دلیل انتقادات علیه اعزام دو عضو صدا و سیما به کانادا چه بود؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در حالی جوسازیها برای اعزام مجری و تهیه کننده برنامه فوتبال برتر به همراه تیم ملی فوتبال به کشور کانادا جهت پوشش برگزاری دو بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران ادامه دارد که با نگاهی به گذشته متوجه میشویم که اعزام نیروهای صداوسیما به کشورها و تورنمتهای مختلف به همراه تیمهای ملی و فدراسیونهای مختلف، به ویژه تیم ملی و باشگاههای مختلف فوتبال مسبوق به سابقه بوده که دلیل این اقدام هم مبرهن است.
روشن است که حق پخش بسیاری از مسابقات معتبر دنیا توسط صدا وسیما خریداری میشود. نمونههای آن کلیه مسابقات المپیک و پارالمپیک، جامهای جهانی فوتبال، بازیهای آسیایی، جام فوتبال ملتهای آسیا در ادوار مختلف و اخیرا، مسابقات المپیک 2020 توکیو و بسیاری از مسابقات ورزشی در اقصی نقاط دنیا است.
در این صورت صدا و سیما با تامین هزینه نسبت به اعزام تیمهای برنامه ساز خود، تیمهای 30-40 نفره، جهت پوشش مسابقات و برنامه سازی از حواشی آن رویداد اقدام میکند ولی زمانی که مسابقهای بدون حق پخش برگزار میشود همین تیمها جهت انجام امور پیش گفته با تیمهای ملی، باشگاهی و... حتی با تامین هزینه و سایر امور اعزامی (ویزا، ترنسفر و...) همان تیمها و باشگاهها اعزام میشوند تا به صورت حرفهای نسبت به وظیفه ذاتی و طبیعی رسانه ملی اقدام کنند که در ذیل به برخی از آنها اشاره میشود:
اعزام جواد خیابانی در دهه 70 به همراه تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران به کره جنوبی
عادل فردوسی پور اعزام با باشگاه استقلال به اشتوتگارت آلمان برای بازی دوستانه استقلال اشتوتگارت در سال 1382، جام باشگاههای آسیا در اردن
سال 1383 اعزام بهزاد کاویانی همراه با باشگاه پاس برای برنامه 90
سال 1386 پیمان یوسفی برای برنامه فوتبال برتر، جام باشگاههای آسیا در کشور ژاپن
اعزام عادل فردوسی پور سال 1386 به مکزیک برای بازی دوستانه ایران و مکزیک
دو اعزام همزمان بهزاد کاویانی و بهادر امیری برای برنامه 90 در سال 1389 به شهرهای العین برای بازیهای العین - سپاهان و ابوظبی برای بازی استقلال
اعزام محمدحسین میثاقی در سال 2015 به استرالیا و بازیهای جام ملتهای آسیا از سوی برنامه 90
سال 1397 اعزام تیم برنامه ساز برنامه 90 به قطر جهت ارتباط با اردوی تیم ملی و سرمربی وقت تیم
اعزام جواد خیابانی درسال 1398 به ژاپن جهت گزارش بازی پرسپولیس کاشیم
اعزام کیومرث کرده (دوبار) به ژاپن و همچنین الجزایر جهت گزارش مسابقات والیبال
اعزام هادی عامل به دفعات در مسابقات جهانی و قارهای کشتی و...
حتی فارغ از نمایندگان رسانه ملی بسیار دیده شده که از خبرگزاریها، مطبوعات، نشریات و... نیز خبرنگارانی جهت انعکاس اخبار و حواشی اعزام شدهاند. بسیاری از این موارد هم با تامین هزینه از سوی تیمها، باشگاهها و فدراسیونها همراه بوده و درمواردی هم فقط ویزا گرفته اند.
در نمونه اخیر و با توجه به شرایط خاص سیاسی اجتماعی کانادا و موضع گیریهای افراد مختلف حقیقی و حقوقی در این کشور روشن است که تیم اصلی پوشش دهنده مسابقات تیم ملی فوتبال باید از رسانه ملی به همراه تیم ملی اعزام میشدند تا با نظارت و رایزنی با رسانه پوشش دهنده میزبان به بهترین نحو ممکن پوشش مسابقات مربوطه را دنبال کنند. البته آنچه در مقایسه با غالب نمونههای فوق به وضوح دیده میشود آن است که تامین هزینه این اعزام از سوی برنامه بوده، برنامهای که در فصل جاری خود کلیه هزینههایش از سوی اسپانسر تامین شده و حتی بابت حق پخش برای سازمان صداوسیما نیز درآمدزا بوده است. اما سوال اینجاست که چه چیزی باعث می شود که در شرایط حاضر این موضوع رخنمایی کند و عده ای از سر مقاصد مشخص و... بی مهابا به آن بتازند!؟ پاسخ از دید نگارنده به عدم شفافیت رسانه ملی و فدراسیون فوتبال و سهم خواهی افراد از رسانه ملی و فدراسیون فوتبال برمی گردد.
پرواضح است که عده بسیاری متقاضی اعزام به کانادا بوده اند و وقتی با در بسته روبرو شده اند شروع به جوسازی ناجوانمردانه کرده اند تا به سهم خود برسند، غافل از اینکه همواره این رسانه ملی، خاصه شبکه سه و برنامه فوتبال برتر است که یار دوازدهم و پخش کننده اصلی مسابقات تیم ملی محسوب شده و می شود و طبعا وظیفه ذاتی او ایجاب می کند که به بهترین شکل ممکن نسبت به پوشش، پخش و برنامه سازی از این رویداد اقدام کند، اقدامی که در دوره های مختلف انجام شده و در ادامه نیز انجام خواهد شد
طبعا وظیفه ذاتی رسانه ملی ایجاب میکند که به بهترین شکل ممکن نسبت به پوشش، پخش و برنامه سازی از این رویداد اقدام کند. اقدامی که در دورههای مختلف انجام شده و در ادامه نیز انجام خواهد شد. در آستانه رقابتهای مهم جام جهانی 2022 قطر، نیاز است به فکر همدلی و همراهی با فوتبال کشور باشیم. نیازی که امروز بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
انتهای پیام /