جمعه 7 اردیبهشت 1403

رویداد فرهنگی جدید در قلب سوریه

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
رویداد فرهنگی جدید در قلب سوریه

نمایشگاه «نفحات از حمص» توسط انجمن فرهنگی و هنری اورنینا به مدت یک هفته در کلیسای بانوی صلح در محله «بوستان الدیوان» واقع در محله حمص کشور سوریه به منظور یادآوری تاریخ این شهر برگزار شد.

نمایشگاه «نفحات از حمص» توسط انجمن فرهنگی و هنری اورنینا به مدت یک هفته در کلیسای بانوی صلح در محله «بوستان الدیوان» واقع در محله حمص کشور سوریه به منظور یادآوری تاریخ این شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کلیسای بانوی صلح در محله «بوستان الدیوان» واقع در محله حمص کشور سوریه، به مدت یک هفته میزبان تعدادی از هنرمندان حمص و بقیه استان‌ها به مناسبت روز فرهنگ بود. نمایشگاه «نفحات از حمص» که در این کلیسا برگزار شد، شامل برنامه‌های فرهنگی اعم از سمینارهای فرهنگی و کارگاهی برای آموزش نقاشی با خاک بود.

به گفته ریموند کابرون، مدیر مجمع، این رویداد که توسط انجمن فرهنگی و هنری اورنینا در حمص برگزار شد، جهت یادآوری امپراتورها، هنرمندان، مهندسان، پزشکان، وکلا، شاعران و روشنفکران به کل جهانیان بود.

گروهی از هنرمندان و محققان که عاشق این شهر بودند، می‌خواستند از طریق هنرشان تمدن و میراث خود را در این روزهای فرهنگی ثبت کنند.

هنرمند تجسمی، فرید وسوف، برگزار کننده نمایشگاه گفت: 23 هنرمند از حمص و چندین استان دیگر با ارائه 46 اثر نقاشی در سبک‌های مختلف رنگ روغن، اکریلیک و آبرنگ شرکت کردند و موضوعاتی را به تصویر کشیدند که روح حمص و آثار باستانی آن را به تصویر می‌کشد.

میسون خدور، یکی از هنرمندان تجسمی بود که با چندین اثر رنگ روغن در کلیسای بانوی صلح حضور یافت. آثار میسون حاوی تصاویری واقعی از محله‌های قدیمی حمص و بخشی از کاخ الزهراوی بود که با رنگ‌های نزدیک به واقعیت به نمایش درآمده بود.

رامی درویش نیز هنرمند دیگری بود که در نمایشگاه نقاشی «نفحات از حمص» شرکت کرد، و در نقاشی‌هایش از رنگ‌های اکریلیک بهره برده بود. وی در آثارش طاق قدیمی محله العداویه و قلعه حصن در حمص را به تصویر کشید.

احمد العلی، دیگر هنرمند تجسمی با سه نقاشی که نمایانگر حومه حمص؛ «روستای تل شانان» و شهر حمص است در نمایشگاه حضور یافت. او در این آثار از رنگ‌های خاکی استفاده کرد تا از این طریق باستانی بودن این مکان را در حافظه تاریخ ثبت کند.

در آخرین روز برگزاری نمایشگاه، دکتر مهندس عبدالمسیح العشی در مورد معماری بناهای میراثی در سوریه و هنرهای معماری مورد استفاده معماران در حمص سخنرانی کرد.

دکتر علی سقر احمد نیز با اشاره به نکاتی درباره حمص در طول تاریخ، در بخشی از سخنانش به ظهور حمص، نقش تاریخی، فرهنگی، معماری و پادشاهانی که بر آنحکمرانی داشتند مثل قطانا و پالمیرا، به عنوان الگوهای انسانی پرداخت.

رویداد فرهنگی جدید در قلب سوریه 2
رویداد فرهنگی جدید در قلب سوریه 3