سفر معاون مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران
![سفر معاون مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران](https://media.mehrnews.com/d/2021/07/03/3/3820168.jpg)
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین از سفر معاون مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران در هفته جاری خبر داد.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین از سفر معاون مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران در هفته جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم غریبآبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین، گفت: "ماسیمو آپارو"، معاون مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هفته جاری به ایران سفر میکند.
وی با بیان اینکه «آپارو» همچنین یکی از بازرسان مصوب برای ایران نیز محسوب میشود، گفت: بازدید وی در راستای فعالیتهای روتین پادمانی و در چارچوب موافقت نامه جامع پادمان است.
نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین افزود: اگرچه با آژانس در تماس مداوم هستیم، اما هیچ برنامه گفتوگویی برای وی در تهران پیشبینی نشده است.
سوم تیرماه توافق تهران با آژانس بین المللی انرژی اتمی به پایان رسید؛ توافقی که ابتدا در اسفند ماه پارسال به مدت سه ماه امضا و پس از اتمام آن برای یک ماه دیگر تمدید شد به آن امید که در این مدت تحریمها برداشته شود. جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی که طرف غربی بر ادامه تحریم و تنگنا پافشاری میکند، از تمدید آن برای سومین بار خودداری کرده است. «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه چهارم تیر ماه در بیانیهای اعلام کرد که تهران به درخواست این سازمان در مورد تمدید پیمان موقت نظارت اتمی، پاسخ نداده است.
در واکنش به بیانیه دبیر کل این سازمان، غریب آبادی همان روز با تاکید بر اینکه «جمهوری اسلامی الزامی برای تمدید تفاهم با آژانس ندارد»، اظهار کرد: آژانس هیچگونه وظیفهای برای ارائه گزارش (به شورای حکام این نهاد بینالمللی) در مورد تفاهم منقضی شده مشترک و ثبت دادهها نداشته و ندارد.
کاهش همکاری ایران و آژانس به مصوبه آذرماه پارسال مجلس شورای اسلامی برمی گردد که نمایندگان مجلس، کلیات و جزییات طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران» را به تصویب رساندند که پس از تایید شورای نگهبان به قانون تبدیل و از سوی دولت لازم الاجرا شد. تولید اورانیوم با غنای 20 درصد، ذخیره سالانه حداقل 120 کیلوگرم از این نوع اورانیوم در داخل کشور، افزایش سانتریفیوژهای نسل جدید و محدود سازی نظارت بازرسان آژانس تنها چند مورد از بندهای آن به شمار میرفت.