حمایتها نیز کاملا مشخص شده است.
این مقام مسؤول در خصوص مشکلات نشریات در حیطه طراحی گفت: دانشجویان برای طراحی نشریات خود میتوانند کار دانشجویی دریافت کنند، در حال حاضر دانشگاه مازندران 20 نشریه دارد که سه نشریه آن فعال است.
زائریلطف در خصوص نشریات مجازی افزود: در ارتباط با نشریات مجازی مشخصا دایره فعالیت و ماهیت انتشار نشریات در فضای مجازی است و امکان چاپ فیزیکی وجود ندارند. البته شیوع ویروس کرونا موجب شد تا این فضا جدیتر تلقی شود و بر این اساس باید برخی از آیین نامههای ما اصلاح شود، زیرا برخی دانشگاهها به صورت سلیقهای در این خصوص ورود میکنند.
وی در خصوص مشکلات کانونهای خیریه دانشجویی خاطرنشان کرد: ما در کانونهای خیریه در خصوص افتتاح حساب مشکلی داریم و این مشکل این گونه است که صرفا برای موسسهای افتتاح حساب صورت میگیرد که صرفا از سوی استانداری و وزارت کشور مجوز دریافت کنند. از طریق بانک نیز امکان افتتاح حساب وجود ندارد، زیرا کانونهای خیریه ما کانونهای درون دانشگاهی هستند و اساسنامه آنها تیپ درون دانشگاهی است. ما برای رفع این مشکل صرفا از طریق صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت عمل میکنیم.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در خصوص جایگاه انجمنهای علمی دانشگاههای علوم پزشکی، بیان داشت: ما در سطح دانشگاههای علوم پزشکی 12 انجمن علمی کشوری داریم. ما در انجمنهای علمی، دانشجویان پزشکی قوی و فعالی داریم و از انجمن علمی حمایت میکنیم؛ در خصوص دورههای آموزشی اگر برنامهای به صورت کشوری برگزار شود و دانشجویان به برگزاری پایلوت آن اقبال داشته باشند، کل هزینه را معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تقبل میکند که این منوط به ارایه برنامههای دبیران کشوری انجمنهای علمی است.