شعبانی بهار: بدون مهندسی انتخابات رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان شدم / کمیته ملی المپیک نقشی در بازگشت وزیری به تیم ملی نداشت
رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان با حضور در خبرگزاری میزان در خصوص مسائل مختلف این فدراسیون به گفتوگو پرداخت.
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری میزان، اردیبهشت سال 97 بود که غلامرضا شعبانیبهار به عنوان رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان انتخاب شد. شعبانیبهار پیش از حضورش در فدراسیون تیراندازی با کمان، معاون وزیر ورزش بود و حضورش در فدراسیون تیراندازی با کمان بازتاب های مختلفی داشت. وی هفته گذشته در خبرگزاری میزان حاضر شد و در گفتوگوی تفصیلی شرکت کرد که این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
در این مدت که ریاست فدراسیون تیراندازی با کمان را بر عهده گرفته اید چه اقداماتی برای پیشرفت این رشته شده است؟
برای پاسخ به این سوال باید ابعاد مختلفی مثل زیرساختها، مالی و فنی را در نظر گرفت. در این یک سال که در فدراسیون تیراندازی باکمان حضور دارم بزرگترین توفیق ما در حوزه زیرساختی، طرح خوابگاه ملیپوشان بوده است. ما طرحی را به شرکت توسعه و تجهیز بردیم و این شرکت پروژه را به عنوان یک پروژه ملی در نظر گرفت. امیدوارم بتوانیم تا تابستان سال آینده این خوابگاه را افتتاح کنیم. این که موافقت شرکت توسعه را برای احداث خوابگاه جلب کنیم اتفاق مهمی است. ضمن اینکه فضای خالی و بلااستفادهای در کنار سایت اصلی بود که برای احداث آکادمی در این فضا با شرکت توسعه و تجهیز به توافق رسیدیم تا بخش خصوصی این آکادمی را احداث کند و در نهایت هم این آکادمی ساخته و افتتاح شد. سایت اصلی تیراندازی با کمان هم مشکلاتی داشت که در حال برطرف کردن این مشکلات هستیم.
در حوزه فنی تا چه توانستید به اهدافی که داشتید برسید؟
ما در کامپوند و ریکرو اعزامهای خوبی داشتیم و تیمهای ملی این دو رشته در 70 درصد سال در اردو بودهاند. بعید میدانم قبلا اردوهایی با این مدت داشتیم. حتی بچهها میگویند قبلا تا 6 ماه هم اردوهای تیم ملی تعطیل بوده است.
البته تعدادی از ملی پوشان کامپوند عنوان میکردند که فدراسیون تیراندازی با کمان بین آنها و ملیپوشان ریکرو تفاوت قائل میشود.
ریکرو رشته المپیکی است و اولویت با این رشته است، اما کسی نمی تواند بگوید که هیچ اعزامی نداشتهایم. کارهای ما بر اساس اولویتبندی است و شما هم جای ما بودید چنین تصمیمی میگرفتید. ریکرو در 6 اردوی خارجی و مسابقات بین المللی شرکت کرده و خوشبختانه یک سهمیه انفرادی هم کسب کردهایم. ما 20 اسفند تیم ریکرو را برای کاپ آسیا به تایلند اعزام میکنیم تا وضعیت فنی ما در این رشته مشخص شود. در رقابتهای ریکرو کاپ جهانی شانگهای چین هم شرکت میکنیم. در ادامه قهرمانی جهان در آلمان برگزار میشود که مسابقات کسب سهمیه تیمی هم محسوب میشود. اگر در بخش تیمی بتوانیم کسب سهمیه کنیم میتوانیم در میکس المپیک هم شرکت میکنیم.
