یک‌شنبه 4 آذر 1403

رعایت پروتکل‌های بهداشتی به معنای تعطیلی عزاداری‌های ماه محرم نیست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رعایت پروتکل‌های بهداشتی به معنای تعطیلی عزاداری‌های ماه محرم نیست

تهران - ایرنا - معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه عزاداری ایام محرم باید در چارچوب اصول اعلامی ستاد مقابله با کرونا انجام شود، خاطرنشان کرد: این امر به این مفهوم نیست که عزاداری‌ها تعطیل یا کمرنگ شود بلکه شایسته است که شکل آن تغییر کند.

معصومه ابتکار روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا با یادآوری اینکه عده ای تلاش داشتند دوگانگی میان بحث رعایت الزامات بهداشتی بخصوص در شرایط کنونی گسترده شدن ویروس کرونا و بحث عزاداری و تجمعات مرتبط با ایام سوگواری محرم را پیش بکشند، افزود: متاسفانه این دوگانگی تلاشی بود برای ایجاد تقابل بین علم و دین یا بعبارتی سلامت جسم و روح که مواضع روشن مقام معظم رهبری و همینطور رئیس جمهوری در بحث های اجرایی این تلاش ها را خنثی و وضعیت را روشن و شفاف کرد.

وی ادامه داد: به طور حتم همه تلاش هایی که برای عزاداری امام حسین (ع) صورت می گیرد، برای ارتقای سطح معنوی و حفظ حیات انسان ها است و در این برهه زمانی نباید سیاستی دنبال شود که به سلامت انسان ها لطمه بزند و برای برگزارکنندگان ایجاد مسئولیت کند.

هر خانه را یک حسینیه کنیم

معاون رئیس جمهوری با یادآوری اینکه اصل بر این است که عزاداری باید در قالب و با رعایت اصولی اعلامی ستاد مقابله با کرونا انجام شود، خاطرنشان کرد: این امر به این مفهوم نیست که عزاداری تعطیل یا کمرنگ شود بلکه شایسته است که شکل عزاداری تغییراتی پیدا کند.

ابتکار شکل بهینه عزاداری را اینگونه توضیح داد: بهتر است که هر خانه با حضور اعضای همان خانواده تبدیل به حسینیه و شیوه عزاداری بسیار عمیق تر و درونی تر شود.

وی افزود: همچنین پیوندهای اجتماعی که از طریق عزاداری برقرار می شود را با ارتباطات مجازی و ارتباط دل ها که نیاز به حضور فیزیکی ندارد مستحکم کنیم.

با ادای نذر مومنانه، سراسر ایران یکپارچه بر سفره امام حسین (ع) می نشینند

معاون رییس جمهوری با تاکید بر اینکه یکی از تجلیات محرم، بحث کارهای مومنانه و نیکوکارانه و تداوم آن است، خاطرنشان کرد: امسال هم یقینا نذورات با هدف کمک به اقشار نیازمند ادا می شود اما شکل آن با توجه به دستورالعمل های پزشکی متفاوت خواهد بود.

ابتکار تاکید کرد: با این یکپارچگی در ادای نذر مومنانه، شاهد خواهیم بود که در ایام سوگواری اباعبدالله و روز تاسوعا و عاشورای حسینی، ایران یکپارچه می شود و هشتاد میلیون ایرانی بر سفره امام حسین (ع) می نشینند.

وی ادامه داد: حتی ادیان مختلف هم که اعتقاد به این آیین دارند در این مراسم شرکت خواهند کرد درواقع ولو اینکه این سفره ها به شکل فیزیکی گسترده نشوند اما در معنا و مفهوم همه آحاد ملت کنار هم همدل و یکپارچه برای تحقق ادای نذر ملی کنار هم قرار خواهند گرفت و از آن مستفیض خواهند شد.

معاون رئیس جمهوری در بخشی دیگر از این گفت وگو، به عملکرد معاونت امور زنان و خانواده در ایام سوگواری اشاره کرد و گفت: معاونت هم حمایت از سازمان های مردم نهاد را انجام می دهد و به عموم مردم معرفی می کند.

ارادت به امام حسین (ع) را محدود به ایام محرم نکنیم

ابتکار با تاکید بر اینکه اصل نیت کار است، ادامه داد: ارادتی که به امام حسین (ع) اعلام می کنیم نباید مختص به عزاداری ها و ایام محرم باشد بلکه در عمل و اخلاق، کار و تلاش و در زندگی روزمره و هر جایی که هستیم این پایبندی باید تجلی کند.

وی یادآور شد: کار سخت اینجاست که این پایبندی در عمل اتفاق بیافتد تا صدق نیت مشخص شود زیرا فردی که نیت عزاداری می کند با تغییر آن به نذر و کمک مومنانه نشان می دهد در عمل هم به این نیت پایبند است.

گفت و گو از: فاطمه دهقان نیری

*س_برچسب‌ها_س*