شنبه 3 آذر 1403

درخواست مسجدسلیمانی‌ها از خانواده شهید شادمانی: بگذارید شهیدتان در شهر ما بماند!

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
درخواست مسجدسلیمانی‌ها از خانواده شهید شادمانی: بگذارید شهیدتان در شهر ما بماند!

خبرگزاری فارس حماسه و مقاومت: چند روز پیش خبر شناسایی شهید «جلیل شادمانی» برادر سردار «علی شادمانی» معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) از طریق آزمایش DNA اعلام شد. شهیدی که رفته بود خرمشهر را آزاد کند، اما بعد از مجروحیت در اردیبهشت 1361 به اسارت بعثی‌ها درآمد و بخاطر شدت جراحات در یکی از مراکز درمانی بصره به شهادت رسید و بی‌نام و نشان به خاک سپرده شد.

شهید جلیل شادمانی که بعد از 41 سال پیکرش شناسایی شد

درگذشت پدر و مادر شهید با چشم‌های منتظر

این شهید سال‌ها در بصره دفن شده بود و پدر و مادر و خانواده‌اش انتظار آمدنش را می‌کشیدند. وقتی که اسرا به کشور بازگشتند، امیدی در دل خانواده‌اش بود که شاید جلیل ته‌تغاری‌شان بین اسرا باشد اما از او خبری نبود که نبود. تا اینکه در سال 78 مادر جلیل و در سال 87 پدر این شهید با چشم‌های منتظر درگذشتند.

اولین نفر از سمت چپ شهید جلیل شادمانی

خاکسپاری جلیل به عنوان شهید گمنام در مسجد سلیمان

این بی‌خبری‌ها ادامه داشت تا اینکه کمیته جستجوی مفقودین در سال 97 پیکر یک شهید بی‌نشان را در بصره تفحص می‌کند و با توجه به اینکه هیچ پلاکی برای تشخیص هویت این شهید وجود نداشت، او را به عنوان شهید گمنام در روستای گل‌گیر شهرستان مسجد سلیمان استان خوزستان به خاک می‌سپارند. اما قبل از خاکسپاری، نمونه‌برداری برای آزمایش DNA از این شهید انجام می‌گیرد تا در صورت تطبیق با نمونه‌هایی که قبلاً از خانواده‌ها گرفته‌اند، بتوانند خانواده این شهید گمنام را شناسایی کنند.

پیکر این شهید تا دی ماه 1402 به عنوان شهید گمنام در یادمان روستای‌گل‌گیر شهرستان مسجد سلیمان آرام گرفته بود تا اینکه در ماه جاری خبر شناسایی سرباز ارتش «جلیل شادمانی» را به برادر او سردار «علی شادمانی» اعلام کردند.

خاکسپاری شهید شادمانی به عنوان شهید گمنام در روستای گل‌گیر مسجد سلیمان

پاسخ به یک سؤال درباره سنگ قبر شهید

یکی از نکات قابل توجه این است که روی سنگ قبر این شهید گمنام نوشته شده است: «شهادت در عملیات رمضان؛ محل شهادت: منطقه شرق بصره». این سؤال پیش می‌آید که شهید جلیل شادمانی که در عملیات آزادسازی خرمشهر مجروح شده، چگونه روی سنگ مزارش نوشته شده است، محل شهادت بصره و در عملیات رمضان؟!

در پاسخ به این سؤال گفته می‌شود: یکی از معیارهای کمیته جستجوی مفقودین برای اعلام مشخصات شهدای گمنام تفحص شده، تطبیق محل و زمان شهادت با تاریخ عملیات‌های دفاع مقدس است. شهید جلیل شادمانی در عملیات خرمشهر مجروح و اسیر شد. سپس در مرکز درمانی نظامی بصره به شهادت رسید و پیکرش در قبرستانی کنار همان مرکز درمانی در بصره به خاک سپرده شد. با توجه به اینکه حدود 2 ماه بعد از آزادسازی خرمشهر در سال 61، عملیات رمضان در شرق بصره انجام گرفت، شهدای سال 61 که پیکرشان در شرق بصره تفحص می‌شد را به عنوان شهید عملیات رمضان معرفی می‌کردند. بر همین اساس روی سنگ مزار نوشته شده است؛ شهید گمنام عملیات رمضان!