چقدر به کسب سهمیه تیمی المپیک امیدوار هستید؟
ما در بخش زنان تیم هشتم یا نهم هستیم و در این بخش 3 تیم به المپیک صعود میکنند و حدود 30 درصد احتمال دارد کسب سهمیه کنیم. در بخش مردان وضعیت متفاوت است. 27 کشور در این بخش از ما بهتر هستند و تنها 10 درصد احتمال دارد در بخش تیمی مردان کسب سهمیه کنیم. با این حال ناامید نیستیم و کار خودمان را انجام میدهیم. در کامپوند شرایط متفاوت است، اما با این حال 3 اعزام در این رشته در 9 ماهی که از سال گذشته داشتهایم. نمیدانم چرا میگویند ما به کامپوند توجهی نداشته ایم. توجهات ویژه ما به کامپوند برای بازیهای آسیایی 2022 بیشتر میشود، چون انتظار مدالآوری داریم. ما منابع داشته باشیم کامپونذ را به مسابقات مختلف اعزام میکنیم.
در خصوص کادر فنی تیم ملی کامپوند انتقاداتی مطرح شد مبنی بر اینکه سرمربی تیم ملی در اردوها حضوری ثابت ندارد و به عنوان ورزشکار به مسابقات خارجی میرود.
ما قراردادی با مربیان میبندیم که بر اساس این قرارداد از آنها انتظار داریم. البته انتقاداتی که گفتید را تا حدودی قبول دارم، اما عملکردشان قابل قبول بوده است. این قراردادها به پایان رسیده و مشغول ارزیابی عملکردشان هستیم. در کامپوند به این نتیجه رسیدیم که قرارداد مربیان تمدید نشود، البته شاید در آینده اتفاقات دیگری رخ دهد.
سرمربی تیم ملی کامپوند در مصاحبههایی به انتقاد از فدراسیون پرداخت؛ دلیل عدم تمدید قرارداد او میتواند همین انتقادها باشد؟
نه، انتقادهای سرمربی تیم ملی تاثیری در عدم تمدید قرارداد او ندارد. به هر حال سرمربی تیم ملی فردی باتجربه است و نظرات او کارشناسی است. ما منافع تیم ملی را در نظر میگیریم. دنبال نتیجه و افزایش قابلیتهای تیم ملی هستیم و به این نگاه نمیکنیم که او منتقد فدراسیون است یا خیر.
بیشتر فدراسیونها درگیر مشکلات مالی هستند؛ وضعیت مالی فدراسیون تیراندازی با کمان چگونه است؟
در جلساتی که با مدیران وزارت ورزش داشتیم خبرهای امیدوارکنندهای در خصوص بودجه فدراسیونهای المپیکی شنیدیم. احساس میکنم فدراسیونهای المپیکی بتوانند بودجه خود را به صورت کامل دریافت کنند. البته کمیته ملی المپیک بودجه خود را کامل پرداخت کرده و در صحبتی که با رئیس کمیته ملی المپیک داشتیم وی گفت که باز هم بودجهای را برای فدراسیون در نظر خواهد گرفت. در حال حاظر بیشتر از 50 درصد بودجه خود را وزارت گرفته ایم.
فدراسیون تیراندازی با کمان چقدر با مشکل بدهیهای انباشته مواجه بود؟
تا الان حدود یک میلیارد و سیصد میلیون تومان از بدهی دورههای قبلی را پرداخت کرده ایم. امیدوارم خودم وقتی از فدراسیون میروم بدهی به جای نگذارم.
اینکه شما معاون وزیر ورزش بودید چقدر به شما در فدراسیون تیراندازی با کمان کمک کرد؟
سال گذشته کمتر فدراسیونی را داشتیم که بودجه خود را به صورت کامل دریافت کرده باشد، اما من از اردیبهشت که در فدراسیون حاضر شدم یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان به بودجه جاری فدراسیون اضافه کردم. یک بودجه 2 میلیاردی هم برای ساخت خوابگاه دریافت کردیم. ضمن اینکه توانستم مبالغی را هم خارج از تفاهم نامهای که با وزارت ورزش داشتیم جذب کنم. من برای این کار راهکارهایی داشتم که خوشبختانه نتیجهبخش بود.
