دستمزد پائین کارگران را به مشاغل کاذب وادار کرد
وی با اشاره به حضور شرکت های تأمین نیرو و واسطه در مسیر اشتغال افزود: در دوره ای از زمان به بهانه کوچک سازی دولت بحث شرکت های پیمانکاری مطرح شد. اما با توجه به تأکید رهبری برای مبارزه با فساد اقتصادی بهتر است که این شرکت ها حذف شود.
وی با بیان اینکه اگر مسئولان به این نکته مهم یعنی مبارزه با فساد اقتصادی توجه کنند بخش زیادی از مشکلات کارگران و کارفرمایان حل میشود افزود: در جامعه کارگری و کارفرمایی از نزدیک مافیای قدرت و ثروت را لمس و با آنها مبارزه میکنیم. کارفرمایان در بخش تأمین مواد اولیه با همین مشکل مواجهاند و مواد اولیه با قیمت مناسب در اختیار آنها قرار داده نمیشود.
وی با اشاره به اینکه دستمزدی که وزارت کار برای کارگران تعیین کرد, جوابگوی زندگی آنها نیست گفت: به همین دلیل است که کارگران ترجیح می دهند به جای اینکه در یک واحد تولیدی مشغول کار شوند, به سمت مشاغل کاذب و دلالی بروند, چرا که سود بیشتری دارد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی با بیان اینکه تقریباً در تمام محیط های کاری قراردادها به صورت موقت است و این باعث دلسردی نیروی کار می شود افزود: اینکه عده ای می گویند بهره وری در نیروی کار ایرانی پایین است یک دروغ است. شرایط کار کردن برای کارگران به قدری سخت است که حدود 8ساعت کارگر جرأت نشستن برای حتی چند دقیقه را هم ندارد.
شوکت گفت: مشاغل کاذب درآمد بیشتری از درآمد تعیین شده کارگران تحت پوشش قانون کار دارد, با هزینه هایی که کارگران برای بحث مسکن دارند, بخشی از حقوقشان صرف هزینه مسکن می شود. بنابراین ترجیح می دهند مشاغل کاذب را انتخاب کنند.
وی با اشاره به اینکه کارفرمایان به شرایط سخت و دشوار کارگران پی برده اند گفت: دولت اگر امسال در مسائل کارگران دخالتی نکرده بود, روند تعیین دستمزد بسیار بهتر از شرایط فعلی می شد. دولت به خاطر مسائل و مشکلات خودش, تصمیمات خود را به کارفرمایان هم تحمیل کرد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی گفت: با توجه به فشاری که بر معیشت کارگران وجود دارد, اولویت کارگران در شرایط فعلی درآمد است تا بیمه. سیاست های اقتصادی کشور در راستای کمک به مشاغل دلالی محور است. سود در سرمایه گذاری بر مسکن, بورس, سکه و... است. طبیعی است که کارگران برای زندگی بهتر تلاش کنند و به ناچار به سمت مشاغل دلالی بروند.