رقابت علمی "کنز" در ایستگاه پایانی
در آخرین روز از دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس، مراسم پایانی رقابتهای "کنز" در ساختمان فنبازار و سالن آمفیتاتر پارک فناوری پردیس برگزار شد و طی آن برترینهای آن معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سعید سهرابپور؛ رئیس رقابت علمی کنز و عضو هیئت مدیره بنیاد مصطفی (ص) در این مراسم با اشاره به تاریخچه جایزه مصطفی (ص) همچنین فعالیتهای بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) اظهار کرد: این بنیاد غیر از جایزه، فعالیتهای جانبی هم برگزار میکند.
سهرابپور ادامه داد: نشستهای استپ یکی از این برنامه هاست که با هدف ارتباط بیشتر دانشمندان جهان اسلام با همدیگر برگزار میشود. این نشست همزمان با چهار دوره جایزه مصطفی (ص) در تهران برگزار شده ولی در سال هایی که جایزه برگزار نمی شود، در دانشگاه های کشورهای دیگر برگزارشده است.
وی ادامه داد: رقابت علمی کنز هم یکی از این فعالیتهاست. جایزه کنز به طور اختصار به معنای کاربرد علم و دانش در جامعه با علامت اختصاری (KANS) برای دانشمندان زیر 45 سال کشورهای اسلامی با هدف یافتن راه حل برای چالشهای جامعه بشری برگزار میشود.
استاد دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: در این رقابت از دانشمندان خواسته میشود ایدههای خود را در ویدئوهای 5 دقیقهای ارسال کنند. این ایده ها ابتدا غربالگری میشود و بعد از ارزیابی بین آنها انتخاب بعدی از بین آنها صورت میگیرد.
وی ادامه داد: امسال 881 اثر از 22 کشور به دبیرخانه رسید که از این تعداد 450 اثر در بخش آزاد و 431 اثر در بخش 78 چالش از 16 پاویون بین المللی ارائه شده بودند.
رئیس رقابت علمی کنز و عضو هیئت مدیره بنیاد مصطفی (ص) اظهار کرد: بعد از انتخاب اولیه و ارزیابی در مرحله دوم 20 نفر از 12 کشور از جمله کشورهای ایران، مالزی، اردن، پاکستان برونئی، هند، ویتنام و قطر آذربایجان، هند، اردن و عمان انتخاب و معرفی شدند و در داوری نهایی 6 نفر که به شکل برخط ایده های خود را برای داوران معرفی کردند، برگزیده شدند.
استاد دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: بعد از یک سال تلاش دبیرخانه و همکاری 100 داور با دبیرخانه بهترین آثار انتخاب و 6 برگزیده امروز معرفی و تجلیل می شوند.
به گفته سهرابپور امسال پارک فناوری پردیس، همراه اول فولاد مبارکه و بانک رسالت حامیان این رویداد علمی بودند.
وی اظهار امیدواری کرد این رویداد رشد و توسعه یافته و در سایه آن رفاه و زندگی مردم جهان بهتر شود.
در ادامه این مراسم مهدی صفاری نیا، رئیس پارک علم و فناوری پردیس و بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) و سعید سهراب پور و حسن ظهور عضو هیئت مدیره جایزه مصطفی (ص)، ابراهیم حاج ابراهیمی عضو هیئت مدیره و علی عمرانی مدیر اجرایی جوایز برگزیدگان را اهدا کردند
سینا مظفری استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در شاخه فناوریهای پزشکی، اعظم کرمی دانشیار دانشگاه کرمان در شاخه فناوری های ارتباطات و هوش مصنوعی، نور فائزه ابوالقاسم دانشیار دانشگاه علم مالزی در حوزه کشاوزی، سیتی فوزیه توها در شاخه فناوری ارتباطات و هوش مصنوعی، دکتر ایمان صالح در شاخه کشاورزی و صنایع غذایی و نادر عطایف به عنوان دانشمند زیر 30 سال و در بخش دانشمندان اینده به عنوان برگزیده جوایز خود را دریافت کرد.
جوایز برگزیدگان این رقابت شامل نشان طلای 30 گرمی، نماد تقدیر و امتیاز ویژه استفاده از پلتفرم های شبکهسازی بنیاد مصطفی (ص) است.
رقابت علمی کنز (کاربرد علم و اندیشه در جامعه Knowledge Application and Notion for Society (KANS)) با تمرکز و توجه ویژه به جامعه علمی و محققان جوان جهان اسلام به عنوان آیندهسازان تمدن نوین اسلامی، برگزار میشود. در این رقابت دانشمندان جوان شامل دانشجویان، مخترعان، پژوهشگران و اساتید جوان زیر 45 سال جهان اسلام میتوانند با ارسال دستاوردهای علمی و فناوری خود شامل ایده، مقاله، کتاب، اختراع و محصولات جدید به دبیرخانه رقابت در قالب فایل تصویری در این رقابت شرکت کنند. اولین دوره رقابت علمی کنز سال 1397 و دومین دوره سال 1401 برگزار شد. فراخوان شرکت در سومین دوره از آبان 1401 منتشر شد و علاقهمندان تا بهمن فرصت داشتند آثار خود را برای دبیرخانه ارسال کنند.