شفاف شدن مرزهای حقوقی و قضایی از اهداف قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر محمد میرزابیگی که به همراه هیئترئیسه این سازمان به شیراز سفر کرده بود، در نشستی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه استان فارس سابقه خوبی در حوزه پرستاری دارد؛ اظهار کرد: سفرهایی که به استانهای مختلف داریم برای تأکید بر هویت؛ استقلال و شفافیت حقوقی درعرصه مراقبتهای پرستاری در قانون تعرفه گذاری است. البته امور درمانی بیمار در...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر محمد میرزابیگی که به همراه هیئترئیسه این سازمان به شیراز سفر کرده بود، در نشستی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه استان فارس سابقه خوبی در حوزه پرستاری دارد؛ اظهار کرد: سفرهایی که به استانهای مختلف داریم برای تأکید بر هویت؛ استقلال و شفافیت حقوقی درعرصه مراقبتهای پرستاری در قانون تعرفه گذاری است. البته امور درمانی بیمار در کار تیمی انجام میگیرد، اما بحث هویت بخشی به کار پرستاران اهمیت ویژه خود رادارد. وی افزود: در کشور ما 200 دانشکده پرستاری و به طور میانگین 12 هزار و 500 تا 15 هزار فارغالتحصیل پرستاری در سال وجود دارد؛ تقریباً تمام رشته مقاطع ارشد مورد نیاز مردم ایران وجود دارد و مقطع دکترا نیز بازنگری شده و با تربیت پرستاران در این مقطع، امتزاج بین دانشکدهها و بالین بیشتر اتفاق میافتد.
تلاش برای ارتقای عوامل هویت ساز در حوزه پرستاری
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: مسائل مالی در ردههای دوم و سوم اهمیت اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری قرار دارد و اولین اهمیت اجرای این قانون و هویتبخشی به مراقبتهای پرستاری است و اهمیت دیگر آن، شفاف شدن مرزهای حقوقی و قضایی در پروندههای قصور پزشکی است. دکتر میرزابیگی خاطرنشان کرد: در دوران کرونا که بیشترین حجم بستری بیماران را در بیمارستانها داشتیم؛ کارانه پرستاران به یک سوم افت پیدا کرد که دلیل آن، عدم محاسبه پروسیجرهای پرستاری و سایر خدمات آنها بود و این وابستگی درآمد به عملکرد پزشک، مشکلساز بود که با اجرای تعرفهها، این مشکل حل میشود. وی بیان کرد: آن چه در اطراف روز پرستار پرداختی علی الحساب به عنوان تعرفهگذاری خدمات پرستاری انجام شد، به معنای اجرای واقعی قانون تعرفهگذاری نبود، زیرا وزارت بهداشت فقط در بیمارستانهای خودش کارانه های قبلی را ضرب در ضریب 2.2 و مبلغی را به پرستاران پرداخت کردند. اگرچه این اقدام نیز جای تشکر دارد، به هر حال مبلغی به کارانه پرستاران اضافه شد، اما دادن ضریب 2.2 به کارانه پرستاران، منجر به افزایش شکاف درآمدی میشود. رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه با تلاشهای صورت گرفته، «کای» پرستاری و ارزشهای نسبی خدمات پرستاری به تصویب شورای عالی بیمه رسیده است؛ یادآور شد: دستورالعملهای ثبت خدمات در HIS، رسیدگی به اسناد و بازتوزیع، نیز تدوین و در شورای عالی بیمه به تصویب رسید، البته دستورالعمل بازتوزیع هنوزدر حال چکشکاری است. دکتر میرزابیگی تأکید کرد: درخواست ما از رؤسای بیمارستانها و سرپرستاران این است که طبق آنچه که به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده، خدمات را در سیستمهای مربوطه ثبت کنند تا پرستاران عزیز ضرر نکنند.