جمعه 2 آذر 1403

رونق اشتغال خانوادگی در کارگاه‌های تولیدی کوچک / افزایش 4 برابری سرمایه؛ کمتر از یک سال

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
رونق اشتغال خانوادگی در کارگاه‌های تولیدی کوچک / افزایش 4 برابری سرمایه؛ کمتر از یک سال

خلاف بسیاری از جوانان که تصورشان از شغل فقط پشت میزنشینی یا داشتن سرمایه زیاد برای راه‌اندازی یک کارگاه است، در همین نزدیکی جوانانی با سرمایه اندک و حمایت‌های امداد توانسته‌اند علاوه بر اینکه برای خود شغلی دست و پا کنند، زمینه اشتغال افراد دیگری را هم فراهم کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، در روزهایی که کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکار از دیدگاه بسیاری از شهروندان مستلزم داشتن شرایط مناسب مالی و تجربه فراوان است و بسیاری از جوانان به دنبال پشت میزنشینی و کارمندی هستند گروهی از جوانان هم پیدا می شوند که بدون توجه به این مسائل کمر همت بسته اند و با یک سرمایه اندک کارگاهی هر چند کوچک راه اندازی کرده و با حمایت های سازمان هایی نظیر کمیته امداد که در این بخش سرمایه گذاری خوبی داشته است توانسته اند در کنار این که برای خودشان شغل مناسب و آبرومندی دست و پا کنند افراد بسیاری را هم سر این سفره پر برکت بنشانند.

فرصتی دست داد که با برنامه ریزی کمیته امداد منطقه 2 بیرجند به همراه جمعی از مسئولان شهرستان به کارگاه‌های تولیدی برخی از این جوانان که در نزدیکی شهر فعالیت دارند سری بزنیم.

نقش زیبای هنر بر زندگی

اولین طرح مربوط به یک کارگاه تولید صنایع دستی بود که در کوچه پس کوچه های زیبا و دل نشین روستای اکبریه جانمایی شده بود.

راهرویی پیچ در پیچ ما را به سمت یک درب سبز رنگی که در انتهای کوچه قرار داشت هدایت کرد منزل مسکونی قدیمی که با همت نگار زرگر به یک واحد تولیدی صنایع دستی تبدیل شده بود مکانی دنج و پر از آرامش به دور از هیاهوی شهر، نام کارگاه هم بر وزن اسم صاحبش است کارگاه نگاران!

نگار زرگر مدیر این کارگاه تولیدی هنرمند جوان بیرجندی که در زمینه‌های مختلف هنری ورود کرده است و به یک رشته خاص اکتفا نکرده در کارگاه هم زمینه فعالیت را در رشته های مختلف حکاکی چرم، تراش سنگ، سفال گری و نقره سازی را فراهم کرده است.

او نحوه ورودش به این حرفه را این طور توضیح داد که از حدود 6 سال پیش به دنبال علاقه ای که به صنایع دستی داشتم و دوره های آموزشی که گذراندم تصمیم به راه اندازی یک کارگاه برای خودم کردم و با یک سرمایه شخصی و حمایت های استانداری و کمیته امداد امام خمینی (ره) از حدود سه سال پیش در این مکان کارگاره را ارتقا دادم.

این هنرمند با انگیزه که زمینه اشتغال 6 نفر را در این کارگاه فراهم کرده است و آموزش صنایع دستی را هم دنبال می کند ادامه داد: 100 میلیون تومان تسهیلات گرفتم و با حمایت های انجام شده در چندین نمایشگاه شرکت کردم.

زرگر در صحبت هایش البته به مشکلاتی که به دنبال اغتشاشات برای فروش محصولاتش به وجود آمده اشاره کرد و افزود: گالری ها در شهرهای بزرگ بسته است و فعالیت در فضای مجازی هم محدود شده است و همین موضوعات سبب شده که برای فروش مشکل داشته باشیم.

این جوان هنرمند با انگیزه با همه چالش‌هایی که دارد برای آینده هم خوب برنامه ریزی کرده تا بتواند مکانی بزرگتر در اختیار گیرد و در کنار کارگاه گالری را هم برای فروش محصولاتش داشته باشد.

افزایش 4 برابری سرمایه در کمتر از یک سال

پرورش زالو طرح بعدی بود که برای بازدید از آن به سراب رفتیم و محمد حسین عسکری که مدیریت این مجموعه را بر عهده داشت توضیحاتی در مورد فعالیتش داد.

