دوشنبه 5 آذر 1403

رشد 300 درصد صادرات دارو / وعده پرداخت تسهیلات 72 هزارمیلیاردی به صنعت داروسازی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
رشد 300 درصد صادرات دارو / وعده پرداخت تسهیلات 72 هزارمیلیاردی به صنعت داروسازی

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به وعده پرداخت تسهیلات 72 هزارمیلیاردی به صنعت داروسازی، از رشد 300 درصد صادرات دارو در سال جاری خبر داد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو از رشد صادرات دارو در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: صادرات دارو در 4 ماه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته 300 درصد رشد داشت که این میزان رشد به دلیل حذف ارز ترجیحی و رفع محدودیت‌های صادرات حاصل شده است.

وی افزود: صادرات کمک زیادی به تولیدکنندگان می‌کند زیرا تولیدکنندگان در بازارهای کشورهای دیگر نیز شناخته می‌شوند. از سوی دیگر برای رقابت با نمونه‌های دیگر، کیفیت را نیز افزایش می‌دهند. بحث کیفیت محصولات دارویی یکی از عوامل مهم در افزایش صادرات داروهاست. محمدی گفت: بازار دارویی ما در سال 1401 حدود 106 هزار میلیارد تومان بود که 99 درصد آن تولید بوده است و این موضوع نشان دهنده حمایت از تولید است.

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر وضعیت تامین نقدینگی شرکت‌های دارویی پس از اجرای طرح دارویار تصریح کرد: سال گذشته تسهیلات شرکت‌های دارویی با تاخیر پرداخت شد؛ سال گذشته بانک مرکزی 42 هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های داروسازی تسهیلات پرداخت کرد؛ امسال نیز قرار است 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات مازاد بر سال گذشته به صنعت داروسازی پرداخت شود که تاکنون بیش از نیمی از این تسهیلات توسط بانک‌ها پرداخت شده است و در صورت تحقق 100 درصدی این تسهیلات، در مجموع 72 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت خواهد شد.

راه‌اندازی ساختمان جدید داروخانه 13 آبان / تلاش برای ساخت سرویس بهداشتی در مجاورت داروخانه

وی با بیان این‌که در حال حاضر وضعیت خوبی از نظر تأمین دارو داریم، تصریح کرد: ما در تلاش هستیم تا کمبود داروها را به حداقل برسانیم. بانک مرکزی و سازمان برنامه بودجه قول مساعد داده‌اند که در زمینه ارزی مشکلات را مرتفع کنند تا کمبودهای دارویی کاهش یابد.

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین با اشاره به این که باید فرهنگ استفاده از نان کامل در جامعه نهادینه شود، گفت: بخشی از آسیب های گوارشی که به مردم وارد می‌شود به دلیل عدم مصرف نان کامل (سبوس‌دار) است. وزارت جهاد کشاورزی باید برای تولیید نان حاوی سبوس اقدام کند‌.