دوشنبه 5 آذر 1403

سردار سلامی، سوم خرداد با قهرمانان خط‌شکن دیدار می‌کند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
سردار سلامی، سوم خرداد با قهرمانان خط‌شکن دیدار می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس، سردار علی‌محمد نائینی، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس از برگزاری اولین مراسم تجلیل از فرمانده گردان‌های رزمی دوران دفاع مقدس با عنوان «قهرمانان خط شکن» خبر داد و گفت: به دنبال برگزاری موفق چند دوره مراسم «یادها و نام‌ها» و تجلیل از فرماندهان و مدیران ارشد دفاع مقدس که در تاریخ شفاهی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس اهتمام ویژه ای داشتند، قرار بر این شد در چهلمین سالگرد فتح خرمشهر و عملیات پیروزمند بیت‌المقدس، از فرمانده گردان‌هایی که اقدام به روایت تاریخ شفاهی کرده‌اند، تجلیل به عمل آید.

وی افزود: حدود 2 هزار فرمانده گردان در دوران دفاع مقدس داشته‌ایم که همگی شناسایی‌شده‌اند و از سال 1399 تاکنون مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس موفق شده تاریخ شفاهی 350 فرمانده گردان را انجام دهد. با توجه به وظیفه مهم مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در تاریخ‌نگاری مستند و مستدل جنگ، قرار است به مرور زمان و در فرصتهای آتی، تاریخ شفاهی تمامی فرمانده گردان‌ها گرفته شود و امیدوار هستیم این مراسم هر سال برگزار و در سال‌های بعد از سایر فرمانده گردان‌ها نیز تجلیل شود و همانند برنامه «یادها و نام‌ها» استمرار داشته باشد.

مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه مراسم «قهرمانان خط شکن» در سه بخش برگزار خواهد شد، ابراز داشت: در بخش اول، از 350 فرمانده گردان رزمی از 20 یگان زمان دفاع مقدس، لشکرها و تیپ های مستقل که به این مراسم دعوت شده‌اند تجلیل به عمل خواهد آمد.

وی به بخش دوم مراسم اشاره کرد و گفت: فرمانده گردان‌های رزمی در رده فرماندهان میانی جنگ مسؤولیت اصلی جنگ را بر عهده داشتند و بیش از پنج برابر این عزیزان به فیض شهادت رسیده‌اند. در این مراسم قرار است 20 خانواده فرماندهان شهید گردان های دوران دفاع مقدس تجلیل و تکریم شوند.

سردار نائینی معرفی آثار مرکز پیرامون خرمشهر و عملیات بیت المقدس را که تاکنون منتشر شده است سومین بخش از مراسم «قهرمانان خط شکن» مطرح کرد و بیان داشت: دوران دفاع مقدس منشأ هزاران حرف‌های گفته و ناگفته است که در این میان قصه گردان‌ها و فرماندهان آن‌ها متفاوت و متمایز از دیگر موضوعات است؛ فرمانده گردان‌ها محل اتصال اصلی به موضوع جامعه‌پذیری جنگ هستند؛ یعنی آن‌ها ارتباط بلافصل با بسیجیانی که از بدنه مردم بودند را داشتند و تجربه زیستی‌شان با مردمی که داوطلبانه به جنگ آمدند، بسیار با اهمیت است.

وی با بیان اینکه ابتناء جنگ بر گردان‌های رزمی بود و گردان‌ها قاعده جنگ را تشکیل می‌دادند، ادامه داد: زمانی که فرماندهان می‌خواستند برای عملیات‌های بزرگ و سرنوشت‌ساز عِده و عُده فراهم کنند، بنای درخواستشان بر تعداد گردان‌های آماده متمرکز بود.

ئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس خاطرنشان کرد: جزئیات حوادث و اتفاقات جنگ که تبیین آن‌ها بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است و تاریخ جنگ و دفاع مقدس را رقم می‌زند، به طور عینی و واقعی، در گردان‌ها اتفاق افتاده است. حماسه‌ها، مقاومت‌ها، ایثارها، شهادت‌ها و پیروزی‌ها در گردان‌ها رخ داده است.

وی با بیان اینکه در تاریخ هشت‌ساله جنگ غافلگیری دشمن، شهادت‌ها و پیروزی‌ها، دور زدن دشمن، خط‌شکنی‌ها و خیلی مسائل دیگر توسط گردان‌ها رقم خورده است، افزود: خیلی از اتفاقاتی را که به گوشمان خورده ازجمله در محاصره قرار گرفتن و محاصره شکستن‌ها در واقع قصه و نقل گردان‌ها است.

مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران با یادآوری اینکه راهبردها و تاکتیک‌های عملیاتی فرماندهان توسط گردان‌ها و نیروی عملیاتی و رزمی آن‌ها به مرحله اجرا در می‌آید، اظهار داشت: در طرح‌ریزی عملیات‌ها، یکی از مؤلفه‌های اصلی در نظر گرفتن استعداد کمی و کیفی گردان‌ها بود و این گردان‌ها جزو اولین‌ها بودند که خطوط دشمن را می‌شکستند و طعم شیرین پیروزی و شکست دشمن را می‌چشیدند.

وی ادامه داد: گردان‌ها بار اصلی جنگ را بر عهده داشتند و در عدم الفتح‌ها و ناکامی‌های جنگ، متحمل سختی‌ها و خسارت‌ها می‌شدند و در زمان تهاجم دشمن، این گردان‌ها بودند که با تشکیل خطوط پدافندی باید مانع از پیشروی و پیروزی دشمن می‌شدند؛ بنابراین نقش اصلی در عملیات‌ها اعم از آفندی و پدافندی بر عهده گردان‌ها بود.

سردار نائینی با اشاره به اینکه در گردان‌ها نقش اصلی بر عهده فرماندهان آن‌ها است، گفت: فرمانده گردان‌ها جزو شاخص‌ترین رزمندگان بودند که هم می‌جنگیدند و هم فرماندهی می‌کردند. در میان فرماندهان شهید، تعداد شهدای فرمانده گردان بسیار بیشتر است. همچنین اکثریت این عزیزان که در قید حیات هستند جانباز هستند، بنابراین انجام تاریخ شفاهی فرماندهان گردان‌ها جزو اولویت‌های مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس قرار گرفته است.

وی افزود: روایت تاریخ شفاهی فرماندهان گردان، روایت متقن از صحنه‌های جنگ است که می‌تواند بعد دیگری از این حماسه دفاع مقدس را برای آیندگان ترسیم و بخشی از لایه های پنهان جنگ را تبیین کند. به همین علت مسؤولان و مدیران مرکز تصمیم گرفتند تا در چهلمین سالگرد عملیات پیروزمند بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر، اولین مراسم تجلیل از فرمانده گردان‌هایی که اقدام به روایت تاریخ شفاهی کرده‌اند با عنوان «قهرمانان خط شکن» برگزار کنند.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در خاتمه بیان داشت: این مراسم قرار است با حضور سردار سلامی، فرمانده محترم کل سپاه پاسداران و همچنین فرمانده لشکرهای دوران دفاع مقدس، فرماندهان گردان‌ها و برخی از مسؤولان لشکری و کشوری، در سوم خردادماه در باغ موزه دفاع مقدس برگزار می‌شود. همچنین این مراسم در سطح سپاه‌های استانی کشور به طور زنده پخش خواهد شد.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید علی محمد نائینی یاد ها و نام ها قهرمانان خط شکن رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است