سه‌شنبه 6 آذر 1403

رفقای دیرینه‌ای که در کرونا هم پشت یکدیگر را خالی نکردند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
رفقای دیرینه‌ای که در کرونا هم پشت یکدیگر را خالی نکردند

رئیس جمهور معتقد است که هر اقدام بهداشتی در زمینه کرونا که برای مردم ایران انجام می‌شود، برای اتباع خارجی از جمله افغان‌ها هم ارائه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «در درمان کرونا هیچ تبعیضی میان ایرانی‌ها و اتباع قائل نشده‌ایم»؛ این بخشی از اظهارات علی ربیعی سخنگوی دولت در جلسه مشترک نمایندگان دستگاه‌های مرتبط با اجرای قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی است.

از زمان شیوع بیماری کرونا در ایران، کماکان برخی اتباع خارجی بودند که به این ویروس مبتلا شدند، اما علاوه بر دغدغه و نگرانی آنها برای مقابله با این بیماری، این سوال پیش آمده بود که دولت ایران قرار است چه تسهیلات یا برنامه‌ای جهت درمان اتباع قانونی که در ایران ساکن هستند، بیاندیشد و تکلیف اتباع غیرقانونی مبتلا به کرونا در ایران چه می‌شود؟

باشگاه خبرنگاران جوان در این گزارش به بررسی اقدامات و تدابیر دولت جهت درمان اتباع خارجی مبتلا به کرونا در ایران می‌پردازد که در ادامه ملاحظه می‌کنید:

*س_تصمیات دولت برای درمان اتباع خارجی مبتلا به کرونا_س*

19 فروردین امسال بود که رئیس جمهور کشورمان در ارتباط ویدئو کنفرانسی با استانداران کشور از درمان رایگان اتباع خارجی مبتلا به کرونا در ایران خبر داد، روحانی در این جلسه تاکید کرد که هر اقدام بهداشتی و درمانی که برای مردم ایران انجام می‌شود، برای اتباع خارجی از جمله افغان‌ها هم ارائه خواهد شد؛ البته این اولین خبر خوشی بود که رئیس جمهور آن را به گوش اتباع رساند.

اداره کل اتباع و مهاجران خارجی هم که در واقع مسئول اصلی رسیدگی به وضعیت اتباع است، 3 روز بعد یعنی 23 فروردین در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته شده برای سلامت اتباع مبتلا به کرونا بیان کرد که حدود 6 هزار پک بهداشتی با همکاری سازمان‌های بین المللی و وزرات بهداشت برای اتباع ساکن ایران در نظر گرفته شده و با توجه به گفته رئیس جمهور رایگان بودن درمان اتباع در تمامی استان‌های کشور اجرا می‌شود.

به گفته مسئولان، اتباع خارجی در ایران به 2 گروه قانونی و غیر قانونی تقسیم می‌شوند و در روز‌های کرونایی هم اکثر سوال‌ها حول محور درمان اتباع غیرقانونی مبتلا به کرونا در گوشه کنار شنیده می‌شد، در این خصوص مهدی محمودی مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور اعلام کرد که برای اتباع غیرمجاز، ما هیچ گونه خدماتی نداریم و شامل طرح‌های آموزش، اشتغال و سلامت نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید

انجام تست و غربالگری کرونا از اردیبهشت امسال در ایران موضوعیت پیدا کرد، به طوری که افراد مشکوک به کرونا ویروس پس از انجام غربالگری که شامل اندازه گیری تب، اکسیژن خون و میزان تنفس است؛ اگر مشکوک به کرونا بودند سریعا پزشک معالج آن فرد را برای تست کرونا به بیمارستان‌های مشخص اعزام می‌کرد.

در این میان 19 فروردین امسال منصور حاجی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران در بحث غربالگری اتباع خارجی بیان کرد که آماری مبنی بر غربالگری 97 درصد از اتباع خارجی ساکن در ایران وجود دارد؛ همچنین برای درمان اتباعی که به کرونا مبتلا شده‌اند، هیچ محدودیت غربالگری در تهران و استان‌های دیگر وجود ندارد.

اما اردیبهشت سال 99 بود که اعلام شد اتباع خارجی ساکن در کشور خود، قصد ورود به ایران را داشتند، متاسفانه با بسته شدن مرزهای ایران مواجه شده‌اند؛ در این راستا کیانوش جهانپور سخنگوی سابق وزارت بهداشت در 4 فروردین امسال خبر داد که با توجه به شیوع کرونا، فعلا امکان پذیرش اتباعی که خواستار ورود به ایران هستند را نداریم؛ از سوی دیگر طبق اعلام وزارت کشور حدود 2 هفته قبل جلسه‌ای در وزارت کشور برای تصمیم‌گیری جهت ورود اتباع خارجی به ایران برگزار شد و پس از پیگیری‌های باشگاه خبرنگاران جوان برای نتیجه جلسه، حسین قاسمی مدیرکل امور مرزی کشور اظهار کرد که اتباع دارای مجوز قانونی می‌توانند وارد ایران شوند و مرز‌ها برای آنها باز است، البته در حال حاضر تنها مرز ایران و افغانستان برای ورود و خروج اتباع افغان بازگشایی شده و هنوز تصمیمی برای پذیرش اتباع دیگر اتخاذ نشده است.

*س_آموزش اتباع خارجی با شیوع کرونا متوقف نشد!_س*

رفته رفته با گسترش شیوع کرونا، این ویروس تاثیر بسزایی بر آموزش دانش آموزان اتباع، و ایرانی گذاشت، به طوری که کلاس‌های آموزشی 500 هزار نفر از دانش‌آموزان اتباع تعطیل شد، اما با توجه به اینکه دانش‌آموزان ایرانی بلافاصله بعد از تعطیلی مدارس خود از سامانه شاد استفاده کردند، برای بسیاری از دانش‌آموزان اتباع این ابهام ایجاد شده بود که تکلیف آنها برای یادگیری دروس خود چه می‌شود؟

مدیرکل اتباع خارجی وزارت کشور درباره این ابهام بر این باور است که طبق هماهنگی‌های انجام شده با وزارت بهداشت، اتباع خارجی هم می‌توانند از سامانه شاد همچون دانش‌آموزان ایرانی استفاده کنند.

محمودی بیان کرد که نحوه استفاده دانش‌آموزان از شبکه شاد به این صورت است که باید به جای کدملی، کد اتباع خارجی را وارد کنند و بعد از نصب نرم افزار می‌توانند از طریق مدیران مدارس و معلمان به کلاس‌های مجازی اضافه شوند.

طبق آخرین آمار مسئولان، تا به امروز تلفات ناشی از بیماری کرونا در میان اتباع خارجی کم بوده اما بیشترین آمار فوتی‌ها را استان خراسان رضوی به خود اختصاص داده زیرا بخش اعظمی از اتباع در این استان ساکن هستند.

همچنین گزارشات حاکی از آن است که حدود یک هزار و 600 نفر از اتباع در کشور مبتلا به ویروس کرونا بودند که بیش از 65 درصد آنها درمان شده‌اند.

انتهای پیام /

رفقای دیرینه‌ای که در کرونا هم پشت یکدیگر را خالی نکردند 2
رفقای دیرینه‌ای که در کرونا هم پشت یکدیگر را خالی نکردند 3
رفقای دیرینه‌ای که در کرونا هم پشت یکدیگر را خالی نکردند 4