شنبه 10 آذر 1403

ریاکاری آمریکا در زمینه حقوق بشر

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ریاکاری آمریکا در زمینه حقوق بشر

رایزنی فرهنگی ایران در اوگاندا به مناسبت هفته حقوق بشر آمریکایی مقاله مهمی را در نقد وضعیت حقوق بشر در آمریکا و نگاه حاکمان این کشور به مسئله حقوق بشر در رسانه‌های اوگاندا منتشر کرد.

رایزنی فرهنگی ایران در اوگاندا به مناسبت هفته حقوق بشر آمریکایی مقاله مهمی را در نقد وضعیت حقوق بشر در آمریکا و نگاه حاکمان این کشور به مسئله حقوق بشر در رسانه‌های اوگاندا منتشر کرد.

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: رایزنی فرهنگی ایران در اوگاندا به ریاست محمدرضا قزلسفلی ظرف هفته حقوق بشری آمریکایی، به منظور تبیین تناقض آشکار بین «حقوق بشر حقیقی» و «عملکرد ریاکارانه و ظالمانه آمریکا» و معرفی مصادق روشن نقض حقوق بشر و ماهیت ضد بشری شیطان بزرگ گزارشی به زبان انگلیسی در 16 صفحه تحت عنوان «نقض و وضعیت حقوق بشر در آمریکا ظرف 2020» در رسانه‌های خبر رسانی و شبکه‌های اجتماعی و صفحات مجازی، کانال‌های تلگرامی مطالعات ایران و آفریقا و شبکه‌های خبری پر مخاطب آفریکن جورنال، افریکن نیوز، دیگه چه خبر؟، هملند، ایران - اوگاندا و... منتشر و همچنین متن آن گزارش بطور جداگانه به نشانی الکترونیکی بیش از چهارصد فرهیخته اوگاندایی ارسال شد.

خلاصه ترجمه و سرفصل‌های این مقاله به شرح زیر است:

مطلب با جمله معروف جورج فلوید شهروند سیاهپوست آمریکایی «نمی‌توانم نفس بکشم» شروع شده است. «کوتاهی آمریکا در مهار کرونا بیماری کرونا و واکنش نامناسب و ضعیف نسبت به شیوع این بیماری»، «ضعف ساختاری ایالات متحده در مقابله با کرونا»، «شهروندان بی ارزش قربانی کرونا»، «کرونا در زندان‌های آمریکا»، «انتخابات طبقه ثروتمند به بهانه حمایت از دموکراسی، آزادی و حقوق بشر»، «خشونت‌های پس از انتخابات و هرج و مرج‌ها»، «نژادپرستی در آمریکا و خشونت‌های بی رحمانه پلیس در پی مرگ جرج فلوید و...»، «نقض حقوق سرخپوستان به عنوان شهروندان درجه دو زندگی»، «زورگویی و نفرت پراکنی علیه نژاد آسیایی تبارها و تحقیر و تعرض به آنها در زمان بروز همه گیری کرونا»، «تفاوت نژادی در ابتلا به کرونا»، «تبعیض نژادی سیستمی علیه جمعیت آفریقایی تبار»، «تبعیض نژادی در محل کار»، «افزایش نرخ فقر در آمریکا»، «قتل و جرایم غیرقانونی»، «فروش اسلحه و تیراندازی»، «شکاف دیجیتالی و نابرابری آموزشی»، «زیر پا گذاشتن قوانین بین المللی»، «تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، کوبا، ونزوئلا و سوریه»، «رفتار بی رحمانه با پناهجویان»، «عفو جنایتکاران» و... از جمله محورهای گزارش فوق الذکر است.

در بخشی از این گزارش آمده است:

1. در حالی که کرونا جان انسان‌ها را تهدید می‌کرد، آمریکا همچنان با تحریم‌های یکجانبه خود علیه ایران، کوبا، ونزوئلا و سوریه، تهیه اقلام پزشکی و دارو برای این کشورها را سخت‌تر کرد.

2. جمعیت آمریکا تنها پنج درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد اما تا فوریه سال 2021 موارد ابتلا به کرونا در آن کشور از 25 درصد آمار جهان و موارد فوتی از 20 درصد آمار جهان فراتر رفت و بیش از 500 هزار نفر در آمریکا به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند.

3. آمار مبتلایان آفریقایی تبار به کرونا سه برابر سفیدپوستان و میزان موارد فوتی سیاهپوستان، دو برابر سفیدپوستان است.

4. یک چهارم جوانان آسیایی تبار هدف آزار و اذیت نژادی قرار گرفته‌اند.

5. جمعیت شهروندان رنگین پوست، تقریبا یک سوم افراد زیر سن 18 سال جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهد اما دو سوم از کل تعداد افراد زیر سن قانونی محبوس در زندان‌های این کشور را تشکیل می‌دهند.

6. موارد تیراندازی، ناآرامی‌های اجتماعی ناشی از کشتار جوانان سیاهپوست به دست پلیس در آمریکا افزایش یافته است.

7. فاصله ثروتمندان و فقیران افزایش یافته است. ده‌ها میلیون نفر بیمه پزشکی ندارند و از هر 6 آمریکایی، یک نفر و از هر چهار کودک آمریکایی، یکی با گرسنگی روبه‌رو است. گروه‌های آسیب پذیر، بزرگترین قربانیان واکنش منفعلانه دولت با بیماری همه گیر کرونا شده‌اند.

7. در این گزارش ضمن ارائه شواهدی از وضعیت نامساعد حقوق بشر در ایالات متحده از مقام‌های سیاسی این کشور خواسته شده است تا از ریاکاری، دورویی و فریب اذهان عمومی دست بردارد.

8. این گزارش توسط اداره شورای اطلاعات دولتی چین در خصوص وضعیت حقوق بشر ظرف سال 2020 در آمریکا در ماه مارس 2021 برابر با اسفند 1399 تهیه شده است.