دوشنبه 22 بهمن 1403

رییس سازمان جنگل‌ها: پروانه‌های چرا به طرح مرتع‌داری تبدیل می‌شوند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رییس سازمان جنگل‌ها: پروانه‌های چرا به طرح مرتع‌داری تبدیل می‌شوند

ایرنا - ایلام - رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه مرتع‌داری در کشور بیشتر برای تولید دام است، گفت: بر اساس برنامه زمانبدی 2 ساله مقرر شده است همه پروانه‌های چرا به طرح مرتع‌داری تبدیل شوند.

به گزارش ایرنا، مسعود منصور روز سه‌شنبه در آیین افتتاح 32 طرح آبخیزداری استان ایلام اظهار داشت: رویکرد سازمان در طرح‌های مرتع‌داری تغییر کرده است و در رویکرد جدید، مرتع‌داری دامی به مرتع‌داری تطبیقی تغییر می‌یابد.

وی تاکید کرد: در طرح تطبیقی، هر منطقه اقتصادی از مرتع به گونه گیاهی، گونه‌های درختی و متناسب با شرایط اقلیمی آن ناحیه اختصاص می‌یابد و هدف اصلی از اجرای این طرح این است که مراتع، معیشت مرتع‌دار را بدون تکیه بر تولید دام تامین کند.

رییس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری گفت: برای عملیات جنگل‌کاری اقتصادی در سطح 30 هزار هکتار در کشور هدف‌گذاری شده است و برنامه داریم به استان‌هایی که قابلیت اقلیمی بهتری برای اجرای این طرح دارند بطور خاص توجه شود.

وی افزود: طرح کاشت 50 هزار هکتار گیاهان دارویی به عنوان یکی از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در جلسه‌ای با حضور معاون اول رییس‌جمهوری نهایی شد و به تصویب رسید.

منصور یادآورشد: در سال جدید با توجه به توقف تولید و نیز نیاز کشور به صنایع چوبی، 30 هزار هکتار توسعه زراعت صنایع چوبی پیش‌بینی شده است که در فصل کاشت عملیات آن آغاز می‌شود.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: همه نهالستان‌ها و پارک‌های جنگلی که از رونق افتاده بودند با اختصاص ردیف سنواتی تا پایان سال صاحب طرح و مجری خواهند شد.

منصور با بیان اینکه مراتع بعنوان نیاز اصلی و یکی از پتانسیل‌های اساسی کشور محسوب می‌شود، افزود 80 میلیون هکتار مرتع در کشور وجود دارد که تنها 30 میلیون هکتار در قالب طرح مرتع‌داری قرار گرفته و 20 میلیون هکتار نیز موجودی پیدا کرده است.

استان ایلام در بحث تولید نهال و گیاهان دارویی از استان‌های شاخص کشور است و منابع طبیعی با حمایت و همکاری مجموعه استانداری و دیگر دستگاه‌های مرتبط عملکرد بسیار خوبی داشته است. استاندار ایلام نیز در این آیین با بیان اینکه مازاد دام باعث نابودی مراتع، جنگل‌ها و طبیعت نشده است، افزود: اگر به مناطقی از طبیعت خسارتی وارد می‌شود این خسارت به دلیل دخالت عوامل انسانی است.

قاسم سلیمانی‌دشتکی افزود: استان ایلام از استان‌هایی است که بخش جنوبی آن به‌ویژه در شهرستان‌های دهلران و مهران بیشتر بیابانی است که در چند سال اخیر وزارت نیرو اقدامات ارزشمندی در بحث بیابان‌زدایی منابع طبیعی، طرح احیا و سامانه گرمسیری در این استان اتخاذ کرده است.

وی با بیان اینکه در چند سال حدود 110 هزار هکتار از زمین‌های استان تحت پوشش کشت آبی قرار گرفته است، افزود: در استان ایلام طرح گرمسیری 50 هزار هکتار، 30 هزار هکتار طرح‌های احیا و بیش از 30 هزار نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی یا به بهره برداری رسیده یا در دست اجراست.

به گزارش ایرنا، رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری صبح امروز به منظور بهره‌برداری از 32 طرح آبخیزداری وارد ایلام شد.

دیدار با امام جمعه ایلام، استاندار و بازدید از چند پروژه در شهر ایلام و شهرستان‌های ایوان و مهران از دیگر برنامه های رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور است.

*س_برچسب‌ها_س*