شما معاون وزیر ورزش بودید؛ چه اتفاقاتی افتاد که قید این سمت را زدید و به فدراسیون تیراندازی با کمان آمدید؟
بر اساس مقررات باید یکی از معاونتهای وزارت ورزش کم میشد و در نهایت تصمیم گرفته شد که معاونت فرهنگی و همگانی ادغام شود. در این ادغام رویکرد وزارت فرهنگی بود و من ترجیح دادم در شرایط عادی کار ورزشی انجام دهم. البته ورزش هم نوعی فرهنگ سازی است. البته برخی کارهای فرهنگی که در ورزش انجام میشود را ضروری نمیبینم. به همین خاطر با هماهنگی که با وزیر ورزش داشتم ترجیح دادم در انتخابات فدراسیون تیرانداری با کمان شرکت کنم. البته همان زمان به وزیر ورزش گفتم که اگر نیازی به حضور من در ورزش نیست میتوانم به دانشگاه بازگردم.
انتخابات فدراسیون تیراندازی با کمان حاشیههای زیادی داشت و حتی گفته شد که این انتخابات مهندسی شده بود.
مهندسی انتخابات را باید تعریف کرد. مهندسی انتخابات فدراسیونها یعنی اینکه همه آرا را بتوان کسب کرد. من 29 رای کسب کردم و این مسئله نشان میدهد که بدون مهندسی انتخابات رئیس فدراسیون شدهام. این شائبه به این خاطر بود که من معاون وزیر بودم و احتمال داشت که سوءاستفاده کنم. اگر مهندسی انتخابات بود من باید 43 رای را کسب میکردم. صحبتهای دیگران در این خصوص آنچنان مهم نیست، شنونده باید عاقل باشد.
خبرنگاران اجازه حضور در مجمع انتخاباتی را پیدا نکردند و همین مسئله شائبهها را بیشتر کرد.
من در انتخابات فدراسیون فقط کاندیدا بودم و در این خصوص افراد دیگری تصمیمگیرنده بودند. اتفاقا خودم هم تعجب کردم، چون هیچ ضرورتی نداشت و اگر خبرنگاران میآمدند بهتر بود، چون آن وقت شائبهای هم ایجاد نمیشد. داورزنی هم همه کاره وزارت ورزش بود، اما دیدید که با اختلاف کم در انتخابات فدراسیون والیبال پیروز شد.
به نظر شما انتخابات فدراسیونها مهندسی میشود؟
انتخابات فدراسیونها مهندسی نمیشود. اینکه یک نفر از وزارت ورزش کاندیدا شود و به اعضای مجمع بگویند که به او رای بدهند اصلا شدنی نیست. باید اعضای مجمع را اقناع کرد. مثلا اینگونه اقناع میشوند که اگر فردی از وزارت ورزش بیاید به نفع فدراسیون است. حالا هر کسی که مشمول این اقناع سازی نمیشود اعتراض میکند.
اینکه گفته میشود آقای سلطانی فر به رشتههای ورزشی غیرفوتبالی اهمیت نمیدهد را قبول دارید؟
من چنین شائبهای را تایید نمیکنم. مدیرانی که در سطح ملی انتخاب میشوند نگاه ملی دارند و خودشان را درگیر این مسائل نمیکنند. در مورد عملکرد وزیر ورزش هم باید شرایط تحریم و مشکلات مالی را در نظر گرفت و به نظر من در مجموع عملکرد خوبی داشته است. سلطانی فر تجربه زیادی در مدیریت دارد، ضمن اینکه اطلاعات ورزشی خوبی دارد و همه این مسائل باعث شده مدیریت موفقی داشته باشد.
شما در اولین نشست خبری خود به عنوان رئیس فدراسیون تیراندازی باکمان گفتید که هدف اصلی شما همگانی کردن تیراندازی با کمان است و به دنبال مدالآوری نیستید. این اظهارنظر واکنشهای زیادی به دنبال داشت.
الان هم اعتقاد دارم نگاه تک بعدی در هر حوزهای مضر است. برای رسیدن به قهرمانی باید از مسیر همگانی کردن رشته برویم. یعنی اسینکه زمینههای آموزش تیراندازی با کمان را فراهم کنیم. در این زمینه به همه هیئتهای ورزشی 10 قبضه کمان دادیم. اگر در استانها ورزشکاران بیشتری فعالیت کنند نتیجه آن در حوزه قهرمانی دیده میشود. کار کردن به صورت گلخانهای محکوم به شکست است
درباره شکایت کریم صفایی به دادگاه CAS صحبت کنید.
