سیزده بدر حافظ محیط زیست باشیم / در روز طبیعت به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران گفت: در روز سیزده بدر طبیعت میزبان و انسانها مهمان هستند و باید از چیدن گلها و گیاهان در این روز پرهیز کنیم.
حلیا سادات حسینی مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سیزدهم فروردین ماه که به روز طبیعت معروف است از راه رسیده است گرچه سیزدهمین روز بهار امسال مقارن با شهادت امیرالمومنین (ع) است و همه ما مسلمانان عزادار مولایمان هستیم اما اگر شهروندان به رسم همه ساله روز طبیعت را در ساعات افطار و یا پس از آن در بوستان های شهر کنار خانواده سپری میکنند رعایت چند نکته از سوی دوستدار محیط زیست ضروری است.
وی گفت: همه ما باید در روز سیزده بدر سعی کنیم با حفظ محیط زیست و رفتار پسندیده در قبال طبیعت یک کار خوب از خودمان بجا بگذاریم و یادمان باشد در روز سیزده بدر، طبیعت میزبان و انسانها مهمان هستند و از شکار حیوانات و چیدن گلها و گیاهان در این روز پرهیز کنیم و بجای آسیب رساندن به آنها از دیدن آنها در این روز لذت ببریم.
حسینی ادامه دارد: از ریختن زباله در محلهای اطراق بویژه اطراف چشمهها و مسیر رودخانهها، جنگل و بوستانها و در کنار جادهها بویژه کیسههای پلاستیکی که سالیان سال در طبیعت باقی میمانند و دیرتر تجزیه میشود خودداری کنیم.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: به کودکان یاد بدهیم که درختان ریههای تنفسی زمین هستند و بدون آنها حیات روی زمین رو به نابودی است و شاخ و برگ درختان را قطع نکنند و یا زیر درختان آتش درست نکنند.
وی گفت: از آب رودخانهها و قناتهای رو باز به دلیل آلودگی میکروبی و انگلی برای شستن ظروف و یا سبزی و آشامیدن استفاده نشود و بجای آنها با خود ظرف آب مطمئن داشته باشیم.
حسینی گفت: فراموش نکنیم روز طبیعت یعنی احترام به طبیعت پس هنگام عزیمت به خارج از شهر با خود کیسه زباله محکم بهمراه داشته باشیم و زبالهها را در پایان روز در طبیعت رها نکنیم و به محلهای جمع آوری زباله شهر و روستا منتقل نماییم.
وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به فصل گلدهی گیاهان، محل برپا کردن چادر و اسکان خود را در محلی انتخاب کنید که از پوشش گیاهی و جنگلی کمتری برخوردار باشد و از لگدمال کردن گیاهان و شکستن سرشاخههای درختان خودداری نمایید و سبزهها و ماهیهای موجود در سفرههای هفت سین خود را در مکانهایی که در بوستانها مهیا شده تحویل داده تا پس از انباشت سبزهها توسط شهرداری تبدیل به کود کشاورزی شود.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان گفت: امیدواریم با گسترش فرهنگ حفاظت از طبیعت، شاهد تغییر رفتار شهروندان باشیم و دیگر نظارهگر پرتاب یا رهاسازی سبزهها در معابر عمومی شهر یا حاشیهی سکونتگاههای انسانی نباشیم.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری