سخنگوی قوهقضاییه: حکم محاربه شامل استفاده از سلاح سرد و گرم و به قصد جان، مال، ناموس و حتی ارعاب و ناامنی است
ستایشی گفت: قانون برای همه یکسان است و همه باید مقید به قانون باشیم و تبعیت از قانون برای آحاد جامعه فصلالخطاب است.
به گزارش خبرآنلاین، سخنگوی قوه قضاییه در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت که حکم محاربه شامل استفاده از سلاح سرد و گرم و به قصد جان، مال، ناموس و حتی ارعاب و ناامنی ست.
مسعود ستایشی شنبه شب اظهارداشت: قانون برای همه یکسان است و همه باید مقید به قانون باشیم و تبعیت از قانون برای آحاد جامعه فصلالخطاب است.
وی درباره حکم اعدام محسن شکاری افزود: این فرد به همراه یکی از دوستان خود با هدف شرکت در اغتشاشات از یک نقطه جغرافیایی شهر تهران به نقطه دیگری که اغتشاشات وجود داشته، عزیمت میکند و در ساعت هشت شب خیابانی را زیر پل ستارخان مسدود و با انسداد و قطع مسیر، ترافیک شدید ایجاد میکند و سر و صدا تشدید میشود.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: این فرد به ماموران در موقعیت علیرغم توجه و تذکر آنان با سلاح سرد حملهور میشود و یکی از مأموران انتظامی را مورد تعرض قرار میدهد و مجروح میکند و شرایط بسیار نامناسبی را در آن محل ایجاد میکند و باعث تشدید اغتشاشات میشود.
ستایشی اظهار داشت: بعد از متواری شدن همراه او، متعاقبا وی نیز از موقعیت فرار میکند و پس از دستگیری، اقدامات قضایی برای او آغاز میشود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: ابتدا بیدرنگ از سوی قاضی کشیک مستقر، تحقیقات اولیه و نیز اقدامات اولیه توسط بازپرس انجام میشود و اقدامات اولیه در پرونده حاکی از اعترافات صریح متهم نسبت به اقداماتش است و او همه شرایط را تشریح میکند.
وی افزود: در نهایت بعد از تحقیقات مقدماتی، قرار تأمین بازداشت موقت صادر میشود و برای اقدامات بعدی به زندان دلالت داده میشود و پس از مدت قابل قبولی که دلالت بر فرآیندهای رسیدگی و متضمن سرعت است، با قرار جلب دادرسی و صدور کیفرخواست از سوی دادسرا و دادستان به دادگاه صالح میرود و به اعتبار اینکه اتهامات وی متعدد بوده، دادگاه انقلاب براساس کیفرخواست صادره و به تجویز قانون، براساس صلاحیتهای که قاضی رسیدگی کننده داشته است، پرونده در دادگاه مورد رسیدگی قرار میگیرد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در مرحله اول رسیدگی به پرونده متضمن حضور وکیل تسخیری وی بوده است و این فرد تقاضای تعیین وکیل کرده بود که با وجود اینکه دادگاه وقت رسیدگی را تجدید میکند، متعاقباً چون اقداماتش را انجام نمیدهد همان وکیل تسخیری را میپذیرد و به فرایند دفاع ادامه میدهد و تا آخرین مرحله از رسیدگی در مراحل مختلف دارای وکیل و حق دفاع بر ایشان مترتب بوده است.
ستایشی اظهار داشت: ایشان در جلسه دادرسی حضور داشته و نکات را در مراحل مختلف تبیین کرده و گفته که اقدامات وی و قصدش چه بوده و با استفاده از سلاح سرد و مجروح کردن حافظان امنیت و ایجاد رعب و وحشت مردم موجبات شرایط را فراهم آورده و براساس موازین قانونی اعمال ایشان از مصادیق محاربه تشخیص داده شده است.
وی افزود: پس از صدور رأی و محکومیت وی به اعدام با فرجام خواهی در دیوان عالی کشور پس از گذشت مدت لازم و بررسیهای لازم و تحقیق در نکات جامعدر پرونده، رأی او به موجب مقررات تایید میشود و به اجرا درمیآید.
بیشتر بخوانید:
-
چرا در پروندههای ترور سعید حجاریان، سلاح کشیدن مداح معروف، اسیدپاشی اصفهان، قتلهای محفلی کرمان و... حکم محاربه صادر نشد؟
-
ایازی، عضو ارشد مجمع محققین حوزه علمیه: نمیشود، هرکسی در خیابان هرکاری انجام داد؛ اسم آن را محاربه بگذارند / خود اعدامکردن به اینشکل، نوعی «اخافه» است
-
ساکت، مستشار پیشین دیوان عالی کشور: حکم محاربه محسن شکاری، تند و غیرقابل قبول است / صدور حکم با این عجله و شتاب، قابل فهم نیست
-
آیتالله مقتدایی، رئیس پیشین دیوان عالی: درگیری یک نفر با یک نفر حکم محارب ندارد / همه افرادی که حکم محارب دارند، حکم اعدام ندارند
-
عضو دفتر استفتائات بیت امام: حکم ترساندن مردم و بستن خیابان، «اعدام» نیست / احکام محاربه، سیاسی نباشد / حوزه های علمیه این احکام را بررسی کنند
-
فاتح: احکام اعدام، تخریب چهره ایران و ایرانی در دنیاست / این احکام، دمیدن بر تنور تنفر و ناشکیبایی اگر نیست، پس چیست؟