دوشنبه 16 مهر 1403

ساختمان‌های ناایمن سمنان در پیچ و خم بررسی‌های اداری / اولویت مقاوم‌سازی ساختمانی مسکونی ناایمن

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ساختمان‌های ناایمن سمنان در پیچ و خم بررسی‌های اداری / اولویت مقاوم‌سازی ساختمانی مسکونی ناایمن

وجود ساختمان های دارای ایرادات سازه ای و نا ایمن که مردم در آنها ساکن هستند و زمان بر بودن شناسایی و ثبت اطلاعات سازه های نا ایمن و نیازمند به مقاوم سازی، تعیین تکلیف این ساختمان ها عظم جدی تر مسئولین استانی را طلب می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، 2 خرداد 1401 بود که برج های دوقلوی متروپل پیش از آن که به بهره برداری کامل رسیده باشد دچار شکست سازه ای شده و بخش بزرگی از این ساختمان عظیم فرو ریخت. فروریختن متروپل منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی انسان شد. این مسئله باعث شد تا بررسی و تعیین تکلیف ساختمان های ناایمن در دستور کار دستگاه‌های اجرایی در کشور قرار گیرد.

29 خرداد سال جاری استاندار سمنان اداره کل پدافند غیرعامل استان را مکلف به شناسایی و بررسی ساختمان های ناایمن در استان سمنان کرد. پس از آن کمیته ای متشکل از چندین دستگاه از جمله شهرداری ها، فرمانداری ها، مسکن و شهرسازی سازمان مدیریت و دفتر مدیریت بحران استان تحت نظارت دفتر فنی معاونت فنی و عمرانی استانداری سمنان جهت شناسایی و تعیین تکلیف ساختمان های ناایمن تشکیل شد.

شناسایی ساختمان های نا ایمن بر عهده شهرداری است

اکرم ذوالفقاری مدیر شهرسازی شهرداری سمنان در گفتگو با مرآت، با اشاره به تشکیل کمیته‌هایی پیرامون ساختمان های ناایمن عنوان کرد: هنوز دستورالعمل و چک لیستی که ناایمن بودن ساختمان به وسیله آن بررسی شود به شهرداری سمنان ابلاغ نشده است.

مدیر شهرسازی شهرداری سمنان با بیان این که مسئولیت شناسایی ساختمان های ناایمن بر عهده شهرداری است، ابراز داشت: پس از این مرحله اطلاعات به دست آمده در کمیته ای تخصصی متشکل است مدیریت بحران استانداری، شهرداری، مسکن و شهرسازی و سازمان مدیریت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

ذوالفقاری با اشاره به تشکیل جلساتی در خصوص بررسی وضعیت برخی ساختمان های مسکن مهر سمنان که دچار خیزش و اشکالات سازه ای شده است، اذعان داشت: با توجه به اسکان مردم در این ساختمان ها و در اولویت بودن سلامت ساکنین چنین ساختمانهایی، جلسات برگزار شده کمیته تخصصی، تاکنون به بررسی راهکارهای مقاوم سازی این ساختمان ها پرداخته است.

چندین جلسه برای بررسی ساختمان های نیازمند مقاوم سازی برگزار شده است

کمال طاهریان مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان در گفتگو با مرآت، اظهار کرد: در ابتدای امر دستورالعمل ابلاغی وزیر کشور در جلسه مدیریت بحران استان سمنان مطرح و مسئولیت پیگیری موضوع از سوی معاون عمرانی استاندار و جانشین ستاد بحران استان برعهده دفتر مدیریت بحران واگذار شد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به اقدامات و مکاتبات صورت گرفته با فرمانداری‌ها و شهرداری های سطح استان و سازمان مسکن و شهرسازی در خصوص دستورالعمل ها و اولویت های مشخص شده در این مسئله، خاطرنشان کرد: با توجه به لزوم بارگذاری اطلاعات ساختمان های ناایمن در سامانه کشوری منتاک و با عنایت به این موضوع که این سامانه در استان سمنان به لحاظ کاربری در اختیار دفتر فنی استانداری سمنان قرار دارد، پیگیری موارد در خصوص ساختمان های ناایمن برعهده دفتر فنی معاونت عمرانی استانداری قرار گرفت.

