زیان سرسام آور اقتصادی با تعویق المپیک / میلیاردهای بر باد رفته؛ از میزبان تا ایران
با تعویق المپیک توکیو، هزینه های میلیاردی که مسئولان ورزشی کشورمان انجام دادند، بدون نتیجه ماند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در تماسی تلفنی با توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک برای تعویق یک ساله بازیهای توکیو به توافق رسید تا این رقابتها رسما یک سال به تعویق افتاده و در تابستان 2021 برگزار شود. تعویق بازیها چالش هایی را از نظر مالی هم برای ژاپن و هم کشورهای شرکت کننده به وجود می آورد که یکی از بزرگترین چالش های ورزش محسوب می شود.
* تعویق المپیک و تاثیر آن روی اقتصاد ژاپن یکی از تاثیرات مهم تعویق المپیک روی وضعیت اقتصادی و صنعت توریست ژاپن خواهد بود. در پایان سال 2019، ژاپن اعلام کرد 12.6 میلیارد دلار برای بازیها هزینه کرده است.
از طرفی اسپانسرهای بزرگ بازیهای توکیو از جمله تویوتا، بریجستون و پاناسونیک هم تحت تاثیر این شرایط قرار می گیرند. توشیرو موتو مدیر اجرایی کمیته برگزاری بازیهای 2020 در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تعویق المپیک چقدر برای ژاپن هزینه ایجاد می کند، اظهار داشت: سیاست اساسی تعویق روز سه شنبه گرفته شد. اینکه ما دقیقا چطور می خواهیم به موفقیت برسیم موضوعی است که بین ما، IOC و توکیو مورد بحث قرار خواهد گرفت. مطمئنم این اتفاق بسیار سخت خواهد بود. علاوه بر این، صنعت توریست ژاپن هم به شدت آسیب می بیند. شیوع ویروس کرونا باعث شد تعداد توریست های این کشور به ویژه از چین و کره جنوبی کاهش یابد. * تکلیف هزینه های انجام شده تیم ها چه می شود؟ تعویق المپیک علاوه بر کشور میزبان، هزینه هایی نیز برای همه شرکت کننده ها از جمله کشور ما داشته و خواهد داشت. ایران نیز همانند کشورهای مختلف برای آماده سازی کاروان هزینه هایی کرده که مشخص نیست با این وضعیت تکلیف چه خواهد بود. ستاد عالی بازیهای المپیک از تیرماه سال 98 تا 99 ماهیانه 5 میلیون تومان برای ورزشکاران و مبلغی هم برای مربیان در نظر گرفته که بخشی از آن به ورزشکاران پرداخت شده اما باید دید با تعویق یک ساله المپیک برنامه ستاد به چه صورت خواهد بود. پیمان فخری رئیس مرکز نظارت بر تیم های در این باره به فارس گفت: وقتی المپیک چنین وضعیتی دارد، جلسات ستاد برگزار میشود تا صحبتهایی انجام شود اما این موضوع اصلا مهم نیست چون در این چند وقت وزارت ورزش و کمیته برای تدارک تیمها کم نگذاشتهاند. فکر نمیکنم در این خصوص مشکلی داشته باشیم. * هزینه های میلیاردی بدون بازده نکته دیگر هزینه هایی است که کمیته ملی المپیک برای خرید البسه، هواپیمایی، اخذ ویزا و... در نظر گرفته است. همه کشورها برای حضور در بازیهای مبالغی را به کشور میزبان پرداخت می کنند که ایران هم مستثنی نبوده، با این شرایط کشور میزبان چه برنامه ای برای هزینه های اخذ شده دارد؟ کمیته ملی المپیک برای آماده سازی تیم ها هم هزینه های زیادی علاوه بر سقف بودجه به برخی رشته های المپیکی داشته که به آنها اختصاص یافته است. حالا با تعویق المپیک، آیا کمیته ملی المپیک این هزینه های گزاف را سال آینده هم خواهد داشت؟ کیکاووس سعیدی در گفت وگو با فارس، اظهار داشت: ما 10 میلیارد تومان برای هزینههای کاروان از جمله اعزام، خرید البسه، هواپیما، هزینه خروج از کشور، اخذ ویزا و... در نظر گرفته بودیم. علاوه بر این در برخی از رشته ها مانند کاراته و ژیمناستیک هزینه هایی برای اعزام تیم های ملی صورت گرفت که با وجود اعزام مسابقات لغو شد، چه کسی پاسخگوی هزینه های صورت گرفته خواهد بود؟ در این شرایط اقتصادی که کشورمان با آن روبه روست، تعویق المپیک هزینه های مالی زیادی را برای ایران متحمل شده است. اعزام های برون مرزی بدون برگزاری مسابقه، اختصاص بودجه ویژه به المپیکی ها، در نظر گرفتن حقوق برای المپین ها و مربیان، پرداخت حقوق به ملی پوشان حاضر در اردو و همین طور مربیان خارجی و... همه میلیاردها تومان خرج برای کمیته، وزارت و فدراسیون ها داشته حالا باید دید برنامه مسئولان ورزش کشور با این شرایط سال آینده چگونه خواهد بود؟
منبع: فارس
انتهای پیام