سرزعیم: اصلاحات اقتصادی ضرورت است، کمربندها را باید محکمتر بست | اصلاح کابینه ضرورت نیست، مهم تغییر سیاستهاست

اقتصادنیوز: علی سرزعیم اقتصاددان با توجه به اینکه مکانیسم ماشه فعال شده و دولت باید تدبیر متفاوتی در پیش بگیرد، می گوید: دولت باید یک مقدار کابینه را به سمت جلو هدایت کند و نشان دهد اهل اقدام است. من فکر می کنم تغییر وزرا اصلا در شرایط فعلی صلاح نیست.
به گزارش اقتصادنیوز، سیاست خارجی در پساماشه چه مسیری را باید طی کند؟ تغییر و اصلاح کابینه در مسیر پیش رو ضرورت دارد یا...؟
اجازه ندهیم آمریکا تجارت خارجی ما را گروگان بگیرد
علی سرزعیم، اقتصاددان درباره راهکارهای پیش روی دولت با بازگشت تحریم های شورای امنیت به اقتصادنیوز گفت: در وهله اول باید امنیت کشتی ها تامین شود تا اسنپ بک بهانه ای به آمریکا ندهد که به بهانه بازرسی، تجارت خارجی ما را گروگان بگیرد. این وظیفه ای است که بر عهده نیروهای نظامی گذاشته شده است.
باید سخت گیرانه تر امتیاز بدهیم
وی افزود: در وهله دوم که البته به نظرم تفاوت دیدگاه در آن وجود دارد، ما باید مقاومت اقتصادی را خیلی جدی تر از قبل بگیریم و کمربندها را سفت تر ببندیم. به نظر من اصلاحات اقتصادی ضروری تر از قبل است ولی برخی می ترسند و می گویند شرایط حساس تر است اما من بر این باورم، اقدام کردن بهتر از اقدام نکردن است. دیگر نمی توانیم کالا را با همان قیمت قبل بفروشیم و نمی توانیم در نظام بانکی همانطور که قبلا امتیازاتی می دادیم باز هم همان امتیازات را بدهیم بلکه باید سخت گیرانه تر اقدام کنیم.
اصلاح کابینه ضرورت ندارد، مهم تغییر سیاست هاست
این اقتصاددان در پاسخ به این سوال که در شرایط فعلی، ترمیم و اصلاح کابینه هم ضرورت دارد یا نه، گفت: تغییر کابینه و جا به جایی وزرا در اولویت نیست، بلکه تغییر سیاست ها اهمیت بیشتری دارد. دولت باید یک مقدار کابینه را به سمت جلو هدایت کند و نشان دهد اهل اقدام است. من فکر می کنم تغییر وزرا اصلا در شرایط فعلی صلاح نیست.
شرایط اقتصادی ایران را در دهه 90 و 1404 نمی توان با هم مقایسه کرد
وی در پاسخ به پرسشی درباره مقایسه شرایط فعلی اقتصادی ایران با اثرات همین تحریم ها در دهه 90، افزود: به هر حال همان تحریم ها دوباره بازگشته است اما شرایط امروز با آن سال ها متفاوت است. آمریکا روش های پیچیدهتری به کار گرفته و روش ایران هم در دور زدن تحریم ها پیچیده تر می شود؛ بنابراین شاید نتوانیم مقایسه کنیم. اما در اینکه اقتصاد امروز ایران بسیار آسیب پذیرتر از سال های قبل است، شکی نیست.
باید در سیاست خارجی دنبال یارگیری باشیم
سرزعیم درباره ضرورت اصلاح ساختارهای حاکمیتی در شرایطی که مکانیسم ماشه فعال شده است، گفت: اصلاح ساختارها برای افزایش سرمایه اجتماعی نیاز است. مردم معتقدند بسیاری از نهادها خدمات جدی به رفاه عمومی ارائه نمی دهند و کارکردی برای مردم ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره تاثیر کارآمدی مدیران در عبور از بحران مکانیسم ماشه، گفت: مدیران دولتی اگر تحت فشار نهادهای نظارتی باشند ریسک نمی کنند. حاکمیت باید چکار کند؟ از یک طرف باید اقدامات تنش زا را در داخل کم کند؛ از سوی دیگر در سیاست خارجی باید دنبال یارگیری باشد و از اختلافاتی که در جهان وجود دارد باید حداکثر استفاده را ببرد.
سرزعیم گفت: به نظر من اینجا تدبیر خیلی مهم است به گونه ای که در یک فضای سخت بتوانید طوری رفتار کنید که درگیری بین حاکمیت و عموم جامعه کاهش یابد.
همچنین بخوانید- آیا دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه برنامه دارد؟ / پاسخ مهم مهاجرانی
- فرصتِ کوتاه دیپلماسی برای لغو مکانیسم ماشه | لاهوتی: هنوز زمان داریم | ابوترابی: باید از NPT خارج شویم | سعیدی: ایران اهل مذاکره است
- تغییر مسیر صادرات نفت ایران با مکانیسم ماشه به روایت جامساز | ایران از میانجیگران منطقهای بهره بگیرد
- ریشه تعلیق فعالیت کسب و کارها بعد از جنگ به روایت یک اقتصاددان