وی با اشاره به برگزاری بیش از 3 جلسه در خصوص این موضوع، یادآور شد: در این جلسات مسائل دارای اولویت و لزوم مقاوم سازی و ایمن کردن ساختمان هایی که مقاوم سازی آن ها دارای فوریت و ضرورت است، مطرح شده است.

مقاوم سازی ساختمان های مسکونی در اولویت مسئولین استان است

رضا امینی آهی دشتی دستیار ستادی و نماینده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در کارگروه پایش ساختمان های ناایمن در گفتگو با مرآت، با اشاره به این که از دید فنی، قطعاً ساختمان های ناایمن در سطح استان وجود دارد؛ خاطرنشان کرد: بسته به کاربری هر ساختمان، سازه ای که با وقوع زلزله با شدت 6 تا 7 ریشتر از خود مقاومت نشان داده و به اصطلاح سقف ساختمان فرو نریزد؛ از منظر فنی ساختمان ایمن محسوب می‌شود. البته ساختمان هایی که کاربری آنان مانند بیمارستان است باید از ایمنی و مقاومت بالاتری برخوردار بوده و هیچ تخریبی در طی چنین زلزله هایی در آن پدید نیاید.

دستیار ستادی و نماینده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در کارگروه پایش ساختمان های ناایمن با بیان این که شناسایی ساختمان های ناایمن بر اساس یک سری شاخص ها و دستورالعمل های کارشناسی شده و مدون انجام می‌شود؛ اذعان داشت: بر اساس امتیازاتی که ساختمان با توجه به شاخص‌های مذکور دریافت می کند، در دسته ساختمان های ایمن نیازمند مقاوم سازی یا نا ایمن طبقه‌بندی می‌شود لذا شناسایی ساختمان‌های ناایمن و نیازمند مقاوم سازی امری زمان‌بر است.

وی افزود: ساختمان های بلند نیمه کاره در شهر باید مجدداً توسط نظام مهندسی و شهرداری بررسی شده و رفتار سازه بر اساس تغییرات آیین نامه های نظام مهندسی رسد شود تا مشخص شود مقاومت سازه در چه سطحی است. البته اخیراً تغییراتی در سازه نیمه‌کاره واقع در میدان امام رضا (ع) صورت گرفته و دیواره های سازه مقاوم سازی شده است.

امینی با اشاره به لزوم بررسی و تعیین تکلیف ساختمان های ناایمن که افراد در آنها ساکن هستند، عنوان کرد: مقاوم سازی این دست از ساختمان ها در اولویت بررسی و تعیین تکلیف جلسات کمیته های تخصصی بررسی ساختمان های ناایمن سطح استان قرار دارد.

به نظر می رسد از طرفی با توجه به وجود ساختمان های دارای ایرادات سازه ای و ناایمن که مردم در آنها ساکن هستند و از سوی دیگر زمان بر بودن شناسایی و ثبت اطلاعات سازه های نا ایمن و نیازمند به مقاوم سازی این امر نیازمند رسیدگی جدی و فوری تر دستگاه های اجرایی سطح استان تحت نظارت معاونت عمرانی استانداری است.

انتهای پیام /

ساختمان‌های ناایمن سمنان در پیچ و خم بررسی‌های اداری / اولویت مقاوم‌سازی ساختمانی مسکونی ناایمن 2
ساختمان‌های ناایمن سمنان در پیچ و خم بررسی‌های اداری / اولویت مقاوم‌سازی ساختمانی مسکونی ناایمن 3
ساختمان‌های ناایمن سمنان در پیچ و خم بررسی‌های اداری / اولویت مقاوم‌سازی ساختمانی مسکونی ناایمن 4