درمان 3 میلیون زوج نابارور در اولویت دولت قرار بگیرد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنبش عدالتخواه دانشجویی در نامهای به مدیر عامل سازمان بیمه سلامت آورده است: 3 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که درمان آنها باید در اولویت دولت قرار بگیرد. متن این نامه به شرح زیر است: مدیر عامل سازمان بیمه سلامت جناب آقای طاهر موهبتی همانطور که مستحضر هستید؛ مهمترین شاخص جمعتی هر کشوری، نرخ باروری زنان آن کشور است. شاید در گذشته کمتر...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنبش عدالتخواه دانشجویی در نامهای به مدیر عامل سازمان بیمه سلامت آورده است: 3 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که درمان آنها باید در اولویت دولت قرار بگیرد.
متن این نامه به شرح زیر است:
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت
جناب آقای طاهر موهبتی
همانطور که مستحضر هستید؛ مهمترین شاخص جمعتی هر کشوری، نرخ باروری زنان آن کشور است.
شاید در گذشته کمتر خانوادهای که از نعمت فرزند محروم بود؛ میتوانست پیشرفتهای پزشکی را متصور شود، اما با این وجود، ناباروران برای بهرهمندی از مزایای تکنولوژی باید از استطاعت مالی خوبی برخوردار باشند؛ چرا که هزینههای درمان ناباروری در مراکز درمانی سر به فلک کشیدهاند.
در حال حاضر ایران 3 میلیون زوج نابارور دارد که تسهیل درمان آنها باید در اولویت عملکردی دولت قرار گیرد. هزینههای درمان ناباروری به حدی سنگین است که زوجین نابارور توان پرداخت آن را ندارند. در حال حاضر اگر خانوارهای دهک پنجم جامعه به مدت یکسال هیچ هزینهای برای خوراک و پوشاک خود نکنند باز هم نمیتواند از پس این هزینهها بربیاید. هزینههایی که موجب استرس زوجین میگردند و نتیجه فعالیت درمانی را تحت الشعاع قرار میدهند.
در این راستا نقش حمایتی بیمههای درمانی برای تأمین هزینههای درمانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به دنبال ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت در سال 1393 در قوانین بودجه سنواتی برنامهای تحت عنوان کمک به اجرای سیاستهای جمعیتی کشور ذیل ردیفهای هزینهای ستادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قررار گرفت.
انجام اقدامات و بستههای اجرایی جمعیتی کشور، ترویج زایمان طبیعی و درمان ناباروری از جمله فعالیتهای تعریف شده ذیل این برنامه بوده است در سالهای 1394و 1397، اعتبار این فعالیت 1500 میلیارد ریال و در نیمه سالها 2000 میلیارد ریال بوده است. از سال 1398 که اعتبارات تحول سلامت از محل منابع حاصل از موضوع مالی ماده (46) تنظیم مقررات تعیین شده فعالیت حمایت از درمان ناباروری در ذیل برنامه ارائه خدمات درمانی طرح تحول سلامت قرار گرفت؛ لذا هزینه خدمت کل این ظرفیت برای سال مالی 1399 با احتساب 90 درصد تعرفه دولتی خدمات درمان ناباروری 189 میلیارد تومان است که از محل انتقال ردیف» درمان ناباروری وزارت بهداشت به صندوقهای درمانی بیمههای پایه قابل تأمین است بنابراین قرار دادن خدمات IVF و ICSI تحت پوشش بیمههای پایه از محل اعتبارات منابع عمومی در سال 1399 نیازمند اعتباری بیش از آنچه در لایحه درج شده است نمیباشد.
لازم به یادآوری است که با بررسی درآمدهای خانوارها این نتیجه حاصل میشود که زوجین نابارور در مراکز دولتی 50 درصد و در مراکز خصوصی 130 درصد درآمد خود را باید بابت درمان ناباروری بپردازند. به عبارت دیگر درمان این موضوع در مراکز دولتی 20 میلیون تومان و در مراکز خصوصی 50 میلیون تومان هزینه دارد.
کلا 20 درصد زوجین کشور معادل 3.5 میلیون زوج نابارور هستند، ولی کل ظرفیت خدمات دهی به علت کمبود پزشک 30 هزار سیکل درمان است. بر اساس برآوردها، خرید خدمت این میزان سیکل درمان کمتر از 200 میلیارد تومان میشود که این رقم در بودجه کشور، عددی ناچیز است. این پول در حال حاضر در بودجه کشور وجود دارد و تنها باید ردیف برای آن اختصاص داد، چرا که آنها هزینه درمان 3.5 میلیون زوج را برآورد میکنند، در عین حال که خدمت دهی به همه زوجها امکان پذیر نیست.
جنابعالی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به خدمات ناباروری اظهار کردید: در حال حاضر بخشی از خدمات ناباروری تحت پوشش صندوقهای بیمهگر قرار دارد و مدعی شده اید که برای انجام خدمات ناباروری در کشور اعتباری بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان لازم است و به طور کلی شرایط کشور در این خصوص خوب ارزیابی شده، اما باید زمینه بهتر شدن این شرایط در کشور انجام شود.
با توجه به توضیحات داده شده، در خواست تجدید نظر متناسب با گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، در مبلغ خواسته شده از سوی شما از بودجه سال 1399را داریم و در صورت محقق نشدن این خواسته با عواقب سنگین آن مواجه خواهید شد.