سه‌شنبه 6 آذر 1403

زنان روستایی کنش‌گران اصلی عرصه تولید هستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
زنان روستایی کنش‌گران اصلی عرصه تولید هستند

کرج - ایرنا - مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان البرز زنان روستایی را کنش‌گران اصلی عرصه تولید و توسعه دانست که سهم قابل توجهی از تولیدات کشاورزی برعهده این قشر از جامعه است.

مریم اکبری روز پنجشنبه همزمان با روز جهانی زنان روستایی به خبرنگار ایرنا گفت: زنان روستایی به عنوان بخش مهمی از سرمایه انسانی موجود در روستا نقش موثری در توسعه جوامع محلی دارند.

وی اظهار داشت: تولیدات کشاورزی در روستا تاثیر روزافزونی در اقتصاد و تامین امنیت غذایی داشته و سهم قابل توجهی از آن توسط زنان روستایی انجام میشود.

وی به پیام روز جهانی زن روستایی اشاره کرد که در آن آمده «حمایت از زنان روستایی یکی از بهترین راه های بدست آوردن دسترسی پایدار به منابع غذایی و مبارزه با فقر است» و «توانمندسازی و مدیریت تاب آوری زنان روستایی در مقابل کووید 19».

اکبری افزود: زنان روستایی استان البرز همپای مردان در فعالیت های کشاورزی دامپروری و تولیدات زراعی و باغی نقش اساسی دارند که از جمله آنها می توان به تولیدات گلخانه ای، زعفران کاری، پرواربندی گوساله و گوسفند اشاره کرد.

وی یادآور شد: اکنون شاهد ورود بانوان روستایی حوزه پرورش کرم ابریشم و تولید گیاهان دارویی هستیم.

20 تعاونی و صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در البرز فعال است

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به لزوم توانمندسازی زنان روستایی، گفت: به همین منظور 20 تعاونی و صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری در روستاهای این استان فعال هستند.

وی افزود: با توانمندسازی زنان روستایی ظرفیت خوبی برای تولید گیاهان دارویی و فرآوری آن ها، پرورش دام سبک، کشت گیاه زراعی کینوا، کشت زعفران، پرورش قارچ خوراکی، قالی بافی و... ایجاد می شود.

اکبری اظهار داشت: در این میان صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی ایجاد شده اند تا ضمن ایجاد اعتماد به نفس دراین قشر توانمند جامعه، با استفاده از پس انداز اعضای صندوق، زنان روستایی و عشایری کمک اقتصاد خانواده باشند.

وی با اشاره به همکاری این صندوق ها با صندوق کارآفرینی امید، گفت: زنان روستایی و عشایری با عضویت در این صندوق ها با موضوع پس انداز و کار مشارکتی آشنا می شوند.

اکبری به لزوم افزایش تعداد صندوق در اشتهارد به دلیل وجود محرومیت در روستاهای این شهرستان اشاره کرد و افزود: به منظور توسعه اشتغال در این شهرستان قرار است تا پایان سال جاری 6 صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در این روستاهای اشتهارد راه اندازی شود.

وی اضافه کرد: با راه اندازی این صندوق ها طرح های اشتغالزایی متناسب با پتانسیل های شهرستان ها و روستاها برای زنان روستایی ایجاد می شود.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جهاد کشاورزی استان البرز گفت: یکی از طرح های ترویجی در این استان اجرای پروژه الگویی... در شهرستان های مختلف است که مشاور طرح سه سال در کنار زنان روستایی می باشد تا ضمن آموزش موضوع، بازاریابی و بازاررسانی را نیز آموزش دهند.

وی افزود: کار بازاریابی به خصوص در بازارهای مجازی آموزش داده می شود زیرا پس از تولید، پروسه فروش بخصوص برای زنان مشکل بود ولی با بازاریابی شبکه ای و استارت آپی این مشکل تا حدودی رفع شد.

اکبری تصریح کرد: سال گذشته نخستین نشان استاندارد برای محصول سالم گوجه فرنگی مزرعه خانم زهرا سیفی در شهرستان نظرآباد را داشتیم و امسال نیز این طرح ادامه می یابد به علاوه اینکه تولید محصول ذرت شیرین نیز برای دریافت نشان استاندارد پیگیری می شود.

وی گفت: همچنین کار ترویجی برای کشت گیاهان دارویی آویشن و به لیمو در کرج و سیر در طالقان و همچنین ایجاد باغچه های کوچک خانگی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی انجام می شود به طوریکه به ورزان دانشگاه علوم پزشکی در روستاها و تسهیل گران زن روستایی آموزش های لازم را دیده و تغذیه سالم و خانواده سالم را در روستاها پیگیری می کنند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*