یک‌شنبه 27 آبان 1403

روشنای چراغ دانش با مساعی معلمان در روزگار کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
روشنای چراغ دانش با مساعی معلمان در روزگار کرونا

رشت - ایرنا - چهارده ماه از وزیدن توفان مخرب و ویرانگر کرونا می گذرد، واقعه ای که بسیار چیزها از جمله آموزش را تحت تاثیر قرار داد و دانش آموزان را خانه نشین کرد اما عشق و ایثار و وظیفه شناسی معلمان تعلیم و تربیت را تعطیل نکرد.

اهتمام معلمان در آموزش و پرورش دانش آموزان در ایام دشوار همه گیری بیماری کرونا نمونه ای از نوعدوستی این قشر تلاشگر است، آنان در این روزهای سخت با سعی، دلسوزی و فداکاری چراغ علم و دانش را افروخته نگه داشتند.

همواره شاهد تلاش معلمان در عرصه تعلیم و تربیت بوده ایم اما در شرایط دشوار کرونا، معلمان فداکارانه جهاد کردند، معلمانی که قبل از راه اندازی شبکه شاد با هزینه شخصی برای آموزش و پرورش دانش آموزان اقدام کردند و حتی در بستر بیماری دست از آموزش بر نداشتند و صحنه های زیبا و ماندگاری خلق کردند.

معلمی شغل انبیاست، او امانتداری است که انسان امانت اوست، معلم چراغ هدایت است و صدها بیان دیگر که حتی گوشه ای از عشق و محبت به جایگاه معلم را نمی تواند توصیف کند، 12 تا 18 اردیبهشت فرصت مغتنمی شد تا به سراغ تعدادی از معلمان بروم و ضمن تبریک و سپاس از این قشر، گوشه ای از تلاش ها و زحمات آنها را در شرایط سخت بیماری کرونا به نگارش درآورم.

ساعت 9 صبح است، معلم از طریق شبکه شاد با 38 دانش آموز مقطع ششم ابتدایی ارتباط برقرار می کند تا درس امروز آغاز شود، حضور و غیاب ها انجام می شود و نیم ساعتی از شروع کلاس مجازی می گذرد، یک باره ارتباط معلم با دانش آموز قطع می شود، اینترنت ضعیف است و پاسخگو نیست، برای ارسال محتوای درسی به دلیل همین مشکلات باید وقت زیادی سپری شود، این ها تنها گوشه ای از مشکلات آموزش معلمان از طریق فضای مجازی است.

14 ماه گذشته قبل از شیوع ویروس کرونا معلمان دغدغه آموزش از راه دور و مشکلات ناشی از این نوع آموزش را نداشتند، سر کلاس می رفتند، چند ساعتی به دانش آموزان علم و دانش می آموختند و این روزها تکرار می شد، اما در این روزگار کرونایی معلم ساعت ها حتی عصر و شب با دانش آموز در ارتباط است.

یوسف درودی یکی از معلمان مقطع دوره اول متوسطه است، او می گوید: اگر چه هیچ چیز، جای آموزش حضوری را نمی گیرد و دلش برای حضور پرشور دانش آموزان در مدرسه تنگ شده، اما در شرایط سخت و همه گیری کرونا چاره ای جز آموزش غیرحضوری نیست.

این معلم با بیان اینکه آموزش از طریق فضای مجازی دشواری های خاص خود را دارد، اظهار داشت: در کلاس های حضوری ارتباط و تعامل با دانش آموزان بسیار راحت بود اما در آموزش مجازی باید از شیوه های مختلف از جمله ارتباط تصویری استفاده کنیم.

وی درباره تجربیات آموزش غیرحضوری خود بیان داشت: همه همکارانم با شیوع ویروس کرونا، جهادگرانه تلاش کردند تا در آموزش دانش آموزان وقفه ای ایجاد نشود، ابتدا از طریق واتساپ و بعد از آن با راه اندازی شبکه شاد آموزش استمرار دارد.

وی بیان داشت: در هر حال اگر چه با شیوع ویروس کرونا شیوه آموزش متفاوت شد اما این مهم سنگ محکی برای معلمان شد تا در شرایط مختلف و دشوار بتوانند به دانش آموزان آموزش های لازم را ارایه دهند.

این معلم آموزش به دانش آموزان را شیرین و لذت بخش دانست و ادامه داد: وظیفه ما معلمان تعلیم و تربیت دانش آموزان است، به نظرم ما معلمان باید در هر شرایطی آموزش و پرورش دانش آموزان را در اولویت قرار دهیم.

وی با قدردانی از اولیاء دانش آموزان به جهت همراهی آنان در امر تعلیم و تربیت تصریح کرد: بسیار خوشحالم که در شرایط کرونا با همکاری خانواده ها توانستیم به وظیفه خود عمل کنیم.

