شنبه 3 آذر 1403

دولت وفاق ملی لیبی آتش‌بس اعلام کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دولت وفاق ملی لیبی آتش‌بس اعلام کرد

تهران - ایرنا - دولت وفاق ملی لیبی روز جمعه دستور برقراری آتش بس فوری و توقف عملیات نظامی داد.

به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، دولت وفاق ملی لیبی افزوده است: برای تحقق عملی آتش‌بس، 2 شهر سرت و الجفره خلع سلاح شوند.

دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد: هدف نهایی برقراری حاکمیت کامل بر سراسر خاک لیبی و خروج نیروهای خارجی و مزدور است.

دولت لیبی تاکید کرده است، باید تولید و صادرات نفت در میادین نفتی و بنادر از سرگرفته شود و درآمدهای حاصل به حساب مخصوص شرکت نفت لیبی واریز شود.

در همین رابطه فائز السراج رییس دولت وفاق ملی لیبی گفت: شرکت ملی نفت لیبی تنها طرفی است که حق نظارت بر میادین نفتی و بنادر را دارد.

وی همچنین خواستار برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در ماه مارس (اسفند / فروردین) آینده بر اساس قانون اساسی شد که مورد تایید همه در لیبی است.

از سوی دیگر «عقیله صالح» رییس پارلمان طبرق لیبی خواستار برقراری آتش‌بس فوری و توقف عملیات نظامی در سراسر خاک این کشور شد.

وی گفت: برقراری آتش‌بس باعث پایان دخالت‌های خارجی و اخراج نیروهای مزدور و انحلال شبه‌نظامیان می‌شود.

صالح اضافه کرد: تولید و صادرات نفت از سرگرفته می‌شود و درآمدهای حاصل از آن تا رسیدن به توافق سیاسی بلوکه خواهد شد.

هیات نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی در واکنش به این خبر از 2 طرف خواست تا فورا تولید و صادرات نفت در لیبی آغاز شود.

لیبی چند سال است که درگیر جنگ داخلی و متعاقب آن، نبرد نیابتی گسترده میان نیروهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است که در این میدان، کشورهایی نظیر روسیه، مصر، فرانسه، عربستان، امارات و یونان در برابر ترکیه، ایتالیا و قطر قرار گرفته‌اند.

نیروهای طرفدار ژنرال حفتر اوایل سال میلادی جاری تمامی تاسیسات نفتی در مناطق شرقی لیبی را از کار انداختند تا به این طریق "دولت وفاق ملی" مورد حمایت سازمان ملل را به لحاظ اقتصادی تحت فشار قرار دهند. با این اقدام نیروهای حفتر، تقریبا تمامی صادرات نفت لیبی را متوقف کردند.

رویدادهای یک دهه گذشته در لیبی آشکارا نشان داده که نفت، نقش اساسی در حضور نیروها و عوامل کشورهای بیگانه در لیبی داشته است و به نظر می‌رسد رقابت شرق و غرب برای دستیابی به منابع طبیعی لیبی از عوامل مهم در پشتیبانی کشورهای غربی از بروز ناآرامی‌ها در لیبی در سال‌های پایانی زمامداری قذافی بود و این انگیزه همچنان به قوت خود باقی است.

*س_برچسب‌ها_س*