«سفیر قدس» نقد و بررسی میشود
کتاب «سفیر قدس» با تدوین محمد حسن روزی طلب فردا سهشنبه 22 آذر در خبرگزاری مهر نقد و بررسی میشود.
کتاب «سفیر قدس» با تدوین محمد حسن روزی طلب فردا سهشنبه 22 آذر در خبرگزاری مهر نقد و بررسی میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سفیر قدس» شامل برشهایی از خاطرات مرحوم حسین شیخالاسلام، نوشته راضیه حقیقت و محمدحسن روزیطلب، فردا سهشنبه 22 آذر قالب یکی از جلسات نقد کتاب در خبرگزاری مهر نقد و بررسی میشود.
این کتاب، برشهایی از خاطرات حسین شیخالاسلام است که مصاحبه و گردآوری آن، از اوایل سال 1398 به مناسبت چهلمین سالگرد تسخیر لانه جاسوسی آمریکا شروع شده بود و تا واپسین روزهای حیات مرحوم شیخالاسلام ادامه داشت ولی با درگذشت ناگهانی وی متوقف ماند. نام کتاب هم از تجلیل رهبرمعظم انقلاب اسلامی از مرحوم شیخالاسلام در روز قدس سال 1399 برگرفته شده است.
حسین شیخالاسلام را میتوان الگوی انگیزهمندی، تکلیفمداری، پرکاری و تواضع دانست. این را میتوان در برهههای مختلف خاطراتش به خوبی لمس کرد؛ چه در دوران تحصیل در آمریکا، چه ایام حضور در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی، چه در مقطع خدمت در وزارت امورخارجه و چه در سالهای فعالیت در جبهه جهانی مقاومت. او نمادی از خودباوری، عزم راسخ و امید به آینده بود. از امام خمینی (ره) و آیتالله خامنهای آموخته بود که میتوان دیوارهای امتناع و انسداد را در هم شکست و باور داشت که با دستان کوچک میتوان معجزههای خارقالعادهای را رقم زد؛ درست همانطور که معجرههایی مثل تسخیر لانه جاسوسی و جنگ 33 روزه حزبالله لبنان با دستان کوچک محقق شدند.
سیاستورزی شیخالاسلام نه از جنس مشاجرههای روزمره جناحی بود که حواس را پرت و توان را سست میکند، بلکه برآمده از مبانی مستحکم و بینش عمیقی بود که از امام خمینی (ره) برگرفته بود. او اعداء عدو را اسرائیل و سپس آمریکا میدانست و مبنای سیاستورزی داخلیاش هم همین بود. از همینروست که هم در دوران تصدیگری میرحسین موسوی بر وزارت امورخارجه، در کنفرانس جبهه پایداری عرب مشارکت میکند و هم در زمان تصدیگری علیاکبر ولایتی، در ارتباط با گروههای مبارز لبنانی و سوری قرار داشت و هم در وقایع سال 1388 متفکرانی به میرحسین موسوی نهیب زدند که کاری که میکند عملی ضد انقلابی است. شیخالاسلام اهداف اصلی خودش را قربانی درگیریهای جناحی داخلی نمیکرد. از سوی دیگر، مهارتهایی که کسب کرده بود، او را در پیشبرد اموری که بر خود تکلیف میدانست کمک میکرد. تسلط بر زبان انگلیسی مزیت نسبی و برگ برنده او برای فعالیت مؤثر و کارآمد در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی بود.
در این نشست محمدحسن روزیطلب؛ نویسنده کتاب و مدیر عامل فعلی مؤسسه ایران و راضیه حقیقت نویسندگان این اثر همچنین سجاد اسلامیان، منتقد - سردبیر روزنامه الوفاق و حسام آبنوس به عنوان منتقد حضور دارند.
«سفیر قدس» که تحقیق آن برعهده محمد رحمانی و حسین چارداولی بوده و تدوین آن هم توسط راضیه حقیقت و محمدحسن روزیطلب صورت گرفته است، در 328 صفحه با شمارگان 1200 نسخه و قیمت 65 هزار تومان توسط انتشارات راه یار منتشر شده است.