این معلم در پایان مصاحبه بخشی از شعر "من معلم هستم" از فریدون مشیری را قرائت کرد:

«من معلم هستم» زندگی، پشت نگاهم جاریست سرزمین کلمات، تحت فرمان منست قاصدک‌های لبانم هر روز سبزه‌ی نام خدا را به جهان می‌بخشد «من معلم هستم» گرچه بر گونه‌ی من سرخی سیلی صد درد، درخشش دارد آخرین دغدغه‌هایم اینست: نکند حرف مرا هیچ کس امروز نفهمید اصلا؟ نکند حرفی ماند؟ نکند مجهولی روی رخساره‌ی تن سوخته‌ی تخته سیاه جا مانده‌ست؟ این آموزگار پر تلاش ابراز امیدواری کرد تا هر چه زودتر بیماری کرونا در کشور از بین برود و دانش آموزان با شور و نشاط به مدرسه رفته و علم و دانش بیاموزند.

ملاحت حیدری اولیاء یکی از دانش آموزان گیلانی می گوید: معلمان در ایام کرونا با تجربه جدید در آموزش از طریق فضای مجازی زحمات زیادی کشیدند که روزانه شاهد تلاش های آنان به آموزش فرزندانمان هستیم.

وی آموزش از راه دور به دانش آموزان را کار سختی دانست و اظهار داشت: معلمان همه تلاش شان را برای انتقال مفاهیم به دانش آموزان به کار می برند و با تولید محتوا و ارتباط مستمر و تصویری با دانش آموزان همواره پاسخگوی سئوالات آنها هستند.

تلاش های مجاهدانه معلمان مایه سربلندی است

استاندار گیلان می گوید: تلاش های مجاهدانه معلمان در ارایه آموزش به دانش آموزان در شرایط کرونا مایه مباهات و سربلندی است و فداکاری آنان در علم آموزی به دانش آموزان در شرایط دشوار کرونایی در تاریخ ماندگار خواهد بود.

ارسلان زارع با اشاره به چالش ها، آسیب ها و دشواری های ناشی از بیماری کووید 19 و اینکه با شیوع ویروس کرونا همه بخش ها از جمله آموزش و پرورش تحت تاثیر قرار گرفت، اضافه کرد: پیش بینی چنین حادثه ای برای کسی از قبل متصور نبود اما با تلاش های مجاهدانه هرگز آموزش تعطیل نشد.

وی خاطر نشان کرد: اوقاتی را که معلمان، فرهنگیان و مدیران برای پیشگیری از آسیب جدی به نظام تعلیم و تربیت در هنگام شیوع کرونا و در زمان کنونی و پایان سال تحصیلی انجام می دهند، بیشتر از سنوات گذشته قبل از وقوع بیماری است.

استاندار گیلان با بیان اینکه معلمان عاشقانه در کلاس هستند تا یادگیری در دانش آموزان اثربخش باشد، اضافه کرد: سرمایه های انسانی در آموزش و پرورش یعنی معلمان با تعطیلی مدارس، میز و نیمکت و کلاس درس را به قاب تلفن های هوشمند و تبلت ها منتقل کرده و به تعلیم و تربیت دانش آموزان می پردازند.

وی اظهار داشت: اینکه معلمان و فرهنگیان نه به خاطر انجام وظیفه اداری بلکه بر مبنای یک تکلیف و تکالیف انسانی و اعتقادی در راستای سرنوشت کشور و تقویت فرزندان و نسل آینده این مرز و بوم فداکارانه و مستمر می کوشند، واقعیتی انکار ناپذیر است.

وی خاطر نشان کرد: معلمان از جمله اقشاری هستند که از بالاترین سطح اعتماد و احترام در میان مردم برخور دارند و در بالاترین گروه های مرجعیت نزد افکار عمومی قرار دارند و این نشان از سرمایه های اجتماعی این قشر آگاه جامعه است که از آن بهره مند هستیم.

استاندار گیلان بیان داشت: از این بابت فرهنگیان فهیم و آگاه نه تنها در انجام وظایف خطیر خود بلکه در آگاهی بخشی عمومی در فرهنگ سازی رعایت دستورالعمل های بهداشتی و سلامت جامعه بسیار تاثیرگذار بودند.

وی اظهار داشت: روز معلم را باید روز ستایش روشنایی، شکوفایی و دانایی دانست، بی تردید، موفقیت نسل های امروز و آینده، در گرو اهتمام و تلاش خستگی ناپذیر آموزگارانی است که با ایثار برای انتقال علم و دانش، زمینه آموزش و پرورش نونهالان، نوجوانان و جوانان این سرمزین را فراهم آورده و می آورند.

چشم توانای معلم است که چشم انداز آینده ما را ترسیم می کند، ما را به مسیر حق رهنمود می سازد و از مسیر باطل برحذر می دارد، روشنای سعادت را نشان مان می دهد تا از ظلمت شقاوت و بدبختی فاصله گیریم، همان بزرگوارانی که مولای متقیان در رثای جایگاه شان فرمودند: هر کس چیزی به من بیاموزد، مرا بندهخویش کرده است.

استان گیلان با دو و نیم میلیون نفر جمعیت، دارای افزون بر 360 هزار دانش آموز است.

*س_برچسب‌ها_س*
روشنای چراغ دانش با مساعی معلمان در روزگار کرونا 2