دنیای مجازی، عامل جنگ شناختی برعلیه جوانان / تفاوت های نسل دیجیتال را دریابیم
نگاهی به اتفاقات اخیر در کشور و همسو. شدن برخی نوجوانان و جوانان با آشوبگران، نشان می دهد که نسل جدید یا همان نسل دیجیتال نیازمند شناخت بیشتر و درک تفاوت های آنها با نسل های گذشته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت؛ فوت مهسا امینی اتفاق ناراحت کنندهای بود که قطعا با تاسف و تاثر اقشار مختلف مردم و مسئولین و ابراز تسلیت به خانواده وی همراه شد.
اما این اتفاق از زمانی که ضد انقلاب تلاش کرد تا با سوءاستفاده از احساسات و عواطف مردم جهت اعتراضات را به سمت اهداف و منافع خود تغییر دهد رنگ و بوی خشونت گرفت و حتی این دست از اعترضاهای نامتعارف را به سمت مراکز علمی و دانش آموزی و دانشجویی پیشبرد و موجب سو استفاده از عواطف این گروه شد.
به همین منظور خبرگزاری مرآت در راستای بررسی حوادث اخیر از منظر شکاف نسلی و ارتباط آن با حوادث مربوطه میزگردی را در دفتر خبرگزاری مرآت با حضور دوتن از اساتید دانشگاه سمنان برگزار کرد.
دنیای متفاوت نسل دیجیتال را باید درک کنیم
مهدی بشارت، دکترای اندیشه سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه سمنان در این نشست در رابطه با رویش های جدید انقلاب اسلامی و اینکه آیا توانسته ایم آنها را با موازین انقلاب همراه کنیم یا خیر، گفت: شعار ها و آرمان های انقلاب اسلامی براساس اسلام و قرآن و فطرت انسان ها است و قطعا کسی نمی تواند در برابر آن بایستد اما مطالبه نسل جدید به دلیل تعارض ها و تنقضاتی است که در جامعه به دلیل روی گردانی برخی مسئولین از اصول انقلاب مشاهده می کنند و موجب دلزدگی انها شده است.
وی در ادامه افزود: علاوه موارد فوق دشمن در تلاش است تا از طریق جنگ شناختی دستگاه معرفتی نسل جدید را با عملیات روانی گسترده خدشه دار کرده و ایرادات موجود را بزرگنمایی کند تا نسل جددی نسبت به اینده موجود احساس یاس و نا امیدی کند.
این استاد دانشگاه ابراز کرد: تاثیر جنگ شناختی دشمن در سالهای اخیر به واسطه استفاده گسترده از فضای مجازی توسط دانش اموزان و دانشجویان بسیار چشمگیر بوده و موجب شده فطرت پاک و خداجوی جوانان نسبت به مصادیق انقلاب اسلامی دچار شک و تردید شود.
بشارت با اشاره به نقش فضای مجازی در کنترل قشر نوجوان و دانش آموز گفت: در دوسال اخیر و با توجه به مجازی شدن آموزش در مدارس، دشمن سرمایهگذاری خوبی بر روی فضای مجازی انجام داده که نتیجه آن آشوبات اخیر در کشور است.
این عضو هیات علمی دانشگاه سمنان درباره موج سواری دشمن بر روی دهه هشتادی ها اذعان کرد: تعمیم اتفاقات اخیر به کل دهه هشتادی قطعا دام رسانه های بیگانه است که از حضور اندک شمار برخی جوانان و نوجوانان یک غوغای رسانه ای به راه بیاندازد که نسل جدید در تعارض با انقلاب است و یک نسل از دست رفته است.
این استاد دانشگاه درمورد نحوه رفتار ها نسل جدی و اینکه چقدر سطح خواسته های آنها منطقی است ابراز کرد: گذار نسل ها در ادوار مختلف در کل دنیا و با توجه به تغییرات تکنولوژی در حال رخ دادن است و ما ویژگی هایی را که در نسل های قبل نبوده در این نسل دیجیتال مشاهده می کنیم که ناشی از دنیای مجازی است و این بحث کرونا موجب سوق دادن جوانان خیلی زودتر براین فضا شده است.
وی در توضیح این مسئله که آیا این نوجوانان و جوانان انعکاس صدای والدین خود هستند یا خیر، ابراز کرد: ممکن است بخشی از این اعتراضات به دلیل فشار اقتصادی ناشی از تحریم ها در محیط خانواده باشد و این موضوع نیز برروی جوانان تاثیر گذاشته باشد و قابل انکار نیست، اما نباید مسائل دیگر را تقلیل داد و مطالبات خود انها را تحت تاثیر فضای مجازی نادیده انگاشت.
