سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین منجر به توسعه صادرات میشود
قصرشیرین - ایرنا - نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین و همچنین بازگشایی بازارچه مرزی تیلهکوه سرپلذهاب منجر به توسعه صادرات در استان کرمانشاه و منطقه اقلیم کردستان عراق و بهبود روابط مرزی 2 طرف میشود.
شهریار حیدری روز دوشنبه در حاشیه نشستی که با حضور هیاتی از اقلیم کردستان عراق به سرپرستی محمدطاهر صالح نماینده اقلیم کردستان عراق در محل فرمانداری قصرشیرین برگزار شد، افزود: به دنبال افزایش کارکردهای مرز پرویزخان هستیم.
وی اظهار داشت: مراودات مرزی باعث می شود کارکردهای مرز رسمی پرویزخان افزایش پیدا کند و این به نفع 2 کشور خواهد بود.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: زندگی مردمان 2 منطقه مجاور مرز متاثر از کارکردهای مرز است از رو باید این مراودات بیشتر شود.
حیدری ادامه داد: سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین و بازگشایی مرز تیله کوه در سرپل ذهاب ظرفیت جدیدی ایجاد می کند که باعث رونق بیشتر در حمل و نقل و تجارت خواهد شد و ضرورت دارد بیش از گذشته این توافقات استمرار پیدا کند که نیاز 2 استان کرمانشاه و گرمیان است.
نماینده اقلیم کردستان عراق نیز با قدردانی تلاش های نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی و فرماندار قصرشیرین گفت: هدف از این سفر ایجاد تسهیل برای فعالیت های تجاری و شرایط لازم برای تجار ایرانی و عراقی است تا بتوانیم شاهد توسعه بیشتر فعالیت های مرز پرویزخان و بهره مندی 2 طرف از ظرفیت این مرز باشیم.
طاهر محمدصالح اظهار داشت: همچنین ما آماده سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین هستیم و با حمایت و ایجاد شرایط از سوی مسوولان ایرانی حاضریم در این منطقه با ایجاد سرمایه گذاری زمینه اشتغال و رونق منطقه فراهم کنیم و در این راستا منتظر هماهنگی های لازم از سوی استاندار کرمانشاه و دیگر مسوولان هستیم.
وی گفت: در ادامه سفر امروز نیز دیداری با فرماندار سرپل ذهاب و بازدیدی از مرز تیله کوه خواهیم داشت که بتوانیم شاهد بازگشایی فعالیت های تجاری در این مرز برای برای منتفع شدن 2 طرف باشیم.
فرماندار قصرشیرین هم در این دیدار گفت: قصرشیرین ظرفیت های بزرگی برای توسعه دارد و تلاش استاندار کرمانشاه هم بهبود روابط مرزی و تقویت صادرات در مرز رسمی پرویزخان است.
مرادعلی تاتار افزود: حضور سرمایه گذاران در قصرشیرین و نیازسنجی براساس نیازهای 2 طرف یک ضرورت است که باید مورد توجه قرار گیرد.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با 186 کیلومتر مرز مشترک با عراق یکی از مهمترین شهرهای غرب کشور برای توسعه روابط اقتصادی با این کشور و اقلیم کردستان محسوب می شود که با داشتن 2 مرز رسمی پرویزخان و خسروی هم اکنون به مرکزی برای فعالیت های مهم اقتصادی، صادرات و واردات کالا به این کشور همسایه تبدیل شده است. هم اکنون روزانه بطور میانگین یک هزار دستگاه کامیون حامل کالاهای صادراتی از جمله مانند میوه و تره بار، خشکبار، لوزام و مصالح ساختمانی، لوزام خانگی و دیگر کالاهای مورد نیاز مردم عراق و اقلیم کردستان از مرز پرویزخان صادر می شود. بیشترین حجم مبادلات اقتصادی به کشور عراق معادل 54 درصد کالاهای صادراتی کشورمان (یک هزار و 500 کامیون صادراتی و ترانزیتی) از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر می شود ضمن اینکه این مرز به عنوان فعال ترین بازارچه مرزی کشور شناخته شده است.
سال 75 از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران با راه اندازی چند بازارچه مرزی در استان کرمانشاه موافقت شد که تیله کوه یکی از این مرزها بود که در سرپل ذهاب واقع است.
شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از 90 هزار تن جمعیت و 48 کیلومتر مرز با عراق دارد. استان کرمانشاه با 371 کیلومتر مرز دارای 2 مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی است.
*س_برچسبها_س*