دوشنبه 16 مهر 1403

سرنوشت طرد شدگان اجتماعی؛ از اضمحلال طبقه متوسط تا فقر

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
سرنوشت طرد شدگان اجتماعی؛ از اضمحلال طبقه متوسط تا فقر

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز گفت: اولین پیامد طرد اجتماعی محرومیت از حقوق شهروندی است و به هراندازه این پدیده در جامعه گسترش یابد این افراد از دایره شمول دسترسی به حقوق شهروندی خارج خواهند شد.

به گزارش ایسنا، محمد باقر تاج الدین در چهارمین کنگره آنلاین بین‌المللی و سی و ششمین همایش مددکاری اجتماعی در ایران به مناسبت روزهای ملی و جهانی مددکاری اجتماعی با موضوع پیامدهای طرد اجتماعی در جامعه اظهار کرد: دومین پیامد دیگر محرومیت از فرصت‌های اجتماعی ارزشمند مانند تحصیل و کسب و کار و کوشش‌های فرهنگی و بسیاری از فرصت‌های دیگر است و امکان دسترسی به آنها را نخواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: پیامد دیگر در طرد اجتماعی از دست رفتن منزلت و پایگاه اجتماعی افراد است و منزلت اجتماعی است که یک جایگاه مهم و ارزشمند برای افراد درپی دارد.

تاج الدین با اشاره به گرفتار شدن افراد در چرخه شوم فقر و محرومیت از پیامدهای طرد اجتماعی است، تصریح کرد: خروج از این شرایط بسیار سخت خواهد بود. گرفتار شدن در چرخه آسیب های اجتماعی نیز از دیگر موارد ناشی از این شرایط است.

تاج الدین ادامه داد: محرومیت از آزادی‌های اجتماعی نیز در خصوص افرادی که دچار طرد اجتماعی می‌شوند، صادق است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: خارج شدن از دایره برابری اجتماعی نیز از دیگر آسیب‌هایی است که شامل حال طرد شدگان جامعه است و توزیع عادلانه ثروت و قدرت را نیز شامل نمی شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز اضافه کرد: اضمحلال طبقه متوسط نیز در قالب بررسی شرایط طرد اجتماعی مطرح است و با خروج برخی افراد در قالب طرد شدگان، به مرور شاهد از بین رفتن طبقه متوسط خواهیم بود.

وی گفت: پیامد دیگر افراد طردشده، فرسایش سرمایه‌های اجتماعی کشورها است و پیامد آخر مهاجرت‌های گسترده ناشی از این شرایط است.

انتهای پیام