پنج‌شنبه 8 آذر 1403

زیر ساخت های گردشگری لنگ می‌زند

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
زیر ساخت های گردشگری لنگ می‌زند

زیرساخت‌های گردشگری نیازمند همکاری 18 دستگاه دولتی است که هنوز برای جذب گردشگر داخلی و خارجی کار به خصوصی انجام نشده است. و زیرساخت های مورد نیاز برای تسهیل در سفر وجود ندارد.

پس از گذشت دو سال به نظر می رسد، دوباره سفر های استانی از سر گرفته شده و مردم از اقصی نقاط ایران راهی سفر های استانی می شوند البته شرایط نا به سامان اقتصادی را نمی توان در به وجود آمده را نادیده گرفت. چرا که بسیاری از مردم سفر های استانی برایشان امری دشوار شده چه برسد به سفر به کشوری دیگر. با وجود افزایش سفر ها امار و ارقام رشد چندانی را برای توسعه گردشگری نشان نمیدهند به طوری که تنها 60 درصد سفر‌ها به قبل از کرونا بازنگشته‌ایم. با این حال با ترافیک هایی بسیاری که در زمان تعطیلات به سمت شهرها انجام می‌گیرد مشخص است در 2 سال اخیر هیچ کوششی برای بهبود زیرساخت‌های جاده‌ای و جذب گردشگر انجام نشده به همین دلیل راه بسیار طولانی در پیش است. در ادامه با گسترش نیوز همراه باشید.

لغو تمامی محدودیت‌های کرونایی در ترکیه

حرمت الله رفیعی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: در زمان شیوع کرونا، گردشگری بهترین گزینه برای جذب سرمایه در کشورها است. همانطور که پیش از این گفته شده گردشگری عامل شیوع کرونا نبود، بلکه عامل کنترل کرونا بوده است؛ زیرا تمام جوانب در اماکنی که گردشگر در چارچوب گردشگری حضور پیدا کرده است، رعایت شده است. در هیچ یک از اماکن گردشگری در دو سال اخیر شاهد مرگ و میر چشم‌گیری نبودیم.

وی در پاسخ به این سوال که با لغو محدودیت‌های کرونایی کشور ترکیه، چه میزان به گردشگری این کشور افزوده می‌شود؛ خاطر نشان کرد: مرزهای هوایی در ترکیه حتی در زمان کرونا هم باز بوده است و تنها برخی محدودیت هایی وجود داشت که از چند روز گذشته تمامی آنها برداشته شده است. حتی تا هفته گذشته که محدودیت‌ها اعمال بود شاهد ورود و خروج گردشگران ایرانی به این کشور بودیم.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران، ادامه داد: ترکیه با این روند از طریق گردشگر، جذب سرمایه برای خود را انجام می‌دهد، ولی کشور ما سعی می‌کند این حلقه‌ها را تنگ تر کند.

راه‌های نرفته صنعت گردشگری

رفیعی بیان کرد: کشور ما باید برخی تسهیلات برای گردشگران لحاظ کند و صنعت گردشگری را باور داشته باشیم، تا از مجموعه صنعت گردشگری استفاده بهینه انجام داده شود. در اجلاس اکو که کشوران همسایه حضور داشتند پیشنهادی مبنی بر اینکه هرچه سریعتر باید تدابیری اندیشیده شود داده شد، تا کشورهای عضو اکو که جمعیتی حدود 200 میلیون نفر گردشگر را در دل خود جای داده است از هم بهره‌مند شوند. مانند بسیاری از کشورهای دنیا که این اتفاق در حال انجام است. به طور مثال فرانسه که از لحاظ کمیت بیشترین جمعیت را جذب می‌کند، گردشگران آن عموما از کشورهای همسایه خود است.

سفرهای داخلی از سرگرفته شد

وی ادامه داد: اتفاق خوبی که برای کشور ما در ایام نوروز و تعطیلات عید فطر رخ داد، این بود که حتی شهرهای کوچک کشورمان هم دارای مسافر بودند. خوشبختانه گردشگران ایرانی به انجام سفرهای داخلی پرداخته‌اند، اما متاسفانه نبود زیرساخت ها و کوتاهی هایی که انجام شد به نظر می‌رسد نتوانستیم این گردشگران را حفظ کنیم. آمار گردشگری کشور هنوز به قبل از کرونا برنگشته است، با این حال زیرساخت‌ها نه تنها بهتر نشده بلکه در بعضی استان‌ها افول هم کرده است. انتظار می‌رفت در این دو سال زیرساخت‌های جاده‌ای کشور به سطح خوب و عالی برسد ولی متاسفانه این اتفاق محقق نشد و شاهد ترافیک‌های شدید جاده‌ای در زمان پیک سفر هستیم. گردشگری داخلی ما باید رونق بگیرد، استان‌های کشور باید امکاناتی را فراهم کنند تا گردشگر جذب کنند.

ترکیه در پی جذب بیشتر گردشگران ایرانی

رفیعی تصریح کرد: هفته گذشته یکی از استان‌های حاشیه‌ای جنوب شرقی ترکیه از مسئولان کشور ما دعوت کرد و وعده داد که هر امکاناتی را از لحاظ تخفیف در هتل‌ها و اماکن گردشگری لحاظ می‌کند، تا گردشگران ایرانی به این شهر سفر کنند. اگرچه داشته‌های طبیعی و گردشگری کشور ما بسیار بیشتر از کشورهای اطراف است، اما متاسفانه ما از پالتسیل های موجود استفاده نمی‌کنیم. مساله ای که موجب نگرانی ما شده است؛ مساله خروج ارز و عدم بازگشت آن به کشور است.

سفر داخلی هم نرخ سفرهای خارجی

بلیط لحظه آخری بلیط محبوب مسافرت های پیش بینی نشده که قیمت مناسب تری نسبت به بلیط های معمولی داشتند. اما یکسالی می‌شود که از ارزانی بلیط ها خبری نیست در رابطه با این موضوع رفیعی می‌گوید: یکی از مقاصد گردشگری کشور شهر کیش است که بیشترین حجم مسافر را دارد. نرخ بلیط به این شهر مناسب‌تر از شهرهای دیگر است؛ بعضی از شهرها در ایام پیک، نرخ یک سمت آن فقط به چند میلیون تومان می‌رسد، البته این کار قانونی نبود و با تذکر جدی سازمان هواپیمایی کشوری باعث شد قیمت‌ها به نرخ مصوب برسد. اما درمورد قیمت ها باید یک نظارت جدی صورت بگیرد تا گردشگران از سفر داخلی دست نکشند؛ زیرا بعضی اوقات نرخ یک مسیر داخلی به میزان یک سفر خارجی است، در این صورت ترجیح می‌دهند با همان قیمت به جای سفر در مرز و بوم خود به کشور دیگری سفر کنند که این مساله باعث افت شدید گردشگران داخلی می شود.

رفیعی در پایان گفت: امکاناتی باید در شهر‌های مرزی ما شکل بگیرد که اگر گردشگران برای خرید می‌خواهند سفر کنند، سفر آنها در کشور خودمان باشد. همه باید دست به‌دست دهند تا از این فرصت استفاده کنند و با بررسی نقاط ضعف موجود به افزایش آمار گردشگری کمک کنند.

زیر ساخت های گردشگری لنگ می‌زند 2