سقوط دوچرخه سواری این بار از کوهستان
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، رکاب زدن دوچرخه سواری در پیست ناکامی کماکان ادامه دارد و گویی قرار نیست به خط پایان ناکامی برسیم. دوچرخه سواری ایران شرایطی را طی میکند که دیگر عملا صدای مسئولان وزارت ورزش و جوانان را هم در آورده و آنها هم علنا در صحبتهای خود به ناکامی این رشته اشاره میکنند.
در آخرین مجمع این فدراسیون مهدی علی نژاد معاون وزیر ورزش و جوانان طی صحبتهایی اظهار داشت: رشتهای که یک مدال برنز هم در بازیهای آسیایی ندارد، نمیتواند ادعای دریافت بودجه بیشتر کند. در دورههای بعدی باید کسانی بیایند که بتوانند فدراسیون را از لحاظ مالی به سطح بالایی بکشند.
وی خطاب به روسای هیاتها هم گفت: اگر نمی توانید کار کنید، جای خود را به افراد توانمندتر بدهید.
اگر نگاه منطقی داشته باشیم، نمیتوان این صحبتها از واقعیت به دور دانست، چرا که رشتهای که در بازیهای آسیایی 2014 اینچئون مدال طلا کسب کرده بود و در المپیک ریو نیز 3 سهمیه داشت، در یکی 2 سال گذشته از لحاظ نتیجهگیری چندان موفق نبوده و در بیشتر مسابقات بین المللی، آسیایی و جهانی از کسب مدال بازمانده است.
مسئولان فدراسیون این اتفاق و ناکامیها را به مربوط به مسائل مالی و بالا رفتن قیمت تجهیزات مربوط به دوچرخه میدانند و عنوان میکنند در شرایط فعلی اقتصادی اسپانسری سمت رشتهای همچون دوچرخه سواری که پخش تلویزیونی و بعد تبلیغاتی چندانی هم ندارد، نمیآید.
وقتی باشگاههای بزرگ دوچرخه سواری مانند پتروشیمی و پیشگامان از این رشته کوچ کردند، دیگر خبری از حضور مداوم در تورهای بین المللی نیست و همین موضوع باعث شده امتیازهای ایران برای کسب سهمیه به پایینترین سطح ممکن برسد. البته نمیتوان منکر این شد که مسائل مالی و کمبود بودجه، بخش عمدهای از مشکلات حال حاضر دوچرخه سواری ایران را تشکیل می دهد، اما از سوی دیگر فدراسیون در مورد استعدادیابی و قهرمان پروری هم موفق عمل نکرده است.
*میزبانی: مسائل مالی به کنار، اما دوچرخهسواری مشکل استعدادیابی دارد
قادر میزبانی که سالیان سال در سطح اول دوچرخه سواری ایران و آسیا رکاب زده به این مشکل اشاره میکند و میگوید: مسائل مالی در همه رشته ها وجود دارد و حرف اول را میزند، اما متاسفانه ما در بحث استعدادیابی و نخبه پروری و آینده نگری در سالیان گذشته خیلی ضعیف کار کردیم. به نوعی تعطیل بودیم و هیچ اقدامی نکردیم. اصلا پشتوانه سازی نداشتیم.
وی ادامه داد: الان بزرگترین مشکل دوچرخه سواری نداشتن رکابزن با استعداد در تمامی ردهها است. استعدادیابی کار عظیمی است که با یکی دوسال به نتیجه نمینشیند. نمی توانیم چندین سال با یک تعداد ورزشکار جلو برویم و به آینده فکر نکنیم. وقتی امکانات و دوچرخه سوار با استعداد وجود نداشته نباشد، کاری نمیتوانید بکنید. ما باید چند سال به فکر استعدادیابی باشیم.
*تداوم ناکامی ها از پیست به کوهستان
آخرین مورد ناکامی دوچرخه سواری در آسیا به مسابقات کوهستان باز میگردد که هفته گذشته در تایلند برگزار شد. در حالی که ایران در دوره گذشته به دو مدال نقره و یک برنز رسیده بود، این بار کاروان ایران تنها به یک مدال برنز بسنده کرد.
در این رقابتها فرانک پرتو آذر توانست مدال برنز را کسب کند. او در سال 2018 نیز این عنوان را کسب کرده بود و بررسی ها نشان میدهد پیشرفتی حاصل نشده و در این چند سال درجا زده و پسرفت کردهایم.
رهنما مربی تیم ملی کوهستان در روز اول این رقابتها شرایط بد میزبانی را باعث نتیجه نگرفتن رکابزنان ایران دانسته و گفته بود: با توجه به شرایطی که تایلندیها برای خود به به عنوان میزبان به وجود آورده بودند، توانستند مقامهای اول تا سوم را کسب کنند و این نشان میدهد که شرایط برای آنها کاملا مهیا بوده است.
وی ادامه داد: بچههای ما هم در این رقابتها خوب کار کردند و چیزی کم نگذاشتند، اما همان طور که گفتم شرایط میزبانی تایلندیها باعث شد تمرین کردن در مسیر برای ما خیلی سخت باشد. ما بیشتر از یک بار نتوانستیم آنجا تمرین کنیم.
سرمربی تیم ملی کوهستان گفت: فاصله هتل با محل مسابقه زیاد است و همین باعث شده تیمهای دیگر خسته باشند و نتوانند به خوبی ریکاوری کنند. این اتفاق در نتایج رقابتها هم کاملا مشخص است.
به گزارش فارس، دوچرخه سواری ایران در پیست و جاده ناکامیهای زیادی را داشت و حالا کوهستان نیز به آنها اضافه شده است. بعد از هر دوره رقابت نگرانیهایی در همان ابتدای ایجاد میشود، اما رفته رفته فراموش شده و اتفاق خاصی برای بهبودی شرایط نمیافتد.
این شرایط نشان میدهد نگرانی پیشکسوتان و کارشناسان و نامه آنها به وزیر ورزش پربیراه نبوده و آنها بهتر از هرکسی دیگر میتوانند شرایط را آنالیز کنند و به نظر دور تسلسل ناکامی کماکان ادامه دارد.
انتهای پیام / س
دوچرخهسواری ورزشی ایران