او در ادامه گفت: از هفت سال پیش در راستای پرورش و تکثیر زالو فعالیتم را شروع کردم و هم اکنون حدود 300 هزار زالو دارم.

عسکری با تاکید بر این که در صورتی که بر اساس اصول کار شود در مدت 10 ماه سرمایه اولیه به چهار برابر می رسد افزود: در بیرجند نزدیک 40 نفر و در خراسان جنوبی حدود 150 نفر در این حوزه فعال هستند.

این جوان کارآفرین بیرجندی با اشاره به فعالیت 5 نفر به صورت مستقیم در این کارگاه اظهار کرد: تسهیلات هم 5 سال پیش از کمیته امداد دریافت کردم و علاوه بر آن از بسیج هم کمک گرفتم.

به گفته وی بازار فروش بیشتر مشهد است و از آن جا به نقاط دیگر ارسال می شود و به طور متوسط سالیانه 200 هزار تا زالو را می فروشیم.

وی ادامه داد: تلفات زالو هم داریم منتهی با شستشوی ظروف و تعویض آب می توان از پیشرفت تلفات جلوگیری کرد.

وی با اشاره به مصارف زالو در طب سنتی و تهیه لوازم آرایشی افزود: با توجه به این که زالو از خون تغدیه می کند و در بیرجند برای تهیه خون بر عکس سایر شهرها مشکل داریم و مجبوریم از شهرهای یزد، کرج و خرم آباد تهیه کنیم که هزینه های بالایی دارد و از مسئولان می خواهیم که حمایت بیشتری در این رابطه داشته باشند.

عسکری درخواست صدور مجوزها را در لیست خواسته هایش گنجاند و به مسئولان پیشنهاد داد که برای توسعه و رونق پرورش زالو در استان صادرات این محصول را راه اندازی کنند تا پرورش دهنده های زالو هم با انگیزه بیشتری به فعالیت‌شان ادامه دهند.

اشتغال زایی برای اعضای خانواده

روستای شمس آباد مقصد بعدی برای بازدید از دو کار آفرین دیگر بود که با حمایت‌های امداد توانسته بودند یک کارگاه تولید مبل و یک کارگاه تولید پنجره دو جداره راه‌اندازی کنند.

فرشته میرشاهی جوان 22 ساله و خواهرش از سه ماه پیش با دریافت تسهیلات از کمیته امداد توانسته بود کارگاه تولید مبل را راه‌اندازی کند 10 نفر از اعضای خانواده اش را هم در این کارگاه بکارگیری کرده بود.

او از پیچ و خم‌های راه اندازی یک واحد تولیدی و از این که هنوز نتوانسته بود با توجه به هزینه های بالا هنوز به سوددهی برسد گلایه داشت اما امیدش به آینده بود که بهترین‌ها برایش رقم بخورد.

میرشاهی از مسئولان هم خواست با توجه به این که فضای در اختیارش اجاره ای است و باید ماهیانه 10 میلیون تومان برای این فضا هزینه کند حداقل آن ها حمایتی داشته باشند و فضایی در اختیارش قرار دهند تا هزینه اجاره از هزینه هایش کسر شود که البته قول‌هایی هم برای رفع مشکلش داده شد.

سید حامد حسین پور جوان دیگری بود که با راه اندازی یک کارگاه ساخت پنجره دوجداره در این روستا زمینه اشتغال 12 نفر را فراهم کرده است.

وی در پایان گفت: با حمایت های امداد توانستیم این کارگاه را راه اندازی کنم که سرمایه اولیه ام 20 میلیون تومان بود که در مدت سه سال به 150 برابر رسیده است.

این جوان بیرجندی با اشاره به اینکه با توجه به اینکه فضای در اختیار اجاره‌ای است هم اکنون باید تخلیه کنیم که الان همین تخلیه 100 میلیون تومان به ما ضرر می زند.

حسین پور از مسئولان خواست در رابطه با در اختیار گذاشتن یک فضای کارگاهی و ارائه تسهیلات بیشتر حمایتش کنند.

انتهای پیام /

رونق اشتغال خانوادگی در کارگاه‌های تولیدی کوچک / افزایش 4 برابری سرمایه؛ کمتر از یک سال 2
رونق اشتغال خانوادگی در کارگاه‌های تولیدی کوچک / افزایش 4 برابری سرمایه؛ کمتر از یک سال 3
رونق اشتغال خانوادگی در کارگاه‌های تولیدی کوچک / افزایش 4 برابری سرمایه؛ کمتر از یک سال 4