رشد 177 درصدی درآمدهای بودجه امسال
طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، از شهریور تا دی امسال، منابع درآمدی بودجه نسبت به 4 ماه ابتدای سال بیش از 177 درصد رشد کرده که عمدتا ناشی از افزایش صادرات نفت و تمرکز برمقابله با فرارمالیاتی بوده است.
باشگاه خبرنگاران جوان - در 5 ماه ابتدای سال 1400 بیش از 50 هزار میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی استفاده شده بود؛ علاوه بر این دولت باید 535 هزار میلیارد تومان اوراق فروخته شده دولت قبل را هر ماه به میزان 11 هزار میلیارد تومان تسویه میکرد.
آمارها نشان می دهد که رشد حجم نقدینگی در آذر برای دومین ماه متوالی کاهشی و به 41،4 درصد رسید. آخرین گزارش مرکز آمار از نرخ تورم در دی هم بیانگر کاهش یک درصدی میانگین تورم سالانه در کشور است.
رشد درآمدهای مالیاتی نیز از شهریور تا دی امسال 156 درصد بوده است.
از سوی دیگر استفاده از تنخواه گردان خزانه برای تأمین منابع دولت شاهد کاهش 29 درصدی بوده که این رقم گواه عدم استفاده دولت از منابع بانک مرکزی در تامین هزینههای جاری است.
در پنج ماه ابتدای دولت سیزدهم، منابع طرح عمرانی نیز با رشد 24 درصدی از 58 هزار و 700 میلیارد تومان و 72 هزار و 900 میلیارد تومان رسیده است.
در لایحه بودجه 1401 هم با وجود رشد تنها 5 درصدی اعتبارات هزینهای، بودجه طرح عمرانی یا همان تملک داراییهای سرمایه بیش از 43 درصد رشد دارد.