رونق صنایع دستی، کشور را از فروش نفت خام بی نیاز میکند
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: بخش عمده اقتصاد مقاومتی مربوط به صنایع دستی است که از نظر تنوع صنایع دستی رتبه اول جهان متعلق به ایران است ولی در تولید، توزیع، بازاریابی و صادرات آن موفق عمل نشده است و با نقطه مطلوب در این زمینه فاصله زیادی داریم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد اسماعیل سعیدی در گفت و گو با خبرنگار "راه آرمان" اظهار کرد: در لایحه بودجه سال 99 با توجه به تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بودجه علیرغم اینکه بودجه فرهنگی کل کشور 0/4 درصد نسبت به سال 98 کاهش دارد ولی بودجه این وزارت خانه 14 درصد رشد نشان می دهد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: یکی از اقدامات کمیسیون فرهنگی در سال جاری و سال گذشته این بود که سازمان میراث فرهنگی به یک وزارت خانه با اختیارات کامل تبدیل شود تا بتواند نقایص و موانع موجود بر سر راه وظایف سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی را برطرف کند و خوشبختانه این وزارت خانه تشکیل شد.
سعیدی با اشاره به الگوهای موفق جهانی در عرصه گردشگری بیان کرد: در کمیسیون فرهنگی در زمینه تجربه چندین کشور از جمله ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، هندوستان و مالزی که در حوزه گردشگری موفق بوده اند، مطالعات تطبیقی صورت گرفت و مسیرهای موفق این کشورها در این حوزه شناسایی و مواردی که در کشور ما قابل اجرا بود لحاظ شد.
وی ادامه داد: راهکارهای احصا شده در این مطالعات در نشست با مسئولان وزارت خانه ها و هم چنین تشکل های مردمی طی سه سال گذشته به اشتراک گذاشته شد و بسیاری از آن ها در دستور کار وزارت خانه قرار گرفته است لذا امیدواریم به رتبه و سطحی که باید از نظر گردشگری، تولید و صنایع دستی و حضور در بازارهای جهانی برسیم دست پیدا کنیم.
عدم شناخت ظرفیت های داخلی مانع پیش روی حوزه گردشگری
این نماینده مجلس در ادامه به بیان مشکلات و موانع پیش روی حوزه گردشگری پرداخت و عنوان کرد: یکی از مشکلات و موانع حوزه گردشگری در کشور عدم شناخت کافی از ظرفیت های نسبی و داشته های مناطق مختلف ایران است و یکی از نکاتی که مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی به آن تاکید کردند تکیه بر توانمندی های داخلی است.
سعیدی تصریح کرد: ما باید ظرفیت های داخلی کشور در حوزه گردشگری را به خوبی بشناسیم و برنامه ریزی لازم در این زمینه صورت گیرد تا شاهد یک جهش اقتصادی باشیم.
وی خاطر نشان کرد: آثار تاریخی و باستانی که قدمت برخی از آن ها به 8 هزار سال پیش می رسد یا آثار طبیعی از جمله جنگل های ارسباران که گونه های گیاهی آن در دنیا نظیر ندارد وثبت جهانی هم شده است و هم چنین آثار مذهبی ایران از جمله حرم مطهر امام رضا (ع) و اماکن مذهبی ما یک فرصت مناسبی برای جذب گردشگر خارجی است.
صنایع دستی تحولی عظیم در اقتصاد کشور
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه در خصوص ظرفیت های گردشگری ایران برنامه ریزی درستی صورت نگرفته است، اظهار کرد: کشورهای پیرامون ایران حدود 500 میلیون نفر جمعیت دارند که اگر برنامه ریزی اصولی انجام شود و 10 درصد این جمعیت به عنوان گردشگر به ایران بیایند تحول عظیمی در اقتصاد کشور رخ می دهد و دیگر نیازی به فروش نفتی که این همه مصیبت را به ما تحمیل کردند نداریم.
سعیدی در ادامه گفت: از نظر تنوع صنایع دستی رتبه اول جهان متعلق به ایران است ولی در تولید، توزیع، بازاریابی و صادرات آن موفق عمل نشده است و با نقطه مطلوب در این زمینه فاصله زیادی داریم.
وی بیان کرد: در حال حاضر موانعی بر سر راه تولید و عرضه صنایع دستی وجود دارد و از طرفی در حوزه صادرات صنایع دستی هم با مشکلات عدیده ای مواجه هستیم چرا که وقتی یک تولید کننده می خواهد صنایع دستی خود را به خارج از کشور صادر کند با یک مانع عمده در گمرک رو به رو می شود که این موانع باید برطرف شود.
لزوم اعطای تسهیلات بدون بهره و دارای تنفس در حوزه صنایع دستی
عضو کمیسون تلفیق مجلس تصریح کرد: مجلس در زمینه رفع موانع تولید قوانین خوبی را تصویب کرد که باید عملیاتی می شد ولی متاسفانه بخشی از بدنه دولت به شدت قانون گریز است و مقررات و آیین نامه را فراتر از قانون می دانند لذا دولت باید این مشکلات را برطرف کند.
سعیدی با ارائه پیشنهادی به دولت عنوان کرد: تسهیلات بدون بهره و دارای تنفس باید در بخش صنایع دستی هزینه شود چرا که بخش عمده اقتصاد مقاومتی مربوط به همین صنایع دستی است و این در حالی است که صنایع دستی ما محتوا و پشتوانه فرهنگی دارد و دم بریده و کپی برداری از سایر فرهنگ ها نیست و جزئی از هویت فرهنگی و تاریخی کشور ایران است.
لزوم ایجاد نمایشگاه های ثابت صنایع دستی در ورودی شهرها
وی با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از صنایع دستی ایران در دنیا بی نظیر است، اظهار کرد: دستگاه های مختلف باید در داخل کشور در مسیرهای گردشگری و در ورودی شهرهای بزرگ و کوچک نمایشگاه های ثابت صنایع دستی را دائر کنند تا به مردم عرضه شود.
این نماینده مجلس بیان کرد: دولت باید کارت خریدی را برای حمایت از تولید ملی طراحی کند تا با استفاده از این کارت ها مردم از صنایع دستی خریداری کنند و به عبارت دقیق تر با این اقدام صنایع دستی را در اولویت خرید هر خانوار ایرانی قرار دهد.
انتهای پیام /