پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

سورگوم، شتر گیاهان زراعی در همدان کشت می شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سورگوم، شتر گیاهان زراعی در همدان کشت می شود

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از کشت گیاه سورگوم دراستان همدان خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر همدان؛ با توجه به این واقعیت که تغذیه، بخش مهمی از هزینه‌های تولیدات دامی را شامل می‌شود (حدود 70 درصد)، تامین مواد خوراکی برای دام‌ها و تولید فرآورده‌های دامی مانند شیر و گوشت موضوعی است که امروزه دغدغه اصلی مسئولین و تولید کنندگان بخش کشاورزی است. با توجه به اینکه ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک بوده و پدیده خشکسالی و کم آبی، در حال تبدیل به بحران است، ضرورت توجه به منابع جدید علوفه ای مقاوم به خشکی و نیز افزایش بهره وری از آب و خاک در فهرست اهداف بلند مدت وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است. در این راستا سورگوم علوفه ای و دانه‌ای گیاهان مناسبی هستند که می توان آنها را در برنامه ریزی‌های کشت قرار داد و به اشکال متفاوت در تغذیه دامها به کار برد. با توجه به نیاز آبی بالای ذرت علوفه‌ای که سبب محدودیت کشت این محصول شده است، سورگوم با توجه به فصل رشد محدود در کشور، می‌تواند به صورت سیلوشده در جیره دام‌های شیری و پرواری وارد شود و بخشی از نیاز به علوفه و یا سیلاژ مورد نیاز دام‌ها را تامین کند.

علی بایگانه گفت: در سال زراعی (1400-1401) سی و دو هکتار گیاه علوفه ای سورگوم که از ارقام اصلاح شده می باشد در شهرستان های ملایر، بهار، اسد آباد بصورت الگویی کشت شده است. همچنین در سال زراعی آینده هم سورگوم دانه ای در برنامه توسعه کشت گیاهان علوفه ای جدید مد نظر است.

وی افزود: این گیاه به دلیل مقاوم بودن به خشکی به شتر گیاهان زراعی معروف است. با توجه به خشک سالی های اخیر و برنامه الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی اقدام به کشت محصولات کم آب بر از جمله سورگوم نموده است.

بایگانه گفت؛ این محصول اوایل خرداد ماه کشت می شود و تا 3 چین می توان برداشت کرد از هر هکتار حدود 40 تن علوفه برداشت می شود.

سورگوم شباهت زیادی به ذرت دارد و از آن میتوان بصورت سیلویی در خوراک دام و از دانه سورگوم برای تغذیه طیور استفاده کرد. این گیاه میتواند نقش مهمی درعدم وابستگی به واردات نهاده های دامی داشته باشد. بایگانه گفت برای هر هکتار 15 تا 25 کیلو بذر نیاز است.

انتهای پیام /