درسهای گرانسنگ از "دولت عبرت"
دولت و اندیشهایکه 8 سال با تمام وجود برای نزدیکی به غرب کوشید و مکرر صداقت خود را به غربیها ثابت کرد، نتیجهای جز هیچ و بدتر از آن، ویرانهسازی کشور بدست نیاورد، تابلویی از "دولت عبرت" را از خود بجا گذارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، در آخرین دیدار هیات دولت آقای روحانی با مقام معظم رهبری، معظم له، که همواره از دولت حمایت فرمود و بسیاری از فشارهای این دولت را برای به خدمت واداشتن آنان تعدیل و مرتفع کرده بود، تعبیر قاطع و گویای "عبرت در قبال اعتماد به غرب" را بکار بردند. دولتی که همه چیز کشور از آب خوردن تا اشتغال و ازدواج را به ارتباط با غرب گره زده بود، که "مذاکره"، راه هموارکننده این ارتباط بود و برجام، برآورنده آرزوی آقای روحانی، که طرفهای غربی به خصوص آمریکا، علیرغم دریافت امتیازهای راهبردی از جمهوری اسلامی، زیر عهد زده و امید دولت اصلاح طلبان برای برقراری ارتباط با غرب را نقش بر آب ساخت و جریان اصلاحات را با کارنامهای سراسر شکست به بایگانی حافظه ملت بزرگ ایران سپرد. چیزی که در کنار "عبرت اعتماد به غرب" باید بشدت مورد توجه قرار گیرد، چند موضوع جدی است که هریک دفتر قطور "عبرت" را درسآموزتر میسازد. اشاره به هریک خالی از لطف نیست: قبحزدایی از نشست و برخاست و نرد عشق باختن با دشمن، که بفرموده قرآن مجید: سوره مبارکه البقر آیه 120هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد، (تا به طور کامل، تسلیم خواستههای آنها شوی، و) از آیین (تحریف یافته) آنان، پیروی کنی. بگو: «هدایت، تنها هدایت الهی است!» و اگر از هوی و هوسهای آنان پیروی کنی، بعد از آنکه آگاه شدهای، هیچ سرپرست و یاوری از سوی خدا برای تو نخواهد بود.
سرانجام عبرتآموز اتلاف 8 سال عمر یک کشور و ملت، باید همواره آویزه گوش دولتها و ملت بزرگمان باشد. نتیجه اعتماد به دشمن چیزی جز پشیمانی و ندامت نیست، آنچنانکه در اعترافات آقای روحانی و آقای ظریف در اواخر عمر دولت اصلاحات بیان شد و هیچ سودی هم نداشت؛ چراکه لازمه پذیرش مسئولیت خطیر، آگاهی نسبت به حقیقت خسارتبار بودن اعتماد به دشمن است که دولت آقای روحانی بدلیل غربباوری هیچگاه نخواست تن به این واقعیت عقلی و قرآنی بسپارد. خسران جبرانناپذیر به منافع ملی و ذبح مصالح عمومی پای منافع دشمنان، که در این مورد، صدها نشانه و علائم وجود دارد که نتیجه آن، گرفتار آمدن کشور و ملت به وضعیت فلاکتبار کنونی و اعتراض عمومی است. از اقدامهای ضروری، تحقیق و بررسی و احصاء خسارات این اعتماد به دشمن در ابعاد مختلف بویژه اقتصادی و فرهنگی است که باید به پیوست عبرت برای آیندگان بماند تا از تکرار خطای راهبردی و مستدل آقای روحانی، آیندگان پرهیز کنند. "تحریف"، مالیخولیایی است که اگر مستند نشود، با استفاده از فراموشی حافظهها، بعدها میدان بازی را به فرصتطلبان بیگانهپرست میسپارد و ملت ما و فرزندان این سرزمین بعدها نیز از این رخنه مجدد دچار گزش و خسران خواهند شد. درست است که عدهای برای مدتی جولان خواهند داد و با استفاده از تبلیغات و پروپگاندا، افکار عمومی را دچار انحراف و همراهی با خود میکنند، اما بقول ایرانیها، خورشید هرگز برای همیشه پشت ابر ابهامها و شارلاتانیسم پنهان نمیماند و حقیقت روزی خود را مکشوف میسازد و موجب رسوایی چهرههای دورو و شخصیتهای چند چهره خواهد شد. این درسی است که "دولت عبرت" به ما و آیندگان داد "فاعتبروا یا اولیالالباب". مردم با الهام از فطرت "حقیقتگرایی خود، سرانجام به مسیر صحیح و هدایت الهی باز میگردند حتی اگر پیمایش مسیر ناصواب برای مدتی طولانی انجام شده باشد و انتخابات 28 خرداد امسال گویای همین حقیقت است که خلاصه: زمستان میگذرد و روسیاهی برای ذغالی باقی میماند. این هم یک واقعیت تلخی است که اگر تجربه "دولت عبرت" به کتابت و مستند در نیاید، تکرار این مسیر ضلالت حتمیالوقوع خواهد بود. بدین جهت، خدمت شایان دولت آقای رئیسی، انجام تدوین عالمانه و منصفانه تجربههای تلخ و شیرین "دولت عبرت" است که به نظر میرسد میتواند در قالب یک مطالبه عمومی در آید و دولت اقای رئیسی نیز بر تحقق آن اهتمام ورزد.
محمد فاطمی - کارشناس مسائل سیاسی
انتهای پیام /