سیل زندگی 38 میلیون نفر را در چین مختل کرد
پکن - ایرنا - از آغاز بارندگی ها در ابتدای ماه جاری میلادی در چین تا کنون، علاوه بر اینکه سیل باعث اختلال در زندگی افزون بر 38 میلیون تن در 27 استان این کشور شده است دو میلیون و 400 هزار تن را نیز مجبور به ترک خانه های خود و انتقال به مکان های امن کرده است.
به گزارش ایرنا سیل شدید چند روز اخیر باعث جان باختن 141 تن و طغیان 433 رودخانه نیز شده است خسارت سیل در این کشور به حدی است که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل ضمن اظهار همدردی با مردم چین، از تلاش دولت و مردم برای مقابله با سیل حمایت کرده است «شی جین پینگ» رییس جمهوری این کشور نیز دستور داده است که مقامات هرآنچه در توان دارند برای کمک بکار گیرند.
گزارش ها حاکی است بر اثر جاری شده سیل دستکم 40 هزار باب خانه ویران، 400 هزار واحد مسکونی تا حدودی تخریب شده و افزون بر 30 میلیون هکتار مزرعه نیز آسیب دیده است مقامات در مجموع خسارت اقتصادی ناشی از جاری شدن سیل را افزون بر 100 میلیارد یوان (هر دلار 6.9 یوان) عنوان می کنند.
وزارت منابع آب چین روز گذشته / دوشنبه / اعلام کرد سطح آب 433 رودخانه در این کشور از اوایل ماه جاری میلادی از حد نرمال عبور کرده است که 33 مورد آنها به بالاترین حد خود رسیده و به نوعی رکورد شکنی محسوب می شود.
ستاد کنترل سیل و امداد رسانی چین روز گذشته سطح هشدار اضطراری را برای کنترل سیلاب از سطح سه به سطح دو ارتقا داد، زیرا بارندگی های مداوم همچنان باعث تداوم ویرانی ها، تخریب شهرها و روستاها در نقاط مختلف این کشور شده است.
صدور هشدار زرد
رصدخانه ملی چین در چند روز گذشته برای سومین بار «هشدار زرد» یعنی بالاترین درجه هشدار را برای جاری شدن سیل صادر کرده است پیش بینی می شود که بارش شدید همچنان تا روزهای آینده در بخش های بزرگی از مناطق شرقی و مرکزی چین ادامه یابد.
در استان «هوبی» جایی که نخستین مبتلایان به ویروس کرونا از آنجا گزارش شد در واکنش به افزایش بارندگی ها، وضعیت هشدار به سطح دو ارتقا یافته است در این استان دستکم 14 تن کشته و 5 نفر هم مفقود شده اند و زندگی 9 میلیون نفر تحت تاثیر سیل قرار گرفته است.
در استان های آنهویی، جیانگشی و ججیانگ نیز سیل خسارت های زیادی وارد کرده است سطح آب دریاچه پویانگ، بزرگترین دریاچه آب شیرین چین واقع در استان جیانگشی با رکورد بسیار خوبی روبرو شده است در ججیانگ نیز سطح هشدار برای احتمال طغیان رودخانه چیانتانگ به بالاترین حد افزایش یافته است.
در استان هونان هم بارندگی باعث جاری سیلاب شدید شده است به طوری که در این استان هم بیش از 4 میلیون و 800 هزار نفر از 14 شهر و منطقه آسیب دیده و 23 نفر هم جان باخته اند بیش از 200 هزار نفر هم در این استان به جاهای امن منتقل شده اند.
دستور «شی جین پینگ» برای کمک به سیلزدگان
«شی جین پینگ» رئیسجمهوری چین هم از مقامات خواسته است تا هرانچه در توان دارند برای کمک به مردم سیلزده بکار گیرند او همچنین از مردم هم خواسته است برای حفاظت از خود تدابیر لازم را رعایت کنند.
در کنار دستور رییس جمهوری چین، کمیته ملی توسعه و اصلاحات چین با اختصاص بودجه فوری به مبلغ 615 میلیون یوان (85.7 میلیون دلار) برای تعمیر و بازسازی تاسیسات زیربنایی و احیای تجهیزات عمومی ویران شده در مناطق سیل زده و آسیب دیده موافقت کرده است.
یانگ تسه طغیان کرد
در ادامه بارش های سنگین در چند روز اخیر رودخانه «یانگ تسه» به عنوان طولانی ترین رودخانه آسیا سرریز کرد و سبب جاری شدن سیل در مناطق وسیعی از این کشور شده است.
طغیان این رودخانه باعث شده است که زندگی مردم چین غیر از دو استان مرتفع و کوهستانی تبت و سین کیانگ در شمال چین در 27 استان دیگر دچار اختلال شود.
پیام همدردی دبیرکل سازمان ملل
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل با ارسال پیامی به نماینده دائمی چین در نهاد گفت: سیلاب در چین خسارات بزرگی وارد کرده و قربانیان زیادی از مردم گرفته است من ضمن همدردی با دولت و مردم چین و خانواده های مصیبت دیده، قاطعانه از تلاش دولت و مردم چین برای مقابله با سیل حمایت می کنم.
بهره گیری از تکنولوژی در مدیریت سیل و سوانح طبیعی
چین برای مهار و مدیریت بهتر سیل از سیستم ناوبری بیدو که بتازگی راه اندازی و تکمیل شده است استفاده کرد، برای مثال از آغاز فصل جاری سیل امسال چندین دور بارندگی شدید در شهرستان شیمن واقع در استان هونان در جنوب چین رخ داد اما با بهره گیری از تصاویر ارسالی ماهواره بیدو، مقامات پیش از رانش زمین در این منطقه توانستند ساکنان را تخلیه کنند و از ایجاد خسارت جانی جلوگیری کنند، یک روز بعد بارش باران باعث ریزش 3 میلیون متر مکعب خاک از یک کوه مشرف بر یک منطقه مسکونی شد.
*س_برچسبها_س*