یک‌شنبه 4 آذر 1403

سربازان خط مقدم جبهه سلامتی درگیر ویروس بی حمایتی هستند / اجرای نامناسب طرح تعرفه گذاری پرستاران

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سربازان خط مقدم جبهه سلامتی درگیر ویروس بی حمایتی هستند / اجرای نامناسب طرح تعرفه گذاری پرستاران

پرستاران این فرشتگان سفید پوش از عدم توجه مسئولان به مشکلات پرستاران گلایه دارند و می گویند طرح تعرفه گذاری پرستاران به درستی اجرا نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، امروز پنجم جمادی‌الاول سالروز ولادت با سعادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها است. سالروز میلاد مبارک شیرزنی که به واسطه نقش بی بدیلش در پرستاری از امام سجاد (ع) و بازماندگان حادثه غمناک کربلا، روز «پرستار» نام گرفت.

آری حضرت زینب (س) بزرگ پرستار همیشه تاریخ است و امروز هم پرستاران در جامعه بزرگ و اسلامی ما فرشتگان سفیدپوشی هستند که به تاسی از این بانوی بزرگوار، گام در راه خدمت بی‌منت به بیماران و دردمندان نهاده اند.

لیلا مدبر متولد 1361، سرپرستار بخش اطفال بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند از ورودش به عرصه پرستاری می گوید: با علاقه فراوان وارد عرصه پرستاری شدم به طوری که در انتخاب رشته کنکور سراسری از 100 نوع انتخاب من 60 انتخابم پرستاری بود.

وی ادامه می دهد: پس از فارغ التحصیلی، سال‌ها مربی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و آزاد اسلامی بودم و سال 93 به عنوان پرستار در سربیشه استخدام شدم تا زمان کرونا در سربیشه خدمت کردم و پس از فراگیری کرونا به بخش مراقبت های ویژه اطفال بیرجند منتقل شدم.

این پرستار بیرجندی افزود: دو سال در بخش کرونا بودم و پس از موج‌های مختلف کرونا که بخش کرونا خلوت شد در بخش مراقبت های ویژه نوزادان به خدمت پرداختم. پس از اتمام موج ششم کرونا به بخش اطفال رفتم.

علاقه شرط اصلی کار پرستاری است

او که از ابتدای سال جاری به عنوان سرپرستار بخش اطفال فعالیت می کند، می‌گوید: اگر پرستار به حرفه اش علاقه نداشته باشد، حتی یک ساعت هم نمی‌تواند در بیمارستان دوام بیاورد. او که از شغلش رضایت دارد، علاقه را شرط اصلی می‌داند و می‌گوید: زمان خدمت در بخش کرونا به قدری لباس‌های حفاظت فردی اذیت کننده بود که در یک شیفت کاری و شیفت‌های شب که خیلی خسته کننده بود حتی یک لیوان آب نمی توانستیم بخوریم. صورتمان زخم شده بود اما مجبور بودیم همان طور سخت ادامه بدهیم.

گریه های بی امان از سختی کار پرستاری

مدبر ادامه می دهد: بیماران بخش کرونا بسیار بدحال و پرکار بودند و به قدری به ما سخت می گذشت که پس از اتمام شیفتم در خیابان بلندبلند گریه می‌کردم.

وی به شیفت‌های خسته کننده بخش مراقبت‌های ویژه کرونا اشاره کرد و گفت: آن زمان همه مسئولان و مردم بسیار پرتوقع از کادر درمان بودند و این کار ما را سخت تر می کرد.

مدبر که صاحب دو فرزند است، از لحظه هایی سخن می گوید که هم پرستار و هم خانواده بیماران بوده است و ادامه می دهد: در بخش کرونا بیماران همراهی نداشتند مجبور بودیم بیماران را بلند کنیم گاهی از خوردن دارو اجتناب می کردند و بر صورتمان تف می کردند. اما بعد از خوب شدن حالشان خیلی برایمان دعا می کردند.

اثر دعای خیر بیماران بر زندگی پرستاران

وی که دعای خیر بیماران را بهترین پاداش از دوران پرستاری اش می داند، گفت: هر آنچه تاکنون در زندگی به آن رسیده ام در پی دعاهای خیری بوده است که در حقم شده است.

وی به یکی از خاطرات خود از دوران پرستاری اش اشاره می کند و می گوید: یک شب اول شیفت از فشار کاری به سوپروایزر گلایه داشتم؛ ساعت سه نصف شب که همه بیماران خواب و بخش آرام بود سوپروایزر وارد بخش شد و از من پرسید در این لحظه ها انسان حضور خدا را حس کن و بهترین موقع است که با خدا صحبت کنی.

حضور خدا در کنار فرشتگان بی ادعای زمینی

وی با گریه ادامه می دهد: من واقعا آن شب عمیقا حضور خدا را در کنار خودم حس کردم.

وی که سرپرستار بخش اطفال است دلش خیلی شور بچه های بیمار را می زند و می گوید: زمانی که رگ گیری می کنیم و داروهای بچه ها را می دهیم از ته قلبم می خواهم خداوند به همه بچه های سرزمینم سلامتی بدهد. ما پرستاران هم فرزند داریم و حال مادران را درک می کنیم.

وی که صاحب دو فرزند است از همراهی همسرش در کارهای خانه می گوید: به لطف خداوند همسرم و خانواده شرایط من و اینکه شب های شیفت هستم در خانه حضور ندارم را درک می کنند و این خیلی کمک کننده است.

پرستار مادر بیمارم هستم

مدبر این روزها تنها پرستاران بیماران بیمارستان نیست بلکه مادر مریضی دارد و کار پرستاری از مادرش را نیز برعهده دارد از این رو هم خودش همراه بیمار است و هم پرستار مادر بیمارش.

وی با بیان اینکه تنها علاقه به پرستاری است که می تواند یک انسان را علی رغم سختی های کاری اش به شغلش علاقه مند کند و او را در این راه نگه دارد، گفت: علی رغم اینکه پدر و مدرم فرهنگی هستند اما من با علاقه فراوان پرستاری را انتخاب کردم.

این پرستار بیرجند با اشاره به اینکه پرستاری یک شغل نیست یک هنر است و این عشق در هرکسی نمی تواند باشد، گفت: من سر رگ گیری اطفال اذیت می شوم اما تنها سعه صدر است که ما را در این راه نگه می دارد.

وی تعرفه گذاری خدمات پرستاری را اقدامات خوب و شایسته در راستای تکریم خدمات پرستاری عنوان کرد و افزود: امیدواریم در اجرای این طرح پرستاران به حق واقعی خود برسند.

فرشته زارعی پرستار بخش اطفال بیمارستان ولی عصر (عج) که 12 سال سابقه پرستاری دارد، از سابقه بالای خود در بخش مراقبت ویژه می گوید: دو سال دربخش مراقبت ویژه، هفت سال در بخش مراقبت های ویژه نوزادان و سه سال در بخش اطفال خدمت کرده ام.

وی سختی کار در بخش های ویژه را زیاد می داند و می افزاید: من کار در بخش های ویژه خصوصا مراقبت های ویژه اطفال و نوزادان را علی رغم حساسیت و استرس زیاد بیشتر دوست دارم.

جشن گرفتن تولد کودکی که در آستانه مرگ بود

وی که خاطرات بسیاری از بخش های مراقبت ویژه دارد یک خاطره را خیلی با خود به همراه دارد: نوزاد نارس 700 گرم در مراقب ویژه بستری و عمل قلب باز شد و علی رغم بیماری سختی که داشت این بیمار به امید خدا به سلامتی کامل برگشت و هر سال تولدش را در آی سیو جشن گرفتیم.

وی که فرزند شیرخواری دارد روزهای سختی کرونایی را به خاطر دارد در بخش اطفال در کنار بچه های کرونایی بوده است و این خطر برای او وجود دارد که فرزندانش را درگیر بیماری کند.

زارعی خاطرنشان کرد: این خطر همیشه وجود دارد ممکن است چند روز پس از درگیری بیماران به بیماری کرونا، آنفلوآنزا و دیگر بیمارهای واگیر دار ما متوجه شویم که این بچه دچاربیماری شده است و تا آن زمان امکان انتقال بیماری به خانواده خصوصا فرزندانمان وجود دارد.

وی ادامه داد: الان که فصل شیوع آنفلوآنزا است بخش های اطفال و مراقبت های ویژه اطفال پر است و من به عنوان پرستار یک ماه است درگیر آنفلوآنزا شده ام و سرفه هایم قطع نمی شود.

