رکوردهای سریالی طلا ناتمام ماند
اونس طلای جهانی بار دیگر رکورد جدیدی از خود به جای گذاشت. بهای هر اونس در بازار جهانی طلا با صعود به قیمت 1765 دلاری زمینه ورود به سطح حساس 1800 دلاری را نیز فراهم کرد.
اونس طلای جهانی بار دیگر رکورد جدیدی از خود به جای گذاشت. بهای هر اونس در بازار جهانی طلا با صعود به قیمت 1765 دلاری زمینه ورود به سطح حساس 1800 دلاری را نیز فراهم کرد.
به گزارش دنیای اقتصاد، با ثبت این قیمت رکورد 92 ماهه طلا نیز شکسته شد. قبل از بیرون آمدن خبر کشف واکسن کرونا تصور میشد عبور موفق فلز گرانبها از سطح مقاومتی 1759 دلاری اگر با شکست مرز مقاومتی 1789 دلاری ادامه یابد به زودی اونس وارد مدار 1800 دلاری میشود. از سوی دیگر افزایش تنشهای تجاری میان دو اقتصاد بزرگ دنیا نیز به پیشروی اونس قوت خواهد بخشید. اتهام دونالد ترامپ به دولت چین مبنی بر انتشار تعمدی ویروس کرونا با نامیدن این ویروس به «ویروس چینی» تنها بخشی از این تنشها است.
جی پاول: بهبود شاید تا پایان سال 2021
رئیس فدرال رزرو میگوید اقتصاد تا زمانی که واکسن برای ویروس در دسترس نباشد ممکن است بهطور کامل به وضعیت عادی بازنگردد. رئیس صندوق ذخیره فدرال رزرو، هشدار داده است تا زمانی که واکسنی برای کووید -19 و احتمالا تا پایان سال 2021 میلادی وجود نداشته باشد، اقتصاد آمریکا بهطور کامل بهبود نخواهد یافت. جروم پاول در مصاحبهای که روز یکشنبه پخش شد به سیبیاسنیوز گفت: «برای اینکه اقتصاد بهطور کامل بهبود یابد، مردم باید کاملا اعتماد به نفس داشته باشند، و این به معنای انتظار ساخت واکسن است.» پاول گفت اقتصاد در نهایت بهبود مییابد، اما «ممکن است مدتی طول بکشد... زمان موعود میتواند تا پایان سال آینده افزایش یابد، ما واقعا در این خصوص اطلاعات کافی نداریم.» رئیسجمهوری آمریکا، دونالد ترامپ هفته گذشته اظهار کرد امیدوار است که واکسن کرونا تا پایان سال تولید شود. اما کارشناسان بهداشت عمومی، از جمله آنتونی فاوچی، رئیس انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی ایالاتمتحده و ریک برایت، رئیس اخراج شده اخیر اداره تحقیقات و توسعه بیولوژیک ایالاتمتحده، هشدار دادهاند این روند به احتمال زیاد طولانیتر خواهد شد. دکتر فاوچی، عضو برجسته کارگروه ویروس ترامپ، گفته است او انتظار دارد که دسترسی به واکسن حداقل یک سال تا 18 ماه زمان ببرد. برایت هفته گذشته به کنگره گفت که فکر میکند دکتر فاوچی خیلی خوشبین است. آقای پاول هفته گذشته گفت که «اقدامات سیاسی اضافی» ممکن است از طرف صندوق فدرال (پولی) و مالی از سوی دولت لازم باشد تا از صدمات طولانی مدت بیشتر به اقتصاد ایالاتمتحده جلوگیری شود.
اقدامات مبارزه با بحران فدرال رزرو، شامل کاهش نرخ بهره پایه به نزدیک صفر و یکسری برنامههای ویژه برای تامین نقدینگی، منجر به رشد شدید بازارهای مالی از اواخر ماه مارس شده است. اما دادههای اقتصادی تاریک هستند. بیکاری در ایالاتمتحده در ماه آوریل به 7/ 14 درصد رسید که پس از پایان دهه 1930 و جنگ جهانی، رکورد جدیدی در تاریخ بیکاری این کشور به ثبت رساند و بیش از 36 میلیون آمریکایی مزایای بیکاری درخواست کردند؛ زیرا پاندمی کرونا برای اولین بار در بزرگترین اقتصاد جهان گسترش یافته است. کنگره قبلا نزدیک به 3 میلیارد دلار کمک را برای حمایت از مشاغل و کارکنان خطمقدم مبارزه با کرونا تصویب کرده است، اما در واشنگتن این اجماع در حال افزایش است که به محرکهای مالی بیشتری نیاز باشدحتی اگر دموکراتها و جمهوریخواهان در مورد چگونگی بهره گیری از صندوقهای فدرال اختلاف نظر دارند. اواخر روز جمعه، مجلس نمایندگان تحت کنترل دموکراتها با هزینه 3 میلیون دلار در هزینههای محرک جدید، برنامه نانسی پلوسی را تصویب کردند.
اما میچ مک کانل، جمهوریخواه ارشد سنا، طرح «قانون قهرمانان» را پیشنهاد داد، یک لایحه 1815 صفحهای را که شامل 500 میلیارد دلار برای دولتهای ایالتی و 375 میلیارد دلار برای مقامات محلی که در تلاش برای متعادل کردن هزینههای بالاتر و کاهش درآمدهای مالیاتی ناشی از بیماری همهگیر هستند. جمهوریخواهان در حال تهیه پیشنهادهای خود هستند، از جمله طرح «سپر مسوولیت» برای مشاغل سخت و زیانآور هستند.
ترامپ بارها خواستار محرک بعدی برای کاهش مالیات در لیست حقوق و دستمزد شده است. هفته گذشته، لری کودلو، مشاور عالی اقتصادی کاخ سفید، پیشنهاد کرد که مالیات شرکتها پایینتر و تنظیم تجارت آزادتر باید بخشی از بستههای امدادی آینده باشد. دولت ترامپ نسبت به پاول اعتقاد بیشتری به سیاستهای انبساطی دارد. در عین حال، متحدان ترامپ میگویند رئیسجمهوری، که بهدنبال انتخاب مجدد در سالجاری است، در تلاش است تا کمپین خود را بر این استدلال که او بهتر از نامزد احتمالی دموکرات «جو بایدن» برای بازسازی اقتصاد است، پایهگذاری کند. آقای ناوارو به NBC News گفت: «ویروس همیشه به چین متصل است.»