ستاد بحران قم: دیدوبازدید عید غدیر مجازی باشد
قم - ایرنا - ستاد پیشگیری؛ هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم با توجه بهقرار گرفتن مجدد استان در وضعیت قرمز کرونایی و افزایش بستری بیماران در مراکز درمانی، در اطلاعیه ای خواستار تشدید رعایت فاصله اجتماعی از جمله مجازی شدن دیدو بازدیدهای عید غدیر شد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی قم، در این اطلاعیه آمده است: مردم تا حد امکان در خانه بمانند و در صورت ضرورت برای حضور در جامعه از ماسک استفاده نموده و فاصلهگذاری اجتماعی حداقل 1/5 متر را رعایت نمایند.
اطلاعیه افزوده است: از صاحبان تمامی مشاغل و اصناف تقاضا دارد در رعایت پروتکلهای بهداشتی حداکثر کوشش را به عملآورند و رعایت پروتکلهای بهداشتی را در محل کسبوکار خود جدی بگیرند تا مجبور به تعطیلی آنها نشویم.
اطلاعیه حاکی است: با فرارسیدن عید بزرگ غدیر خدمت تمامی دلدادگان علوی و سادات بزرگوار تقاضا دارد برای حفظ سلامتی آحاد جامعه از مراسم دیدوبازدید در روز عید غدیر خم پرهیز و با استفاده از شبکههای مجازی و غیر حضور این عید بزرگ را جشن گرفته و سنت حسنه را بهصورت مجازی بجایی آورند.
در ادامه بیانشده است: مردم از شرکت در مراسم عروسی؛ عزاداری؛ ترحیم و تشیع جنازه پرهیز نمایند و در صورت لزوم بهگونهای برنامهریزی نمایند که در شرایط وضعیت قرمز تعداد افراد شرکتکننده بیشتر از 10 نفر نبوده و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمایند.
ستاد پیشگیری؛ هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم افزوده است: در این شرایط حساس بار دیگر از هم استانیهای ولایت مدار و عزیز تقاضا دارد همچون دوره قبل که با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی تعداد بستریها کاهش یافت و حتی استان در مرز وضعیت سفید قرار گرفت تمامی تلاش و کوشش خود را بکار گیرند تا در این مرحله نیز بتوانیم همچون موج اول بیماری را کنترل و تعداد مبتلایان را کاهش دهیم.
در پایان اطلاعیه آمده است: مدیران و کارکنان ادارات موظفند رعایت پروتکلهای بهداشتی را صددرصدی رعایت نموده و بهگونهای برنامهریزی نمایند که اربابان رجوع تا حد ممکن برای انجام کارهای اداری به ادارات مراجعه ننموده از طریق تلفن و یا بستر شبکه دولت اقدام نمایند. در صورت لزوم به مراجعه تلاش نماینده چه سریعتر نسبت به پاسخگویی اقدام نمایند تا معطلی و حضور اربابان رجوع به حداقل برسد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قم دیروز سه شنبه در گفتوگویی اعلام کرده بود: متاسفانه بعد از آنکه پیک دوم ویروس کرونا در قم مشاهده شد، از روز 14 مردادماه وضعیت استان قم به رنگ قرمز تبدیل شده و شاهد گسترش این ویروس در بین همشهریان هستیم.
به گفته محمدرضا قدیر، عدم استفاده از ماسک، حضور در تجمعات و برگزاری آیینها و همچنین جدی نگرفتن بیماری توسط برخی از مردم موجب بازگشت وضعیت قرمز در قم شده است.
وی افزود: قم مجدد وارد منطقه قرمز شد و ویروس روز به روز در حال گسترش و جهش است
به گفته وی، تعداد بستری بیماران مبتلا به کرونا در حال افزایش است، دو ماه پیش بستری افراد مبتلا به کرونا 70 نفر بود که امروز به بیش از 350 نفر رسیده است.
قدیر اضافه کرده بود: آمار فوت افراد هم در حال گسترش است و روز گذشته (دوشنبه) 7 نفر از افرادی که کرونا مثبت بودند جان خود را از دست دادند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم هشدار داد که قدرت سرایت ویروس 5 تا 9 برابر شده است و باید ماسک و فاصله گذاری در اولویت باشد و تمامی قوانین ستاد ملی کرونا اجرایی شود.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (24 آذر 98) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*