رئیسجمهور بودجه را یکشنبه تقدیم مجلس میکند
حسینی: لایحه بودجه 1401 در دولت نهایی شده و یکشنبه آینده تقدیم مجلس میشود؛ رئیس جمهور، لایحه بودجه را تقدیم مجلس خواهد کرد.
سید محمد حسینی با اشاره به تعامل خوب دولت و مجلس گفت: لایحه بودجه در دولت نهایی شده و یکشنبه آینده تقدیم مجلس میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور امروز دوشنبه در نشست خبری که با موضوع عملکرد 100 روزه دولت سیزدهم برگزار شد، با اشاره به برنامههای معاونت پارلمانی رئیس جمهور برای تعامل بیشتر دولت و مجلس گفت: تلاش شده از حاشیهها پرهیز کنیم که مطمئنا دود این حاشیهها به چشم مردم میرود.
وی با اشاره تعامل خوب دولت و مجلس گفت: در بحث وزرا با رای بالای نمایندگان مجلس انتخاب شدند، فقط با توجه به حساسیتهای وزارت آموزش وپرورش، رای اعتماد به وزیر این وزارتخانه مقداری طول کشید.
وی گفت: لایحه بودجه 1401 در دولت نهایی شده و یکشنبه آینده تقدیم مجلس میشود؛ رئیس جمهور، لایحه بودجه را تقدیم مجلس خواهد کرد.
حسینی تاکید کرد: 557 طرح از سوی مجلس ارائه شده، ولی ما باید بیشتر به سمت ارائه لایحه از سمت دولت برویم، چون دولت کارشناسی بیشتری میتواند انجام دهد، همچنین بار مالی آن در نظر گرفته میشود. البته نمایندگان هم حق دارند، چون در دولت گذشته کم کاریهایی از سوی دولت وجود داشته و نمایندگان مجبور میشدند خودشان وارد عمل شوند.
وی افزود: انتظار داریم نمایندگان محدودیتهای دولت را در نظر بگیرند، گاهی نمایندگان در دیدار با رئیس جمهور لیست بلندی از مسائل حوزه انتخابیه را ارائه میکنند، اما باید این اقدام براساس واقع بینی صورت گیرد.
حسینی تصریح کرد: الان 39 سوال از وزیر نیرو در مورد کم آبی شده، اما وزرای دولت تازه از راه رسیده اند و ما توقع داریم نمایندگان یک مقدار به وزرا فرصت دهند و عملکرد آنها را ببینند. قطعا وزرای جدید نقشی در مشکلات فعلی نداشته اند. البته وزرا در تعامل با مجلس هستند.
وی افزود: 36 نماینده درباره جلوگیری از انتصابات فامیلی تذکر دادند، ما خواستیم مصادیق ارائه شود تا پیگیری کنیم، برخی گفتند نگاه ما ناظر به آینده بوده و خواستیم بعدا چنین انتصاباتی صورت نگیرد، برخی هم گفتند از رسانهها شنیدیم، لذا ما توقع داریم این مسائل قبل از رسانهای شدن و مطرح شدن در تریبون سوالات خود را از ما بپرسند و اگر جواب قانع کنندهای نبود میتوانند اعلام کنند.
حسینی درباره سوالی پیرامون مذاکرات هستهای گفت: این بار یک تیم جامع و کامل از وزارتخانههای مختلف با اختیارات کامل راهی مذاکره شده اند و از منافع ملی ما صیانت خواهند کرد.
وی افزود: مهمترین بحث هم این است که آمریکا از برجام خارج شده و الان میخواهد به برجام بازگردد، برای همین باید براساس تعهداتی که داشتند تحریمها را بردارند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره نقش رئیس مجلس در ایجاد تعامل دولت و مجلس، گفت: رئیس مجلس نقش سازندهای در تعامل دولت و مجلس داشته و دارند و در رای اعتماد و لوایح مطرح شده کمک کرده اند.
حسینی با بیان اینکه رئیس مجلس برای ایجاد تعامل دو قوه وقت میگذارند، افزود: در لایحه رتبه بندی معلمان اختلافاتی وجود داشت که رئیس مجلس نقش آفرینی کرد تا لایحه پیش برود یا در رای اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نقش موثری داشت.
وی با بیان اینکه رویکرد هیات رئیسه و نواب رئیس مجلس پرهیز از حاشیه و ایجاد تعامل دولت و مجلس است، گفت: الان یک فرصت استثنایی و دوره طلایی برای انجام اصلاحات و ایجاد تغییرات است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با تأکید بر اینکه تاکید رهبر معظم انقلاب بر تغییر ساختار بودجه است، گفت: امسال و این دوره، دوره مناسبی برای کارهای جدی در بودجه است. جلسات سران قوا به طور منظم برگزار میشود و این نشستها به پیشبرد اهداف نظام کمک میکند.
حسینی درباره سوال یکی از خبرنگاران گفت: پاسخ ما به سوالات و تذکرات رسانهای نمیشود، ولی ما بلافاصله به سوالات پاسخ مکتوب میدهیم.
وی افزود: باید سازوکاری برای پاسخ دولت در مجلس در نظر گرفته شود. گاهی سوالات و تذکرات خیلی محترمانه بوده و حاوی توهین نیست، اما تلقی کم کاری دولت در حوزهای میشود، ولی پاسخ دولت رسانهای نمیشود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره طرح صیانت از فضای مجازی، گفت: طرح صیانت از دوره دولت قبل مطرح بود که وزیر ارتباطات به عنوان نماینده دولت در جلسات مجلس حاضر میشد؛ فعلا طرح به مرکز پژوهشها برگشته است.
حسینی خاطرنشان کرد: علاوه بر این برنامه ریزی شده که معاون اول رئیس جمهوری با کمیسیونهای مجلس دیدار داشته باشد که جلسه اول با کمیسیون اقتصادی برگزار شده است.
وی در بخش دیگری از نشست به طرحها ولوایح ارائه شده به مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: تاکنون 557 طرح از سوی مجلس ارائه شده، ولی ما باید بیشتر به سمت ارائه لایحه از سمت دولت برویم، چون دولت میتواند کار کارشناسی بیشتری انجام دهد، ضمن اینکه بار مالی آن هم در نظر گرفته میشود. البته نمایندگان هم حق دارند، چون در دولت گذشته کم کاریهایی از سوی دولت وجود داشته و نمایندگان مجبور میشدند خودشان وارد عمل شوند.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری اضافه کرد: انتظار داریم نمایندگان محدودیتهای دولت را در نظر بگیرند چرا که گاهی نمایندگان در دیدار با رئیس جمهور لیست بلندی از مسائل حوزه انتخابیه را ارائه میکنند که باید این اقدامات براساس واقع بینی صورت گیرد.
از میان اخبار *س_ مذاکرات چگونه به سرانجام میرسد؟ _س* *س_ تهاجم بلامانع روسیه به اوکراین چه چیزهایی را تغییر میدهد؟ _س*