یک‌شنبه 30 دی 1403

راه سخت جنگ جهانی سوم برای اسکاری شدن

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
راه سخت جنگ جهانی سوم برای اسکاری شدن

فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» به عنوان نماینده سینمای ایران راهی اسکار شده است اما بنا برتجربه سال های گذشته، هومن سیدی مسیر دشواری تا اسکاری شدن در پیش رو دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از بین جوایز مختلف سینمایی، آدمک طلایی اسکار برای سینماگران جایگاه خاصی دارد و قابل قیاس با جوایز دیگر نیست و همان طور که یک ورزشکار را با مدال های المپیکی او به دیگران معرفی می کنند، یک هنرمند و سینماگر اسکاری قطعا جایگاه ویژه ای بین این خانواده دارد؛ هرچند در سال های اخیر این جایزه گاها در برخی رشته ها رنگ و بوی سیاسی و جنسیتی به خود گرفته است اما همچنان از ارزش و اعتبار بالایی در خانواده سینما برخوردار است.

جوایز اسکار چگونه انتخاب می شوند؟

از آنجایی که آکادمی اسکار حدود 10 هزار عضو از بین رشته های مختلف سینمایی و کشورهای مختلف دارد، در یک بازه زمانی مشخص این اعضا بنا بر همان رشته ای که به عضویت آکادمی درآمده اند رای خود را اعلام می کنند تا این رای ها در سبدی تجمیع شود و درنهایت نامزدهای نهایی اعلام و در یک جشنی جوایز اسکار به نفرات برگزیده اهدا می شود.

علاوه بر اسکار، در طول سال جشنواره های معتبری همچون کن، ونیز، برلین، مونیخ، مسکو در اروپا و آسیا برگزار می شود و در کنار آنها فستیوال های دیگری در خود آمریکا با نام حلقه منتقدان و فیلم های مستقل و غیره این پازل را تکمیل می کند.

هر ساله معمولا بین 10 تا 15 فیلم از میان بسیاری از فیلم های پخش شده در لیست نهایی همه این جشنواره های ذکر شده قرار می گیرند و به نوبت جوایز مهم سینمایی به این ها می رسد و درنهایت همه این جوایز بدست آمده مقدمه ای برای جشن اسکار می شوند؛ یکی دو دهه ای می شود که جوایز معتبر ماقبل اسکار، به نحوی تعیین کننده جایزه نهایی این آکادمی است و دیگر سینماگران حرفه ای شاید هیجان خاصی برای این جشن نداشته باشند و از قبل همه چیز برای آنها روشن شده باشد و قطعا همان ده هزار عضو آکادمی نیز تحت تاثیر این جوایز معمولا آرای خود را به همان فیلم هایی می دهند که پیش از اسکار جوایز سایر جشنواره ها را درو کرده اند.

ایرانیان عضو آکادمی اسکار

هر ساله آکادمی اسکار به لیست اعضای خود، نفرات جدیدی را اضافه می کند تا مثلا عدالت را در رای گیری رعایت کرده باشد و از ایران نیز تا کنون افراد زیادی عضو این آکادمی شده اند؛.

اصغر فرهادی (در بخش کارگردانی و نویسندگی)، رخشان بنی اعتماد (نویسندگی)، هایده صفی یاری (تدوین)، محمد رضا دلپاک (صدا)، حسین جعفریان (فیمبرداری)، محمد رسول اف (کارگردانی و نویسندگی)، بهمن قبادی (کارگردان)، نرگس آبیار (نویسندگی)، لیلا حاتمی (بازیگری)، ستار اورکی (موسیقی)، گلشیفته فراهانی (بازیگری)، سمیرا مخملباف (کارگردانی)، علی عباسی (کارگردانی)، نازنین بنیادی (بازیگر)، هنگامه پناهی (تهیه‌کنندگی)، محسن موسوی (جلوه‌های ویژه)، علی عسگری (فیلم کوتاه و انیمیشن)، فرنوش صمدی (فیلم کوتاه و انیمیشن)، الهام شاکری فر (مستند)، آویز هخامنشی (روابط عمومی)، تاد وزیری (جلوه های ویژه) نگین یزدی (مدیران)، مادلن شرفیان (فیلم کوتاه)، مرجان صفی‌نیا (مستند)، رویا وکیلی (روابط عمومی)، کامی عسگر (صدا) فهرست سینماگران و فعالان سینمایی ایرانی است که تاکنون به عضویت آکادمی اسکار درآمده‌اند.

فیلم های ایرانی برنده اسکار

برای اولین بار فیلم «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی در سال 1390 در رشته بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان توانست جایزه اسکار را برای سینمای ایران به دست آورد و این اتفاق در سال 95 مجددا با سینمایی «فروشنده» برای فرهادی و سینمای ایران تکرار شد. پیش از فرهادی، فیلم سینمایی «بچه های آسمان» مجید مجیدی در سال 1998توانسته بود به جمع 5 فیلم نامزد نهایی اسکار برای این بخش انتخاب شود.

جنگ جهانی سوم راهی اسکار می شود

اما امسال کمیته معرفی نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار از بین پنج نامزد نهایی، فیلم «جنگ جهانی سوم» را به عنوان نماینده سینمای ایران برای معرفی به اسکار 2023 انتخاب کرد.

فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» ساخته هادی حجازی، انیمیشن «پسر دلفینی» ساخته محمد خیراندیش، «بدون قرار قبلی» ساخته بهروز شعیبی، «تفریق» ساخته مانی حقیقی از دیگر نامزدهای این کمیته بودند که درنهایت آخرین ساخته هومن سیدی توانست به عنوان نماینده سینمای ایران راهی این جشن سینمایی شود.

مریلا زارعی، محمد داوودی، رسول صدرعاملی، مهدی سجاده‌چی، سیدمحمد حسینی، حامد شکیبانیا، محمدحسین حقیقی و پرویز شیخ طادی اعضای کمیته معرفی نماینده سینمای ایران به اسکار بودند.

فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» که باید بر اساس قانون اسکار به زودی در ایران اکران عمومی شود، در هفتاد و نهمین جشنواره ونیز، توانست جایزه بهترین فیلم بخش افق های این جشنواره را از آن خود کند و محسن تنابنده نیز برای بازی در این فیلم جایزه بهترین بازیگر مرد ونیز هفتاد و نهم را به خانه آورد.

بیشتر بخوانید؛

درخشش پرافتخار سینمای ایران در خارج از مرزها

چشمک جنگ جهانی سوم به اسکار

راه سخت جنگ جهانی سوم برای اسکاری شدن 2
راه سخت جنگ جهانی سوم برای اسکاری شدن 3
راه سخت جنگ جهانی سوم برای اسکاری شدن 4
راه سخت جنگ جهانی سوم برای اسکاری شدن 5