شهیدی که مردم مسجدسلیمان دلبسته‌اش شده‌اند

دلبستگی مردم مسجد سلیمان به شهید شادمانی

در روزهای اخیر که شهید جلیل شادمانی شناسایی شده است، خانواده‌اش بعد از 41 سال چشم‌انتظاری برای زیارت مزار او به یادمان روستای گل‌گیر رفتند. «حوریه شادمانی» خواهر این شهید درباره حضورشان در این یادمان می‌گوید: «وقتی سر مزار برادرم رفتیم، مردم مسجد سلیمان استقبال پرشوری از ما کردند. برخی از زائران با گریه به ما از کرامت شهید می‌گفتند و از ما می‌خواستند که اجازه بدهیم پیکر شهید در همان یادمان مسجد سلیمان بماند؛ چون با این شهید مأنوس شده‌اند. حتی امام جمعه و فرماندار و خیلی از مردم مسجدسلیمان از ما این درخواست کردند که پیکر برادرم را از آنجا به همدان منتقل نکنیم. اکنون ما در دوراهی هستیم. چون مردم همدان و خانواده، منتظر بازگشت پیکر برادرم هستند و از طرفی هم اگر پیکر شهید را از خوزستان به همدان منتقل کنیم، مردم مسجد سلیمان دلشکسته می‌شوند. هنوز به تصمیم نهایی برای نبش قبر و انتقال پیکر برادرم به همدان نرسیده‌ایم.»

شهید جلیل شادمانی در خدمت سربازی

حوریه شادمانی در ادامه به بیان خاطره‌ای از برادر اشاره می‌کند و می‌گوید: «جلیل آخرین فرزند خانواده بود، از 13 سالگی کار می‌کرد و پولش را به فقرا می‌داد و به مسجد کمک می‌کرد. ما در دوران طاغوت رادیو و تلویزیون نداشتیم. زمان پیروزی انقلاب اسلامی و ورود امام خمینی (ره) به کشور ما پیگیر اخبار بودیم، جلیل رفت و تلویزیون خرید تا از منزل پیگیر اخبار باشیم.»

او ادامه می‌دهد: «وقتی که او در تهران سرباز بود، آمد و به پدرم گفت: من از پدر و مادر شهدا خجالت می‌کشم باید اجازه بدهید تا به خرمشهر بروم. در زمان آزادسازی خرمشهر، سه برادرم در خرمشهر بودند و جلیل هم آماده اعزام شد تا به منطقه برود. او قبل از اعزام، به منزلمان آمد تا از من خداحافظی کند. او را بدرقه کردم، رفت و دوباره برگشت و گفت: شاید این آخرین باری باشد که می‌بینم‌تان، شاید برنگردم. همین طور هم شد؛ رفت و دیگر برنگشت و امروز بعد از 41 سال زائر مزارش شدیم».

جلیل از نوجوانی کار می‌کرد تا به فقرا کمک کند

درباره شهید بیشتر بدانید

شهید تازه شناسایی شده «جلیل شادمانی» سال 1341 در همدان به دنیا آمد. او هنوز به سن خدمت سربازی نرسیده بود که وارد لشکر 58 ذوالفقار ارتش شد؛ در اواخر سال 60 لشکر 58 ذوالفقار ارتش در گیلانغرب مستقر بود و یک تیپ از لشکر 58 برای مقدمات اجرای عملیات آزادسازی خرمشهر به خوزستان رفته بود. جلیل برای شرکت در عملیات آزادسازی خرمشهر یک لحظه آرام و قرار نداشت؛ لذا به همراه دو نفر از دوستانش از علی شادمانی که در ابتدای جنگ فرمانده محور سرپل ذهاب بود، می‌خواهند تا او به فرمانده لشکر ارتش نامه بنویسد و وساطت کند این سه نفر همراه تیپ اعزامی به خوزستان بروند.

این وساطت صورت گرفت و این سربازان به منطقه جنوب اعزام شدند. جلیل در مرحله دوم عملیات الی بیت‌المقدس در منطقه جفیر زخمی شد و به اسارت بعثی‌ها درآمد؛ با توجه به جراحتی که داشت، وی را به بیمارستانی در بصره منتقل کردند. اما به گفته همرزمان و همینطور گزارش صلیب سرخ جهانی، جلیل بعد از 3 روز بیهوشی و عدم اقدام به موقع برای درمانش در بیمارستان بصره به شهادت رسید و پیکر مطهرش اطراف بیمارستان بصره به خاک سپرده شد. البته تا قبل از شناسایی شهید، محل تدفین وی نامعلوم بود.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید سردار شادمانی جلیل شادمانی شهید گمنام خرمشهر اسارت این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
درخواست مسجدسلیمانی‌ها از خانواده شهید شادمانی: بگذارید شهیدتان در شهر ما بماند! 2
درخواست مسجدسلیمانی‌ها از خانواده شهید شادمانی: بگذارید شهیدتان در شهر ما بماند! 3
درخواست مسجدسلیمانی‌ها از خانواده شهید شادمانی: بگذارید شهیدتان در شهر ما بماند! 4
درخواست مسجدسلیمانی‌ها از خانواده شهید شادمانی: بگذارید شهیدتان در شهر ما بماند! 5
درخواست مسجدسلیمانی‌ها از خانواده شهید شادمانی: بگذارید شهیدتان در شهر ما بماند! 6
درخواست مسجدسلیمانی‌ها از خانواده شهید شادمانی: بگذارید شهیدتان در شهر ما بماند! 7