شنبه 11 مرداد 1404

زیباکلام: انتظارم از پزشکیان بیش از این بود اما باز هم به او نمره قبولی می دهم / در مواجهه با تندروها باید با قاطعیت عمل کند

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
زیباکلام: انتظارم از پزشکیان بیش از این بود اما باز هم به او نمره قبولی می دهم / در مواجهه با تندروها باید با قاطعیت عمل کند

اقتصادنیوز: زیباکلام گفت: دولت آقای پزشکیان موفق به برداشتن چند گام مهم شده است. در حوزه مسائل اجتماعی، تغییراتی نظیر تعلیق قانون حجاب، کاهش فشارهای محدودکننده فضای مجازی و عقب‌نشینی از تصویب برخی لوایح محدودکننده که تهدیدی برای آزادی‌ها بودند، از جمله اقدامات مثبت به شمار می‌روند.

به گزارش اقتصادنیوز، صادق زیباکلام استاد سابق دانشگاه تهران به روزنامه ایران گفت:

دوران ریاست جمهوری آقای پزشکیان همراه با شرایط بسیار سخت و بحرانی بود. هنوز ایشان به طور کامل در پاستور مستقر نشده بودند که ترور شهید هنیه رخ داد و از آن زمان به بعد بحران‌های متعدد داخلی و منطقه‌ای فشار زیادی به دولت وارد کرد.

جنگ خرداد ماه که پس لرزه‌های آن همچنان ادامه دارد، مشکلات کم آبی، کمبود گاز، بنزین و برق و فشارهای بین‌المللی پس از روی کار آمدن دولت ترامپ نمونه‌هایی از شرایط دشوار کشور در این دوره به شمار می‌روند.

علاوه بر این، جریان تندرو از روز اول با انتخاب آقای پزشکیان مخالف بود و از همان ابتدا با موضع گیری‌های تضعیف کننده، مانع عملکرد دولت شده است. این مخالفت‌ها و فشارها را نباید دست کم گرفت، چرا که تأثیر جدی بر پیشبرد اهداف دولت داشته‌اند.

با وجود این، در کنار همه این مشکلات، دولت آقای پزشکیان موفق به برداشتن چند گام مهم شده است. در حوزه مسائل اجتماعی، تغییراتی نظیر تعلیق قانون حجاب، کاهش فشارهای محدودکننده فضای مجازی و عقب‌نشینی از تصویب برخی لوایح محدودکننده که تهدیدی برای آزادی‌ها بودند، از جمله اقدامات مثبت به شمار می‌روند.

همچنین در عرصه انتصابات نیز شاهد حضور مدیران معتدل و میانه رو در استانداری‌ها، دانشگاه‌ها و وزارت ارشاد بوده‌ایم که تحولات مثبتی در فضای فرهنگی و آموزشی ایجاد کرده‌اند. به عنوان نمونه، وضعیت دانشگاه تهران بهبود محسوسی داشته و فضای تقریباً بسته تا حد زیادی جای خود را به باز بودن فضای سیاسی و فکری داده است.

با این حال، به عقیده بسیاری، انتظارات بیشتری از آقای پزشکیان وجود داشت؛ بویژه در زمینه حمایت محکم‌تر و قاطع‌تر از آزادی‌ها، دفاع از دموکراسی، آزادی زندانیان سیاسی و فراهم کردن زمینه بازگشت و حضور ایرانیان خارج از کشور که می‌توانست وضعیت داخلی را بهبود بخشد. در مقابل فشارهای تندروها، ایشان باید محکم‌تر و با جسارت بیشتری می‌ایستاد، اما در بسیاری از مواقع شاهد مماشات بوده‌ایم.

در نهایت، با در نظر گرفتن همه مشکلات طبیعی مانند خشکسالی، کم آبی، مشکلات انرژی و دشواری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، همچنین موانع سیاسی داخلی، می‌توان گفت عملکرد دولت پزشکیان قابل قبول است و نمره قبولی می‌گیرد. البته جای کار، خصوصاً در بخش مواجهه با تندروها و تقویت فضای سیاسی بازتر وجود دارد و امید می‌رود که ایشان در آینده بتواند با قاطعیت بیشتر نقش مؤثرتری ایفا کند.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید