یک‌شنبه 30 دی 1403

زالی: تمسک به قرآن و عترت، مهمترین عامل مصونیت در دنیای امروز است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
زالی: تمسک به قرآن و عترت، مهمترین عامل مصونیت در دنیای امروز است

تهران - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم تجلیل از برگزیدگان جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: تمسک به قرآن و عترت مهمترین عامل مصونیت سازی در دنیای امروز با وجود تهاجم های فرهنگی متعدد است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مراسم تجلیل از برگزیدگان بیست و ششمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت با حضور علیرضا زالی رییس دانشگاه در تالار دکتر عرفان دانشکده داروسازی برگزار شد.

زالی در این مراسم ضمن تاکید بر لزوم ترویج و تعمیق فرهنگ قرآنی در جامعه گفت: بی تردید مهمترین عامل مصونیت سازی در دنیای امروز که با تهاجم‌های متعدد فرهنگی روبرو هستیم، تمسک به قرآن و عترت است.

وی در ادامه سخنان خود به تشریح زیبایی شناسی کلامی و آوایی بی بدیل قرآن کریم پرداخت و نکاتی را در این خصوص بیان کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: قرآن در دورانی بر پیامبر نازل شد که قوم عرب به انواع تکنیک های شعرپردازی و ادبی مسلط بود. فصاحت و بلاغت و شعر جزو افتخارات عرب محسوب می شد و در آن زمان همه افراد حتی دشمنان صدر اسلام نیز اذعان داشتند که کلامی شبیه آن نمی توان آورد و قرآن به عنوان یک معجزه الهی مطرح شد.

زالی قرآن را کتاب هدایت، ارشاد و انسان سازی عنوان کرد و یادآور شد: با واکاوی ژرف اندیشانه در آیات قرآن می توانیم بسیاری از نکاتی را که علم بشر امروزه به آن دست یافته است نظیر مراحل رشد و تکوین جنین، حرکت زمین به دور خورشید دریابیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: 67 سوره قرآن مضامین مبتنی و منطبق بر سلامت دارند. 101 آیه نیز مستقیم در حوزه سلامت اجتماعی از جمله یتیم نوازی، دوری از دزدی و تمسخر دیگران، عدالت ورزی آمده است. همچنین 94 آیه قران نیز درخصوص سلامت روانی است.

وی درباره ویژگی های منحصر به فرد قرآن کریم یادآور شد که در حوزه پزشکی می توانیم با قرآن پژوهی به نکات برجسته ای برسیم و از این اقیانوس لایتناهی معنوی در زندگی حرفه ای و اجتماعی و فردی بهره مند شویم.

رییس دانشگاه با تقدیر از تمامی دست اندرکاران برگزاری این مراسم اظهار امیدواری کرد که این جلسه سرفصل و مطلعی برای ترویج فرهنگ قرآنی در دانشگاه باشد و به دانشگاهیان علوم پزشکی شهیدبهشتی در راستای تمسک به قرآن و عترت به عنوان رهپویان اصلی این مسیر کمک کند.

معرفی 12 برگزیده جشنواره قرآن و عترت

سمیه اسماعیلی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه نیز در این مراسم با تبریک به برگزیدگان دانشگاهی و کشوری این جشنواره؛ حضور اساتید، اعضای هیات عملی و دانشجویان و کارکنان دانشگاه در این رویداد ویژه فرهنگی را به فال نیک گرفت و به ارایه گزارشی در خصوص جشنواره پرداخت.

وی افزود: در این دوره از جشنواره 401 نفر از دانشگاه در شش بخش آوایی، ادبی، پژوهشی، فناوری، معارفی و هنری ثبت نام و در 807 نفر رشته شرکت کرده بودند.

معاون دانشجویی و فرهنگی خاطرنشان کرد: 108 نفر از دانشگاهیان علوم پزشکی شهیدبهشتی در مرحله دانشگاهی در بخش های آوایی و معارفی موفق به کسب رتبه شدند.

وی گفت: 212 نفر از شرکت کنندگان دانشگاه به مرحله سراسری راه یافتند که 77 نفر در بخش معارفی، 74 نفر در بخش آوایی، 13 نفر در بخش ادبی، 16 نفر در بخش پژوهشی، 30 نفر در بخش هنری و 2 نفر در بخش فناوری شرکت کرده بودند.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه وی با تاکید بر رشد کمی و کیفی برگزیدگان دانشگاه نسبت به سال های گذشته گفت: در نهایت 12 نفر موفق به کسب رتبه کشوری شدند که 9 نفر آنان دانشجویان و 2 نفر کارمند و یک نفر نیز عضو هیات علمی دانشگاه هستند.

وی کسب این توفیق را مرهون تلاش مدیریت فرهنگی معاونت دانشجویی و مرکز قرآن و عترت برشمرد و با تقدیر از آنان ابراز امیدواری کرد با تداوم برنامه ریزی ها شاهد توفیقات بیشتر دانشگاه در سال های آتی باشیم.

اسماعیلی با تاکید بر این که قرآن باید سرلوحه تمامی کارهای ما باشد گفت: در کنار علم و دانش همواره باید به تدبر در قرآن بپردازیم و سعی کنیم با رهنمودهای قرآنی زندگی پرباری در عرصه های مختلف زندگی فردی، خانوادگی و حرفه ای داشته باشیم.

در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از برگزیدگان و مقام آوران دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در بیست و ششمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت تقدیر به عمل آمد.

برچسب‌ها