این پرستار بیرجندی از سختی کار پرستاری می گوید و ادامه می دهد: همسرم پرستار بیمارستان امام رضا (ع) بیرجند است و پس از درگیری کرونا از یک بیمار کرونایی دچار سکته مغزی شد و خداوند همسرم را دوباره به ما برگرداند.

زارعی پرستاری را تنها عشق و ایمان معنا می کند و می گوید: تنها علاقه به کمک کردن به بیماران و نجات دادن جان افراد است که می تواند انسان را در این راه نگه دارد و زمانی که همراهان بیماران پس از بهبود یافتن بیمارشان در حق ما دعا می کنند خستگی از تن انسان خارج می شود.

تعرفه گذاری پرستاری به درستی اجرا شود

وی که کارشناس ارشد پرستاری است، گفت: مسئولان باید بیش از گذشته پرستاران را حمایت کنند تعرفه گذاری پرستاری به درستی اجرا شود و معوقات پرستاران پرداخت شود و ارزش کار پرستاری را بدانند.

این پرستار بیرجندی با بیان اینکه تفاوت بسیاری بین پزشکی و پرستاری است، افزود: پزشک ویزیت می کند و تا صبح روز بعد یار و همراه بیماران پرستاران هستند و در بخش مراقبت ویژه پرستاران از نزدیک حال بیماران را درک می کنند.

زارعی که معتقد است تنها ارزش معنوی پرستاری دارد حفظ شود، می گوید: شغل پرستاری از نظر مادی خیلی تفاوت با کارمندان دیگری که آسایش بهتری نسبت به پرستار دارند ندارد اما دعاهای خیری که پشت سر پرستاران است به زندگی مان برکت داده است.

هم پای بیماران مردیم و زنده شدیم

وی گفت: در بخش مراقبت های ویژه شیفت بوده ام که شب سختی را همراه بیماران گذراندم و در پایان شیفت با بدحال شدن حال بیمارو یا فوت بیمار ما هم پای همراهان گریه کردیم و حالمان بد شده است.

وی پرستاری را شریک درد و آلام مردم دانست و گفت: خیلی از غصه ها و رنج ها هیچ گاه از ذهن مان پاک نمی شود.

فریبا مالداری پرستار با تجربه بیرجندی است که 13 سال سابقه کار دارد و اکنون در بخش اطفال بیمارستان ولی عصر (عج) مشغول به کار است، از ابتدای حرفه پرستاری اش را در بخش اطفال گذرانده است.

کار در بخش اطفال را دوست دارم

او که علاقه خاصی به بچه ها دارد، می گوید: کار در بخش اطفال را بسیار دوست دارم. ارتباط داشتن با بیماران روحیه انسان را خراب می کند و سعه صدر بسیاری می خواهد که درد و آلام بیماران خصوصا بچه ها را تحمل کنیم.

این پرستار بیرجندی به خاطرات خود از زمان فراگیری کرونا اشاره می کند و می گوید: در بخش کرونا آقای مسنی خیلی بدحالی بستری بود که بعد از چند روز این بیمار به سلامتی کامل رسید و این حال ما را هم خوب کرد.

مالداری با بیان اینکه در جامعه ما پزشک سالاری زیاد است، گفت: بیشتر کار بیماران روی دوش پرستاران است.

کمبود امکانات کار را سخت تر کرده است

او کمبود امکانات را از مشکلات عمده این حرفه می داند و می گوید: متاسفانه تعداد پرستاران را کم کرده اند و شاخص خاصی به ازای تعدادی بیمار یک پرستار وجود دارد، بخش شلوغ است و پرستاران به معنای واقعی همیشه پرکار هستند.

این پرستار بیرجندی با بیان اینکه در طرح تعرفه گذاری آنقدری که گفته شد برای پرستاران پرداخت نشده است، گفت: حتی در شهرهای دیگر از پرداختی ها رضایت ندارند.

به نام پرستاران به کام پزشکان

مالداری می گوید: خیلی از کارهای پرستاران به نام پزشکان ثبت می شود و پرستاران خیلی شکایت دارند که چرا کاری که پرستار انجام می دهند و باید به نام خودشان ثبت شود به نام پزشکان ثبت می شود و هزینه به پزشکان واریز می شود.

وی تاکید کرد: این هزینه تعرفه گذاری که پرداخت شده است یک چیز علی الحساب، کلی و در مرحله آزمایش است و قانون کلی برای آن در نظر نگرفته اند و این مبالغ واریزی در مقابل کاری که پرستاران انجام می دهند چیزی نیست.

این پرستار بیرجندی پرستاری را تنها را در صبر معنا می کند و می گوید: پس از شب بیداری های و شیفت های سخت تنها حال خوب بیماران است که حال ما پرستاران را خوب می کند.

مالداری می گوید: ما خیلی از بیماری ها را به خانه و فرزندان منتقل می کنیم و کار پرستاری جز سختگی، نگرانی و استرس که ناقل بیماری برای خانواده نباشیم ندارد.

وی گفت: زمان کرونا که بیماران همراهی نداشتند پیرزن ها و پیرمردها خیلی ما را دعا می کردند به طوری که روز پرستار 99 پیرمردی از ته دل تبریک می گفت و این برای ما خیلی خوشایند بود.

این پرستار بیرجندی که معتقد است باید خستگی کار پرستاری را پشت در خانه گذاشت، می گوید: خانواده و فرزندامان گناهی نکرده اند و این بچه ها شرایط ما را درک نمی کنند ما خستگی و شرایط پرستاری را قبول کرده ایم و نباید این خستگی ها وارد مدح خانه شود.

مالداری که صاحب یک فرزند است معتقد است که باید در کنار کار سخت پرستاری به وظیفه مادرانه خود نیز پرداخت، می گوید: در کنار حرفه پرستاری، باید نقش مادرانه و همسرانه خود را در خانه به خوبی ایفا کنی و این وظیفه ما را دوچندان می کند.

او که از مسئولان هیچ انتظاری ندارد، می گوید: ما پرستاران برای رضای خدا کار می‌کنیم قدر زحمت‌های پرستاران آنچنان که باید دانسته نمی شود و از نظر مادی نیز به پرستاران اجحاف می شود. ما در بدترین شرایط کار می کنیم، در برخی بخش ها امکانات نداریم، کمبود نیرو داریم و کسی به این ها اهمیت نمی دهد.

وزارت بهداشت پزشک سالار

این پرستار بیرجندی با بیان اینکه وزارت بهداشت یک وزارت پزشک سالار است، یادآورشد: بیشتر پزشکان را تحویل می گیرند در حالی که پرستاران تاکنون سعی کرده اند به خودشان متکی باشند.

مالداری تصریح کرد: زمانی که به حق قانونی خودمان اعتراض می کنیم اما از چشم بقیه می افتیم. پرستاران با کمترین امکانات بهترین کار را انجام می دهند. سرم ها و داروها را علی رغم تحریم ها خودمان آماده می کنیم اگر بخواهیم منتظر مسئولان باشیم کاربیماران لنگ می ماند.

گوش شنوایی برای حل مشکلات پرستاران وجود ندارد

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم مسئولان خودشان متوجه مشکلات پرستاران شوند، تصریح کرد: در جواب اعتراضات تنها وعده وعید داده می شود و گوش شنوایی برای حل مشکلات پرستاران وجود ندارد.

وی یادآورشد: ابتدای شیوع کرونا شناختی از بیماری نداشتیم، همه ادارات تعطیل شدند اما پرستاران علی رغم کمبود دارو و امکانات در خط مقدم ماندند که در شیفت های سنگین و با لباس های دارای حفاظ شخصی خیلی اذیت شدیم، همان دوره تنها به اسم از پرستارن تقدیر شد و خیلی از نیروهای شرکتی پس از آن تعدیل نیرو شدند.

انتهای پیام /

سربازان خط مقدم جبهه سلامتی درگیر ویروس بی حمایتی هستند / اجرای نامناسب طرح تعرفه گذاری پرستاران 2
سربازان خط مقدم جبهه سلامتی درگیر ویروس بی حمایتی هستند / اجرای نامناسب طرح تعرفه گذاری پرستاران 3
سربازان خط مقدم جبهه سلامتی درگیر ویروس بی حمایتی هستند / اجرای نامناسب طرح تعرفه گذاری پرستاران 4