آقای صفایی برای خودش حقی قائل است و من برای او احترام قائل هستم. طرف حساب او وزارت ورزش و برگزارکننده مجمع انتخابات است. او شکایت کرده که اجازه نداده اند در انتخابات شرکت نکند. من هیچ تلاشی برای اینکه او در انتخابات شرکت نکند انجام ندادهام. آقای صفایی ابتدا به فدراسیون جهانی شکایت کرده بود که شکایت او به جایی نرسید. سپس در دیوان عدالت اداری هم شکایت کرد که دیوان هم به نفع او رای نداد. در حال حاضر ما منتظر رای CAS هستیم. یکی دو جلسه در وزارت ورزش برگزار شد و ظاهرا وزارت ورزش با آقای صفایی به تفاهم نرسیده است.
در حال حاضر بسیاری از ملی پوشان در رشتههای مختلف ورزشی از فدراسیونها تقاضای حقوق میکنند، شما به ملی پوشان تیراندازی با کمان حقوق پرداخت میکنید؟
ما حقوقی به ملی پوشان پرداخت نمیکنیم. البته میلاد وزیری از وزارت ورزش حقوق دریافت خواهد کرد، چون سهمیه المپیک را کسب کرده است. این سهمیه هم برای کشور است و نه شخص. اینکه وزیری در المپیک شرکت کند یا شخص دیگری بستگی به نظر کادر فنی دارد. ما نمیتوانیم مثل وزارت ورزش چنین حقوقی پرداخت کنیم. اگر پولی داشته باشیم دوست داریم پرداخت کنیم در غیر این صورت باید اولویت بندی کنیم. میلاد وزیری درخواستهای متعددی دارد و باید ببینیم تا چه اندازه میتوانیم درخواست هایش را عملی کنیم.
میلاد وزیری مدتی با فدراسیون تیراندازی با کمان دچار چالش شده بود که با وساطت کمیته ملی المپیک این مشکل حل شد.
کمیته ملی المپیک نقشی در این موضوع نداشت. زمانی که وزیری در حال تمرین بوده یکی از مدیران کمیته او را میبیند و وزیری مشکلاتش را به او میگوید و در نهایت کمیته 10، 20 میلیون تومان را به او کمک میکند. زمانی که من رئیس فدراسیون شدم وزیری به تیم ملی برگشت و در بازیهای آسیایی شرکت کرد. کمکهای موردی کمیته به وزیری به این معنی نیست که کمیته او را به تیم ملی برگرداند.
در مورد حضور زهرا نعمتی در تیم ملی تیرانداازی با کمان هم حرف و حدیثهای زیادی مطرح شد.
زهرا نعمتی جای کسی را تنگ نکرده و حتی به سهمیه المپیک هم خیلی نزدیک بود، اما بدشانس بود.
گفته شد که فدراسیون تیراندازی با کمان اختلافاتی با کمیته ملی پارالمپیک دارد و حتی شاید پاراتیراندازی با کمان از فدراسیون جدا شود.
ما مشکلی با کمیته ملی پارالمپیک نداریم. شاید در جزئیات اختلافاتی داشته باشیم. این که پاراتیراندازی با کمان زیر نظر فدراسیون باشد یا خیر هم ربطی به تصمیم من یا فرد دیگری ندارد، چون یک تصمیم جهانی است.
پیشنهاد زهرا نعمتی از جمهوری آذربایجان واقعیت داشت؟
به هر حال چهرههای ورزشی پیشنهاداتی از این دست دارند، اما شنونده باید عاقل باشد.
به مربیان تیمهای ملی چقدر حقوق پرداخت میکنید؟
فکر میکنم مربیان ما بیشترین دستمزد را بین مربیان غیرفوتبالی دریافت میکنند. حقوقی که ما به آنها پرداخت میکنیم بین 3 تا 8 میلیون تومان است.
صحبت پایانی.
رسانههای ورزشی نقش ناظر را بر عملکرد مدیران ورزشی دارند. از خبرگزاری میزان هم که جزو رسانههای معتبر کشور است تشکر میکنم که این فرصت را در اختیار ما قرار داد.
گفتوگو از آرش عبدی