دانشگاه گذار نسلی را هنوز درک نکرده است
بشارت نحوه تفکر و سطح خواسته های مطرح شده توسط این قشر از جامعه را که به ذن عده ای غیر منطقی و غیر عقلانی است، توضیح داد: معنای تفکر منطقی و خواست ها در نسل های مختلف تعاریف متفاوتی دارد واین نسل خواسته هایی را بیان می کند که جنس آن با نسل های گذشته متفاوت است و برای درک آنها ابتدا باید عاملیت و خواسته های آنها را پذیرفت.
وی در نهایت بیان کرد: دانشگاه با وجود انکه آخرین مرحله جامعه پذیری افراد است اما متاسفانه هنوز این گذار نسلی را درک نکرده پرداختن به دغدغه های این نسل را در اولویت برنامهریزی های خود قرار نداده است که بادی قطعا برای اصلاح جامعه دانشگاه در مسیر درست قرار گیرد.
دشمنان همانند مگس بر روی زخم می نشیند
سعدی عضو هیات علمی دانشگاه سمنان نیز در ادامه این نشست افزود: قطعا در این برهه با اعتراضاتی روبرو شدیم که شیوه و بیان مطالبات و سطح خواسته های معترضین با دوره های قبلی متفاوت بود و از مسائل اقتصادی و اجتماعی به مسائل شخصیتی تقلیل پیدا کرده و حتی و رتبه سنی معترضین پایین امده بود که نیاز است در جایگاه خود از ابعاد گوناگون تحلیل و تبیین شود.
سعدی در ادامه توضیح داد که در تمام اغتشاشات دو عامل بیرونی و درونی وجود دارد و قطعا خللی در داخل وجود داشته است که توسط دشمنان از این ضعف ها سو استفاده شده است و بادی این ضعف ها برطرف شود و این مسئله و تبیین انها از سوی مسئولین یک مطالبه جدی است.
وی در پاسخ به این سوال که چقدر نسل های جدید با آرمان های انقلاب همراه هستند، بیان داشت؟ انسان فطرتا کمال طلب است اما مربیانش او را جهت می دهند و ممکن است براثر غفلت ها و کوتاه اندیشی ها روی چراغ عقل گرد و خاک بنشیند و این نوجوانان و جوانان کف خیابان اگر هدایت شوند سریع نسبت به موضع گیری های خود تغییر جهت داده که نشان دهنده باطن عدالت جوی انهاست.
وی با انتقاد از بی توجهی برخی نهادهای متولی امر فرهنگی مثل آموزش و پرورش، وزارت ارشاد اسلامی و حتی صدا و سیما، بیان کرد: شعارها و هنجار شکنیهای انجام شده در بین قشر دانشجو نشأت گرفته از ضعف پرورش در دوران مدرسه هست و آموزش و پرورش باید پاسخگو باشد که در این مدت چه کاری انجام داده است.
عضو هیات علمی دانشگاه سمنان دشمن را مانند مگسی دانست که هرکجا زخم باشد به روی آن می نشیند و این الودگی را گسترش دهد و از مسائلی مختلف ماند بنزین و فوت یک دختر خانم برای براندازی نظام سو استفاده می کنند در حالیکه هدف دشمن همواره مشخص است و در طول این سالها همواره به دنبال تجزیه ایران براندازی نظام اسلامی بوده است.
وی با تأکید بر لزوم توجه بر کنترل هیجانات در نسل جوان بیان کرد: وقتی با قشر نوجوان صحبت کرده و ار دلایلشان برای حضور در اغتشاشات می پرسیم غالباً درگیر هیجانات شدند که برگرفته از فضای ولنگار مجازی است.
سعدی با تأکید بر لزوم توجه به کنترل هیجانات و احساسات توسط قشر دانشجو و جوانان بیان کرد: در آشوبات اخیر با دو نوع قشر مواجه هستیم، گروه نخست گروهی هستند که بی قید و شرط فقط به دنبال زدن نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و گروهی دیگر گروهی هستند که فقط احساساتشان جریحه دار شده لذا اگر در حوزه فضای مجازی به درستی عمل میکردیم اکنون دیگر شاهد بروز چنین اتفاقاتی نبودیم.
انتهای پیام /