رمز پیروزی ایران در والفجر 8 به روایت سرلشکر رحیمصفوی / شهر فاطمیه کجا بود؟
شب عملیات در خلیجفارس طوفان شد، به همین دلیل اروند رود هم طوفانی شد به صورتی که ارتفاع موج تا سه، چهار متر هم میرسید! ما در قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) متحیر مانده بودیم. عملیات را شروع کنیم یا نه.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، همانطور که حضرت فاطمه زهرا (س) در وصیت خود به امیرالمؤمنین (ع) فرمودند سلامشان را تا قیامت به فرزندانشان برسانند این موضوع نشان از این است که حضرت فاطمه (س) در دورانهای مختلف به فکر و پناه مسلمانان بوده است و برای آنها مادری میکنند. مثلا در دوران دفاع مقدس و همچنین دفاع از حرم، رزمندگان بارها به توجه و محبت اهلبیت (ع) اشاره کردهاند و اذعان داشتهاند که دائما در پناه و مورد عنایت اهل بیت (ع) به ویژه مادرمهربانشان حضرت فاطمه (س) بودهاند.
در کتاب «مهر مادر» به نقل از سرلشکر سیدیحیی رحیمصفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا که در طول جنگ ایران و عراق از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است ماجرای محبت و کمک حضرت فاطمه زهرا (س) را در عملیات والفجر 8 نقل و چرایی نامگذاری رمز عملیاتها را به اسم متبرک حضرت زهرا (س) بیان شده است.
«عملیات والفجر 8 در تاریخ 20 بهمن سال 1364 ساعت 10 شب آغاز شد. 6 ماه جزر و مد اروند را بررسی کردیم و جدول 20 ساله تغییرات آن را از انگلیس تهیه کردیم، بر این مبنا عملیات طرحریزی شد.
همه یگانهای خطشکن و پشتیبانی را پای کار آوردیم، اما شب عملیات در خلیجفارس طوفان شد، به همین دلیل اروند رود هم طوفانی شد به صورتی که ارتفاع موج تا سه، چهار متر هم میرسید!
ما در قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) متحیر مانده بودیم. عملیات را شروع کنیم یا نه؟! همه فرماندهان با گریه و زاری میگفتند: خدایا تو قوم موسی (ع) را از رود نیل عبور دادی آیا میشود عنایت کنی و رزمندگان ما را از اروند عبور دهی؟
بعد از مراسم توسل، مشورت و قرار شد عملیات را با همان امواج خروشان آغاز کنیم. آن هم با رمز یا فاطم الزهرا (س)، اما چرا این رمز انتخاب شد؟
ما در سختترین عملیاتها به حضرت زهرا (س) پناه میبردیم. هر زمان کار ما با مشکل رو به رو میشد پناه ما حضرت زهرا (س) بود، ما میدانستیم اگر عنایت حضرت زهرا (س) باشد، عنایت رسولالله (ص) و عنایت امیرالمؤمنین (ع) و اولادشان را هم داریم.
شهیدی که شغل خود را برای زندگی امامزمانی (عج) رها کردغواصها در گروههای 10 نفره، در حالی که با طناب به هم متصل بودند، وارد آب میشدند اما سر طنابها رها بود! بچهها میگفتند «یا فاطمه (س) شما خودتان ما را هدایت کنید، رمز را میگفتند و حرکت میکردند. شاید کمتر از یک ساعت خط دشمن شکسته شد و عملیات غرورآفرین والفجر 8 با پیروزی رزمندگان به پیش رفت.
یکی از غواصان این عملیات میگوید: 10 دقیقه از ورود ما به اروند نگذشته بود که موج سنگینی همهی ما را چرخاند به طوری که راه را گم کردیم. آن شب هوا تاریک و بارانی بود، هیچ ستارهای هم نبود که راه را پیدا کنیم. از طرفی قطب نمای فرمانده دسته ما هم از کار افتاد!
واقعا تا شخصی اروند وحشی را ندیده باشد نمیتواند آن شرایط را درک کند. در آن شرایط هیچ راهی جز توکل به خدا و توسل نداشتیم. ناگهان دیدیم گوشهای از ابرها کنار رفت، واقعا معجزه بود، ما ستارهی دب اصغر را دیدیم و به وسیله آن راه را پیدا کردیم. با هر سختی که بود خودمان را به ساحل دشمن رساندیم اما بیشتر بچههای غواص مانده بودند و برخی اشتباهی به ساحل ایران برگشته بودند و...
با همهی این مشکلات عملیات با همان غواصانی که خود را به ساحل دشمن رسانده بودند آغاز شد و ما بار دیگر عنایات مادر رزمندگان، حضرت زهرا (س) را مشاهده کردیم. شاید برای همین بود که رزمندگان ما نام منطقه عملیاتی والفجر 8 را به "شهر فاطمیه" تغییر داده بودند.»
شوق به شهادت شهید حسین همدانی از زبان حاج قاسم سلیمانیانتهای پیام /