دوشنبه 5 آذر 1403

سازوکار مجلس برای اجرای راهبردهای کلان شورای عالی فضای مجازی در داده و اطلاعات ملی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
سازوکار مجلس برای اجرای راهبردهای کلان شورای عالی فضای مجازی در داده و اطلاعات ملی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور اجرای سیاست‌ها و راهبردهای کلان شورای عالی فضای مجازی در داده و اطلاعات ملی کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیکی را به کمیسیون داده‌ها و اطلاعات ملی ارتقا دادند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد طرح مدیریت یکپارچه داده ها و اطلاعات ملی را بررسی کرده و مواد 1، 2 و 3 این طرح را به تصویب رساندند.

بر اساس ماده 1 این طرح؛ اصطلاحات بکار رفته در این قانون به شرح زیر است:

الف) دستگاه‌ها و نهادهای مشمول این قانون: عبارت است از دستگاه ها و نهادهای موضوع ماده (1) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مصوب 10/11/1395، ماده (5) قانون خدمات کشوری مصوب8/7/1386 و ماده (29) قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی مصوب 14/ 12/ 1395 و بند (د) ماده (1) قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب 31/ 5/ 1388، ماده (1) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب 7/ 6/ 1372 با اصلاحات و الحاقات بعدی و ماده (1) قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مصوب 5/ 9/ 1384 بر اساس تبصره این جزء؛ نهادهای تحت امر مقام معظم رهبری منوط به اذن معظم له می باشد.

ب) ارائه دهندگان خدمات ذیل تنظیم‌گران بخشی: آن دسته از ارائه دهندگان خدمات که به موجب قوانین و مقررات مربوط به صدور پروانه های کاربری (اپراتوری) و یا قوانین و مقررات مربوط به اصناف، اتحادیه ها یا شوراهای صادرکننده انواع موافقتنامه اصولی، تاسیس شده یا می شوند و فعالیت می کنند.

پ) پایگاه داده و اطلاعات‌پایه: کلیه پایگاه‌های داده و اطلاعاتی که در ایجاد و ارائه خدمات الکترونیکی و هوشمند و اجرای فرآیندهای الکترونیکی نقش پایه‌ای داشته و ارائه این خدمات و اجرای فرآیندهای الکترونیکی وابسته به یکی یا ترکیبی از اطلاعات و داده این پایگاه‌های پایه است.

ت) داده و اطلاعات ملی: داده و اطلاعات دستگاه‌ها و نهادهای مشمول این قانون و یا هر داده و اطلاعات که به موجب قوانین و مقررات در اختیار دستگاه‌ها و نهادهای مشمول این قانون قرار دارند، داده و اطلاعات ملی نامیده می شود.

بر اساس ماده 2 این طرح؛ سیاست‌گذاری و تصویب راهبردهای کلان نظام تولید، نگهداری، پردازش، دسترسی، یکپارچه‌سازی، تبادل و امنیت داده و اطلاعات ملی باهدف افزایش قدرت حکمرانی، ساماندهی و انسجام‌بخشی به‌نظام تبادل داده و اطلاعات، گسترش تبادل اطلاعات میان دستگاه‌ها و نهادهای مشمول این قانون و تسهیل دسترسی به اطلاعات‌پایه برای کسب‌وکارهای بخش خصوصی بر عهده شورای عالی فضای مجازی است.

بر اساس ماده 3 این طرح؛ به‌منظور اجرای سیاست‌ها و راهبردهای کلان شورای عالی فضای مجازی در داده و اطلاعات ملی و نظارت و مدیریت بر نحوه نگهداری، پردازش، دسترسی، یکپارچه‌سازی، امنیت و به‌ویژه تبادل و به اشتراک‌گذاری داده و اطلاعات ملی "کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیکی" مصوب شورای عالی فضای مجازی به «کمیسیون داده‌ها و اطلاعات ملی» که به اختصار کمیسیون دوام نامگذاری می شود ارتقا می یابد.

بر اساس تبصره 1 این جزء؛ ترکیب اعضا و نحوه اداره کمیسیون دوام به تصویب شورای عالی فضای مجازی می رسد.

بر اساس تبصره 2 این جزء؛ کمیسیون دوام مکلف است گزارش های عملکرد دستگاهها و نهادهای مشمول این قانون را هر سه ماه یک بار به مجلس شورای اسلامی و شورای عالی فضای مجازی ارائه نماید.

انتهای پیام